Danmarks Idrætsforbund

Danske vintersportstalenter indtager Sydkorea

Del

En spændende trup på 21 danske vintersportsatleter skal i de næste to uger dyste på isen og i sneen i sydkoreanske Gangwon ved IOC’s store ungdoms-OL i vintersport.

Fire unge danske curlingsspillere er blandt de 21 danske talenter, der deltager ved ungdoms-OL for vintersport (Youth Olympic Games). Fre venstre ses Emilie Holtermann, Katrine Schmidt, Jacob Schmidt og Nikki A. Jensen.
Fire unge danske curlingsspillere er blandt de 21 danske talenter, der deltager ved ungdoms-OL for vintersport (Youth Olympic Games). Fre venstre ses Emilie Holtermann, Katrine Schmidt, Jacob Schmidt og Nikki A. Jensen. Foto: DIF

Når den olympiske ild i dag fredag eftermiddag dansk tid tændes i sydkoreanske Gangwon bliver det startskuddet til næsten to ugers intense konkurrencer ved ungdoms-vinter-OL. Det er fjerde gang i historien, at IOC samler verdens største vintersportsatleter til Youth Olympic Games, som legene hedder.

Der deltager over 1900 atleter ved vintersportslegene i Gangwon, hvilket er rekord.  Danmark er repræsenteret med 21 unge talenter, der alle ser frem til at repræsentere de rød-hvide farver i sneen og på isen. De danske talenter fordeler sig på fem forskellige idrætsgrene. Mikkel Sansone Øhrgaard, der er chef de mission for det danske hold i Gangwon, siger:

”Det er en ekstremt spændende trup, som vi har med til vinter-ungdoms-OL i Gangwon, og det bliver interessant at følge vores unge danskere ved dette enorme olympiske event. Ungdoms-OL handler i høj grad om at få en masse lærerig olympisk erfaring i bagagen som ung eliteatlet, og vi håber og tror på, at vores danske atleter får en oplevelse for livet, som de kan bruge konstruktivt i deres videre sportskarriere,” siger Mikkel Sansone Øhrgaard.

Danmark har som udgangspunkt ikke tradition for at skovle medaljer i hus ved olympiske lege i vintersport, men den danske chef de mission tør godt være relativt ambitiøs, inden det går løs i Gangwon.

”Vi sender et stærkt hold, og vi kan godt drille mange af de store vintersportsnationer på en god dag. Så drømmen er bestemt topplaceringer i en eller flere discipliner, men vi ved også, at utroligt mange faktorer kan spille ind ved et event som dette – specielt når man har med så unge mennesker at gøre. Derfor kræver eventuelle topplaceringer ved et ungdoms-OL naturligvis både dygtighed, held og den rette timing på dagen,” siger Mikkel Sansone Øhrgaard.

Den store åbningsceremoni for Gangwon 2024 kan følges på olympics.com/gangwon-2024 fredag den 19.1 fra kl.  11.45 dansk tid.

Danske fanebærere ved åbningsceremonien bliver bobslædekøreren Maja Voigt og ishockeyspilleren Max Kramer. De går to atleter er i spidsen for det danske hold, som består af: 

Det danske hold:
Leonora Rønhede, biathlon

Maja Voigt, bobslæde

Emilie Holtermann, curling
Jacob Schmidt, curling
Katrine Schmidt, curling
Nikki A. Jensen, curling

Andreas Jørgensen, ishockey
Anton Wilde, ishockey
Casey Silverman, ishockey
Emil Jakobsen, ishockey
Gustav Remler-Jensen, Ishockey
Frederik Bech, ishockey
Luca Bærentsen, ishockey
Lucas Althof, ishockey
Martinus Schioldan, ishockey
Max Kramer, ishockey
Mikkel Bjerre, ishockey  
Mikkel Poulsen, ishockey
William Brix, ishockey

Daniel Pedersen, skeleton  
Nanna Johansen, skeleton

Legene begynder 19. januar og slutter 1. februar.

Du kan følge legene på olympics.com/gangwon-2024

Om ungdoms-OL
Youth Olympic Games er ungdommens olympiske lege. Visionen bag er at inspirere unge i hele verden til at deltage i idræt, leve sundt og efterleve de olympiske værdier, som blandt andet indebærer at vise solidaritet og udøve fair play.

Yderligere kommentarer og kontakt til atleter:
Mikkel Sansone Øhrgaard, chef de mision for Danmark
mobil +45 51 55 93 34 (via WhatsApp) mail: mio@dif.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Fire unge danske curlingsspillere er blandt de 21 danske talenter, der deltager ved ungdoms-OL for vintersport (Youth Olympic Games). Fre venstre ses Emilie Holtermann, Katrine Schmidt, Jacob Schmidt og Nikki A. Jensen.
Fire unge danske curlingsspillere er blandt de 21 danske talenter, der deltager ved ungdoms-OL for vintersport (Youth Olympic Games). Fre venstre ses Emilie Holtermann, Katrine Schmidt, Jacob Schmidt og Nikki A. Jensen.
Download

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 8.700 idrætsforeninger og godt 2 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Nyt foreningssamarbejde i Brønderslev: Lokale foreninger skal bidrage til at løfte børne- og ungeidrætten i Danmark13.6.2024 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

DIF fortsætter med at finde spydspidsforeninger, der skal tegne ’Fremtidens Idræt for Børn og Unge’ i det historiske partnerskab med A.P. Møller Fonden. Foreningerne er sat sammen til lokale klynger, og i Brønderslev skal Klokkerholm Idrætsforening, Øster Brønderslev Idrætsforening og Brønderslev Skytteforening samarbejde om at udvikle deres børne- og ungemiljøer.

Nyt foreningssamarbejde i Aalborg: Lokale foreninger skal bidrage til at løfte børne- og ungeidrætten i Danmark13.6.2024 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

DIF fortsætter med at finde spydspidsforeninger, der skal tegne ’Fremtidens Idræt for Børn og Unge’ i det historiske partnerskab med A.P. Møller Fonden. Foreningerne er sat sammen til lokale klynger, og i Aalborg skal Aalborg Svømmeklub, Aalborg Idrætsgymnastik og Bowlingklubben Stenhuset samarbejde om at udvikle deres børne- og ungemiljøer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye