Greve Kommune

Greve Kommune inviterer til borgermøde om kystbeskyttelse

Del

Borgermøde med oplæg om, hvordan grundejerne selv kan beskytte kysten samt efterfølgende dialog mellem grundejerne langs kysten.  

Foto af kysten, hvor man kan se at vandet er oprørt og at himlen er dramatisk.
Kysten da stormfloden i oktober 2023 var på vej.

Greve Kommune inviterer alle borgere til borgermøde om kystbeskyttelse. På mødet vil der været et oplæg om, hvordan grundejerne kan beskytte kysten, og desuden vil grundejerne langs kysten få mulighed for at tale sammen om, hvordan de vil arbejde med kystsikring. 

Godt i gang med kystbeskyttelse

Formand for Klima-, Teknik- og Miljøudvalget, Hans-Jørgen Kirstein deltager i mødet sammen med øvrige medlemmer at udvalget, og han håber, at borgerne tæt på kysten vil afsætte tid til at deltage. 

“Kommunen arrangerer mødet, fordi vi gerne vil hjælpe grundejerne med at komme godt i gang med kystbeskyttelse af deres ejendomme. På mødet får grundejerne mulighed for at møde hinanden og tale sammen”, siger Hans-Jørgen Kirstein. 

Oplæg om stormflod

Seniorkonsulent hos COWI Peter Fløcke Klagenberg er ekspert i kystbeskyttelse, og han holder et oplæg om kysten i forhold til stormfloden i oktober 2023. Han vil blandt andet komme ind på de forskellige måder, grundejerne kan sikre kysten på, og kommunens eksisterende planer på området.  

Stormfloden i oktober 2023 betød, at vandstanden i havet langs kommunens kyst nåede en højde på 1,60 til 1,70 m over den normale vandstand, og stormen var dermed en 100-årshændelse. Stormfloden førte til skader på enkelte kystnære husstande og eroderede dele af den naturlige strand. 

Dialog mellem grundejere

Det er grundlæggende grundejers ansvar at kystbeskytte sin ejendom, og efter oplægget, vil der være mulighed for, at borgere fra de forskellige dele af kysten kan møde hinanden og have en dialog om, hvad næste skridt for dem kunne være. Mødet sluttes af med en opsamling på gruppernes drøftelser. 

Der vil på mødet blive serveret vand, kaffe og te. 

Deltagelse i mødet kræver tilmelding, som skal ske via et link på greve.dk/kystbeskyttelse senest søndag d. 28/1. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto af kysten, hvor man kan se at vandet er oprørt og at himlen er dramatisk.
Kysten da stormfloden i oktober 2023 var på vej.
Download

Følg pressemeddelelser fra Greve Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Greve Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye