Personligt foredrag kaster lys over livet som anbragt barn

Del

Slagelse-virksomheden Center for Familiesundhed afholder den 7. februar et foredrag med Sophie Højvang Woode, som vil fortælle om sin personlige oplevelse af at være anbragt som barn, og hvilke udfordringer det har skabt for hende i hendes liv. Det foregår onsdag den 7. februar kl. 19:00-21:00 på Slagelse Bibliotek.

Sophie Højvang Woode
Sophie Højvang Woode

Tusindvis af danske børn bliver hvert år anbragt som følge af problemer i eget hjem. Men hvilke konsekvenser har det for det enkelte barn i forhold til opvækst, familiedynamik og personlige relationer?

Det er noget af det, som Sophie Højvang Woode vil komme ind på i et foredrag onsdag den 7. februar på Slagelse Bibliotek, som arrangeres af Slagelse-virksomheden Center for Familiesundheden.

Sophie Højvang Woode var selv anbragt ad flere omgange som barn og vil bruge sin egen personlige historie som omdrejningspunkt for at belyse de konsekvenser, som mislykkede anbringelser kan have, ikke kun for det anbragte barn eller ungdommen, men også for søskende, forældre eller primære omsorgspersoner og sagsbehandlere.

Ny lov er netop trådt i kraft

32-årige Sophie Højvang Woode har været en del af De Anbragtes Vilkår i næsten fire år og er i dag ansat i en deltidsstilling i et skoleprojekt for Børne- og Ungeministeriet.

Hendes oplæg kommer i kølvandet på, at den nye Barnets Lov trådte i kraft 1. januar. En lov, der blandt skal styrke børns rettigheder på en række områder, herunder når det kommer til anbringelser.

Foredraget er således oplagt for fagfolk, studerende og andre med interesse for området. Men alle er velkomne.

Prisen for deltagelse er 150 kr. per person, inklusive forfriskninger. Tilmelding sker ved at sende en mail til tilmelding@cffs.dk med ens fulde navn, mobilnummer og mailadresse senest den 3. februar 2024.

Tredje foredrag i rækken

Center for Familiesundhed er et højt specialiseret, privat tilbud til kommuner og regioner. Centret tilbyder en række ydelser inden for såvel børn- og ungeområdet som det specialiserede voksenområde, herunder psykologiske undersøgelser, supervision og familiebehandling.

Center for Familiesundhed er en del af Top Familien, som også rummer blandt andet vikarbureauet Top Partners og CarePartner, der forhandler hjælpemidler.

Foredraget med Sophie Højvang Woode er det tredje af slagsen hos Top Familien. I juni sidste år stod Top Partners bag et foredrag om alkoholmisbrug, ligesom Center for Familiesundhed i november var vært for et foredrag om angst og frygt.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Sara Jensen, socialrådgiver, Center for Familiesundhed: sara@cffs.dk / 58 55 10 92

Om Center for Familiesundhed

Center for Familiesundhed (CFFS) er et privat og højt specialiseret tilbud til kommuner og regioner. CFFS tilbyder en bred vifte af ydelser inden for såvel børne- og ungeområdet som det specialiserede voksenområde - herunder psykologiske undersøgelser, familiebehandling, supervision, støtte og aflastning. Centret trækker bl.a. på autoriserede psykologer.

CFFS er en del af Top Familien - en familie af Slagelse-baserede virksomheder, som blandt andet omfatter vikarbureauet Top Partners og CarePartner, der forhandler hjælpemidler. 

Følg pressemeddelelser fra Center for Familiesundhed

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Center for Familiesundhed

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye