Den Blå Svale åbner i nye lokaler: "Vi har altid kaffe på kanden"

Del

Blå Kors' værested i Tønder flytter adresse og udvider nu åbningstiden, så borgere med misbrugsproblematikker, psykisk sårbarhed og ensomhed kan få hjælp i formiddagstimerne. Den 26. januar fejres det med en åbningsreception.

Værestedet Den Blå Svale er flyttet til Vestergade med mere plads og mulighed for åbningstider om formiddagen.
Værestedet Den Blå Svale er flyttet til Vestergade med mere plads og mulighed for åbningstider om formiddagen.

"Alle skal have et håb". Det er en af grundtankerne bag værestedet Den Blå Svale i Tønder, hvor man hver uge møder mennesker i mange forskellige livssituationer.

Værestedet drives af Blå Kors Danmark og flytter nu i nye lokaler i Vestergade 56, hvor der er bedre plads til at skabe de hyggelige rammer for stedets gæster, som der er brug for. 

Den Blå Svale er et rusfrit værested med særlig fokus på mennesker der kæmper med misbrug og selvmedicinering, psykisk sårbarhed og ensomhed. Netop misbrugsproblematikker er et område, som Blå Kors har stor ekspertise og erfaring med, fortæller værestedsleder Robert Refslund-Nørgaard:

"For år tilbage var der ikke et ikke-kommunalt åbent tilbud med direkte fokus på mennesker med misbrug, så derfor er vi rigtig glade for, at Tønder Kommune prioriterer området og ser, at vi i Blå Kors har kompetencerne til at løfte den opgave."

Mulighed for frokost

Blå Kors overtog driften af Den Blå Svale tilbage i 2020 og har siden drevet værestedet med åbningstider om eftermiddagen og aftenen, da der ikke var muligt at have åbent om formiddagen. Det bliver der nu lavet om på i de nye rammer, hvor der flere dage om ugen er åbent kl. 10-14. 

"Det giver mulighed for, at vi kan servere frokost og være et dagtilbud. Vi glæder os rigtig meget til at møde både nye og kendte ansigter, som vil gøre brug af vores tilbud", siger Robert Refslund-Nørgaard og tilføjer:

"Vi har altid kaffe på kanden og er klar på en snak."

Åbningsreception med borgmester og generalsekretær

Den 26. januar kan værestedet fejre 6-års fødselsdag. Det bliver i år en ekstra festlig dag, da dagen markeres med en åbningsreception i de nye lokaler i Vestergade med deltagelse af blandt andre Tønders borgmester Jørgen Popp Petersen (S) og Blå Kors Danmarks generalsekretær Morten Skov Mogensen.

Til åbningsreceptionen den 26. januar vil borgmesteren kl. 13 klippe den blå snor til lokalerne.

"Det bliver en stor dag. Jeg glæder mig til at vise lokalerne frem. Det er en god måde at sætte fokus på samarbejdet mellem kommune og privat aktør, som sammen løser en konkret udfordring," siger Robert Refslund-Nørgaard.

Fremover vil Den Blå Svale have åbent mandag, onsdag og fredag fra klokken 10.00 til 14.00 og aftenåbent om fredagen klokken 16.00 til 19.30. Hver 2. og 4. søndag vil der også være åbent kl. 13.00-16.00.

Kontakter

Robert Refslund Nørgaard, leder af Den Blå Oase, tlf. 24820653

Thomas Røddik, kommunikationschef i Blå Kors Danmark, tlf. 26202046

Billeder

Der er altid gratis kaffe på kanden og mulighed for en snak på Den Blå Svale i Tønder.
Der er altid gratis kaffe på kanden og mulighed for en snak på Den Blå Svale i Tønder.
Download
Det er her i lokalerne i Vestergade, at værestedet er flyttet ind.
Det er her i lokalerne i Vestergade, at værestedet er flyttet ind.
Download

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Nyt samarbejde: Gratis sundhedstjek og briller til udsatte danskere13.5.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Socialt udsatte mennesker har et langt dårligere helbred end resten af befolkningen, viser forskning. De springer lægebesøget over, og sundhedstjek af øjne er nedprioriteret. Det vil den sociale hjælpeorganisation Blå Kors Danmark gøre op med i et nyt samarbejde med optikerkæden Louis Nielsen, som skal hjælpe udsatte til bedre syn og øjensundhed med gratis sundhedstjek og briller.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye