Modig ældrereform giver mulighed for flere selvstændige

Del

SMVdanmark roser regeringens udmeldinger om kommende ældrereform med mere frit valg. En mere effektiv ældrepleje giver mulighed for flere kvindelige iværksættere

Jakob Brandt, adm. direktør SMVdanmark
Jakob Brandt, adm. direktør SMVdanmark Ulrik Jantzen / www.BuroJantzen.com

Ældreplejen står overfor markante ændringer, hvis det står til regeringen. Mere selvbestemmelse, mindre bureaukrati og en mere effektiv kontrolinstans er nogle af de skridt, der skal være med til at frisætte den offentlige sektor og styrke ældreplejen. 

”Regeringens intention er både modig og rigtig, og jeg vil gerne rose Stephanie Lose for, at der fremover skal være frit valg på genoptræning og rehabilitering. Det er en stor sejr for de ældres valgfrihed, hvis de får mere selvbestemmelse over deres pleje.  

Ros til regeringen fordi de vil nedbringe papirarbejdet. Vi har brug for en mere effektiv ældrepleje med kvalitet for de ældre, og det kræver nytænkning, Vi er glade for, at regeringen nu vil have mere fokus på tillid frem for kontrol, det er nødvendigt for fremtidens velfærd,” siger Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder. 

Potentiale for kvindelige iværksættere
En analyse fra SMVdanmark viser, at kvinder generelt er underrepræsenterede blandt iværksættere, men at der er et enormt potentiale indenfor bl.a. ældreområdet, hvor mange kvinder med kompetencer i dag har ringe muligheder for at starte deres egen virksomhed. SMVdanmarks analyse viser, at en frisættelse af ældreområdet kan betyde væsentligt flere kvindelige iværksættere. Ifølge SMVdanmarks administrerende direktør, vil det gavne ældreområdet og erhvervslivet med flere leverandører. 

 
”Flere leverandører på ældreområdet vil sikre, at mange flere kompetencer kommer i spil. I dag er ældreområdet fastlåst i kassetænkning og ens løsninger. Regeringens udspil lægger op til, at de ældre har brug for mere individuelle besøg og et frit ældreområde vil være afgørende for, at vi kan komme i mål med en mere effektiv offentlig sektor. 

Timepriser er vigtige
Ifølge SMVdanmark er det vigtigt, at timepriserne, som kommunerne afregner de private leverandører med, er retvisende. Kommunal ældrepleje bør også underlægges krav om selvstændige regnskaber, så omkostningsniveauet tydeliggøres og de ligestilles med private leverandører. Ifølge en undersøgelse lavet af SMVdanmark og KA Pleje, svinger priserne for meget mellem kommunerne, og det kan være medvirkende til at skræmme private leverandører væk fra kommuner med kunstigt lave afregningspriser. 

“Hvis der skal være et reelt frit valg, så skal der også være noget at vælge imellem. Alt for mange kommuner har i dag ingen reel konkurrence på ældreområdet, så det frie valg er sat ud af spil. Vi håber, at regeringen kommer med en løsning, så vi kan få endnu flere udbydere ind på markedet, så borgerne får de valgmuligheder, alt for mange har savnet i ældreplejen,” siger Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark. 

Kontakter

SMVdanmark er paraplyorganisation for brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og over 1.000 direkte  medlemsvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk.

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

SMVdanmark trækker sig fra Kodeks for god betalingsskik: Det har været en narresut10.5.2024 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Urimeligt lange betalingsfrister koster danske SMV’er dyrt. Det skulle det frivillige ”Kodeks for god betalingsskik” lave om på, men efter to år står det klart, at det ikke har virket. Derfor har SMVdanmark besluttet at trække sig fra kodekset. Der er brug for lovgivning - ikke frivillighed og skåltaler, lyder det fra de små og mellemstore virksomheders erhvervsorganisation.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye