NEXT Uddannelse København

Nyt praksisakademi på NEXT Campus Nørrebro

Del

NEXT Uddannelse København modtager en bevilling på 125 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden til at udvikle skolens campusområde på Nørrebro i København. Det kommer til at ske i form af et såkaldt praksisakademi, som skal forene det praksisfaglige og teoretiske på erhvervsuddannelserne med et mere attraktivt ungdoms- og studiemiljø.

Palle Demant

Med støtten fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal kan NEXT inden længe gå i gang med at realisere det nye praksisakademi. Akademiet får til huse i en helt ny bygning, der skal samle unge på tværs af erhvervsuddannelser. Det kan for eksempel være frisørelever, tømrerelever samt elever på skolens eux-uddannelser, der er en kombination af erhvervsuddannelser og en gymnasial eksamen. Den nye bygning vil også gavne elever i skolens 10. klasse og elever i brobygningsforløb fra grundskolen. 

Den nye bygning bliver på lidt over 6.000 kvadratmeter. Med nogle af Københavns bedste rammer for faglige og sociale fællesskaber bliver campusområdet på Nørrebro i fremtiden et attraktivt alternativ til det almene gymnasium for en bred gruppe af unge.

”Dansk erhvervsliv har brug for dygtige, fagligt uddannede medarbejdere. Men desværre vælger alt for få unge de perspektivrige erhvervsuddannelser. Donationen til det nye praksisakademi skal forhåbentlig bidrage til at gøre det mere attraktivt at tage en erhvervsuddannelse ved at tilbyde rammer, der understøtter høj faglighed, viden i bred forstand og ikke mindst fællesskab mellem unge”, siger Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, formand for A.P. Møller Fonden.

Kun få unge vælger i dag at søge ind på en erhvervsuddannelse efter grundskolen. Udfordringen er særlig stor i hovedstaden, hvor søgningen til erhvervsuddannelserne kun er på 13 procent af en årgang. For NEXT er det helt afgørende at styrke skolens ungdoms- og studiemiljø.

Administrerende direktør på NEXT, Ole Heinager, er derfor en glad mand, da donationen gør det muligt for NEXT at udbygge skolen og i højere grad lade den blive en del af lokalområdet. I anledning af donationen fortæller han:

“Som skole er vi taknemmelige over den generøse donation fra A.P. Møller Fonden. Investeringer i de erhvervsfaglige uddannelser og stærke studiemiljøer er helt afgørende for både at kunne rekruttere og fastholde de unge. Praksisakademiet bliver et flagskib på Nørrebro, hvor vi har vendt den traditionelle erhvervsskole på hovedet for at skabe rammer, som bedre kan understøtte eksperimenterende læringskulturer og give eleverne på tværs af uddannelser mulighed for eksempelvis at lære mere om fremtidens teknologi og bæredygtighed.”

I den kommende tid vil der blive afholdt en arkitektkonkurrence for byggeriet af praksisakademiet. Her vil elever, lærere og eksperter blive inddraget.

Byggeriet påbegyndes snarest muligt og kan stå klar i slutningen af 2027.

Kontakt: 

Adm. direktør på NEXT, Ole Heinager, via presse- og kommunikationskonsulent Claus Voldum, tlf. 23373060.

Fakta:

Om det nye praksisakademi og udviklingen af campus:

Praksisakademiet opføres midt på campus og bliver matriklens hjerte og samlingspunkt for de unge, mens det samtidig bliver et bindeled mellem de eksisterende bygninger, der huser de forskellige uddannelser. Praksisakademiet får nye værksteder og faglokaler fyldt med den nyeste teknologi. Bygningen får også attraktive fællesområder, hvor eleverne kan være sammen på tværs af uddannelser. Samtidig udvikles og udbygges undervisningsfaciliteterne i de eksisterende bygninger. 

Byggeriet på campusområdet på Nørrebro vil samlet koste 250 millioner kroner og kan kun realiseres på grund af A.P. Møller Fondens donation på 125 millioner kroner.

Om NEXT:

NEXT Uddannelse København udbyder over 40 forskellige erhvervsuddannelser, eux, htx, hhx, stx, hf samt 10. klasse og efteruddannelseskurser. NEXT er en af Danmarks største erhvervs- og gymnasieskoler med 13 adresser i hele Storkøbenhavn

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

NEXT Uddannelse København

NEXT Udddannelse København er en stor uddannelsesinstitution med uddannelser på 13 adresser i København og Storkøbenhavn. NEXT udbyder gymnasieuddannelser, erhvervsuddannelser, 10. klasse samt kursus og efteruddannelse.

Følg pressemeddelelser fra NEXT Uddannelse København

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra NEXT Uddannelse København

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye