Textilia

Textilia sætter bæredygtighed øverst på dagsordenen

Del

En bølge af nye rapporteringskrav er i den seneste tid skyllet ind over europæiske virksomheder, der fremadrettet skal rapportere langt mere omfattende på deres aktiviteter. Men selvom de nye krav kan virke overvældende, ser man i Textilia også muligheder i dem.

Textilia Group A/S

I Textilia er man nemlig overbevist om, at de nye krav er en god anledning til at nytænke og skabe innovation, da rapporteringen skaber en dybere forståelse for virksomhedens indflydelse på de områder, der rapporteres på.

En krævende indsats, der går på tværs

At indsamle de mange påkrævede data og at nytænke måden, man gør tingene på, er imidlertid lettere sagt end gjort.

I løbet af det seneste år har virksomheden derfor mandet op på ESG-området, ligesom det har været en topprioritet at få skabt en intern forståelse for opgavens omfang samt ikke mindst, hvad der forventes af de enkelte afdelinger og funktioner. Og arbejdet forsætter i 2024.

For med mange nye begreber som ESG, EU-taksonomien og diverse direktiver skal man holde tungen lige i munden. Derfor har virksomheden også udviklet en række interne uddannelsesinitiativer, der løbende skal klæde medarbejderne på til at kunne navigere i de mange nye begreber og krav, de fremadrettet vil blive mødt af.

- Textilia er på en virkelig spændende rejse både internt og med kunderne eksternt, hvor bæredygtighed og cirkulære løsninger er i fokus. Vores ambition er at skabe og udrulle løsninger med bæredygtighed i højsædet, lyder det fra Camilla Skjelborg Nielsen, der for nyligt blev ansat som ny koncernudviklingschef.

Kommer også kunderne til gode

Textilias arbejde med ESG kommer dermed sagt ikke kun virksomheden selv til gode, men i høj grad også kunderne.

Med ønsket om at nytænke og skabe løsninger med bæredygtighed i højsædet, vil Textilia nemlig spille ind i en agenda, der også fylder mere og mere hos kunderne.

Allerede i dag arbejder Textilia særligt med genanvendelse af virksomhedens kasserede tekstiler, der bliver transformeret om til nye løsninger, som kan blive en del af kundernes cirkulære vaske- og lejeløsning.

På den måde udnytter virksomheden sine eksisterende ressourcer maksimalt og minimerer samtidigt behovet for at udvinde og producere nyt, mens foreløbige beregninger viser, at udledningerne forbundet med produktionen af artikler kan reduceres med op til 77,5 % ved at vælge Textilia upcy  frem for konventionelt**.

*Tallet er baseret på et gennemsnit af flere produktsammenligninger.
** Beregningerne læner sig op ad ISO 14040/44-standarderne og anvender systemmodellen Cut-off. Beregningerne er cradle-to-gate.

Kontakter

Billeder

Om Textilia:

Textilia Group A/S har i mere end 60 år drevet en cirkulær forretningsmodel inden for vask og udlejning af tekstiler, måtter og hygiejneservice. Vi er i dag en af Nordens største servicevirksomheder, som hver dag leverer forretningsfokuserede løsninger til kunder fra en bred vifte af brancher. I Textilia gør vi en forskel for både mennesker og miljøet, og gennem konceptet Textilia upcy arbejder vi aktivt på at nedbringe CO2-aftrykket og indfri vores mål om 100 % genanvendelse af vores kasserede tekstiler i 2025. 

Læs mere om os på www.textilia.dk.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye