Beskæftigelsesministeriet

Mere orlov til tvillingeforældre

Del

Regeringen ønsker at give forældre til tvillinger bedre orlovsvilkår. Et nyt lovforslag vil give forældrene 13 ekstra ugers orlov hver.

Der skal være bedre tid til at få styr på hverdagen og give tvillinger en god start på livet. Derfor fremsætter regeringen et lovforslag om at give forældre til tvillinger i alt 26 ekstra orlovsuger med barselsdagpenge.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen:

- Det er en stor livsomvæltning at blive forældre – ikke mindst til tvillinger. Det er derfor en vigtig prioritet for regeringen og aftalepartierne bag finansloven at hjælpe forældrene til de omkring 1.000 tvillingepar, der fødes hvert år.

- Der er allerede indført ekstra orlov til forældre, der får tre eller flere børn ved én fødsel. Vi er glade for, at det nu også kommer til at gælde for tvillingeforældre.

Lovforslaget udmønter den politiske aftale, som regeringen (Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne) og Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti indgik som en del af finansloven for 2023. Aftalepartierne har med aftalen ønsket at forbedre tvillingeforældres mulighed for at holde mere orlov sammen i børnenes første leveår.

Med lovforslaget fordeles de 26 ugers ekstra orlov med 13 uger til hver forælder, som skal afholdes inden børnene fylder 1 år. Lovforslaget indebærer samtidig, at reglerne vil omfatte alle forældre, der får to eller flere børn ved samme fødsel eller adoption. Det vil sige, at reglerne erstatter de gældende regler om ekstra orlov til forældre, der får tre eller flere børn ved samme fødsel. De nye regler gælder for børn, der er født eller adopteret den 1. maj 2024 eller senere.

Der er afsat 5 mio. kr. i 2023, 48 mio. kr. i 2024 og 95 mio. kr. årligt fra 2025 og frem til forslaget.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet
Pressevagt: 51232830

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for februar 202422.4.2024 08:10:49 CEST | Pressemeddelelse

I februar 2024 var der 3.014.700 lønmodtagere i job. Det er 5.300 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,2 procent. Siden februar 2023 er der dermed samlet set kommet 34.200 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet 3.800 flere lønmodtagere fra januar 2024 til februar 2024. I samme periode er der kommet 1.600 flere offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - Beskæftigelsen ramte med hele 3.014.700 i februar endnu en rekord. Det er utrolig positivt, at vores virksomheder og den offentlige sektor fortsat har brug for flere medarbejdere, og at flere hermed bidrager til fællesskabet og forsørger sig selv. - Vi har fortsat en stærk økonomi med et robust arbejdsmarked, som vi kan være stolte af. Dertil kommer at antallet af kontanthjælpsmodtagere er faldet og nu er på et rekordlavt niveau.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye