MENY vælger sønderjyske Højer Pølser som partner i ny satsning der skal fremme dansk madkultur
I uge 6 lancerer MENY sit initiativ ’Danske Madskatte’, hvor kæden indledningsvis introducerer fire leverandører og partnere. En af de fire producenter er den sønderjyske slagtervirksomhed Højer Pølser, som nu får mere synlighed i alle landets butikker.

Snart kan alle kunder i MENY vælge mere dansk, når initiativet ’Danske Madskatte’ bliver rullet ud i alle landets butikker. MENY udvælger og markerer 200 varer som en dansk madskat, hvilket indikerer, at den markerede vare er produceret i Danmark med fokus på kvalitet, godt håndværk og innovation.
I starten vil MENY introducere fire partnerskaber med udvalgte leverandører i ’Danske Madskatte’-lanceringen. Det drejer sig om både Øllingegaard, Lindely Vingård, Reduced og Højer Pølser. Sidstnævnte har været at finde i MENY siden 2015, og de glæder sig til at blive en del af det nye initiativ med deres ni produkter – blandet andet Højer rullepølse og Højer sønderjysk spegepølse.
"Vi er stolte af at være en del af MENY og blive valgt til dette spændende initiativ, som ’Danske Madskatte’ er. Mange mindre fødevareproducenter kan have svært ved at finde vej til hylderne hos de store supermarkeder. Dette initiativ gør det muligt, og det er fantastisk at se MENY gå forrest og være med til at fremme danske og lokale producenter,” udtaler Jan Müller, adm. direktør i Højer Pølser.
Ambitionen hos MENY er at manifestere sig som hele Danmarks madmarked, hvor sortimentet inden for ’Danske Madskatte’ på sigt kommer til at stige fra de 200 varer til 700. Alt dette kan kun ske igennem de nye partnerskaber med danske leverandører som Højer Pølser, der har samme ambitioner.
”Vi glæder os til at starte ’Danske Madskatte’ op med Højer Pølser og de andre leverandører. Sammen skaber vi et rum for dialog og erfaringsudveksling mellem os alle. For det er igennem vidensdeling og samarbejde, at vi kan innovere for at udvikle dansk madkultur. Vi glæder os til første skridt og til at byde mange flere partnere velkommen i fremtiden,” siger Jesper Bjerring, kommerciel direktør i MENY.
En passion for at være nummer 1
MENY sigter de mod, at ’Danske Madskatte’ kommer til at skabe en national fødekæde for de danske leverandører, som bidrager til at styrke deres forretning. Ved at styrke den enkelte leverandørs forretning, vil MENY arbejde for, at der samtidig bliver endnu større mulighed for innovation og udvikling af fødevareudbuddet af danske varer.
”Vi deler samme passion som MENY, og derfor har vi også været med helt fra starten i 2015. En passion for at være nummer 1, når vi taler fødevarekvalitet. Jeg ser meget frem til at bidrage til dette initiativ og hjælpe MENY med at forme den danske madkultur," fortæller Jan Müller.
Om ’Danske Madskatte’
Fra uge 6 vil alle MENY-butikker introducere ’Danske Madskatte’, hvor 200 varer indledningsvis vil blive mærket og inkluderet i konceptet. MENY vil lancere ’Danske Madskatte’ med en større marketingindsats i butikkerne, i gadebilledet samt digitalt og på TV, hvor ’Danske Madskatte’ introduceres og hvor de fire partnere introduceres gennem relevante fortællinger med formålet om at udvikle dansk madkultur.
Om Højer Pølser:
Slagtervirksomheden er en familievirksomhed, der blev grundlagt af Andreas Christian Müller i den sønderjyske by Højer og har eksisteret siden 1987. De er kendt for deres originale slagterhåndvæk, friskt kød og høj kvalitet.
De ni Højer Pølser-produkter i ’Danske Madskatte’:
Højer rullepølse, Højer teepølse, Højer grovhakket landleverpølse, Højer sønderjysk hvidløgsspegepølse, Højer sønderjysk spegepølse, Højer okse spegepølse, Højer kartoffelspegepølse, Højer krosalami og Højer røget mørbrad.
Kontakter
PRESSEKONTAKTDagrofa Koncernkommunikation
Tlf:72332323presse@dagrofa.dkOm Dagrofa
Med over 500 dagligvarebutikker fordelt over hele Danmark er Dagrofa en af landets førende virksomheder på det danske fødevaremarked. Dagrofa står bag dagligvarebutikkerne MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb og ejer også Dagrofa Logistik og Dagrofa Foodservice, som er ledende leverandør til restauranter, hoteller og kantiner.
Følg pressemeddelelser fra Dagrofa ApS
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dagrofa ApS
SuperBrugsen i Hornslet skifter til MENY20.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Senest ved årsskiftet får borgerne i Hornslet en MENY. Det sker når SuperBrugsen bliver lavet om og skifter fra Coop til Dagrofa. Medarbejderne følger med til den nye kæde.
SPAR åbner supermarked i spritnyt ferieresort på Als18.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
På naturskønne Als, lige ud til Lillebælt, er Nordborg Resort ved at gøre klar til åbning, og når de første feriegæster indfinder sig, bliver det med en SPAR lige rundt om hjørnet. I det smukke resort åbner nemlig et helt nyt og topmoderne SPAR-supermarked.
Dagrofa giver 8 millioner kroner til nye butikker på landet og understreger samfundsløfte12.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Dagrofa fortsætter sin donation til landsbypulje. Sidste års pulje blev tømt, og fødevarekoncernen understreger viljen til at arbejde for butikker på landet
SuperBrugsen i Roslev skifter til MENY11.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I Roslevs store supermarked ønsker man at prøve noget nyt. Brugsforeningen sadler om og skifter til MENY. På den måde får Roslev på Skivekanten sit helt eget topmoderne supermarked. Butikken holder åbent under ombygning og bliver til MENY senest i januar 2026.
Dagrofa Foodservice får ny HR-direktør med en stærk strategisk og kommerciel baggrund3.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Den 2. juni tiltrådte Julie Simone Boesen som ny HR-direktør hos Dagrofa Foodservice, der er en af Danmarks største totalleverandører til professionelle køkkener.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum