Beskæftigelsesministeriet

Mere orlov til tvillingeforældre

Del

Regeringen ønsker at give forældre til tvillinger bedre orlovsvilkår. Et nyt lovforslag vil give forældrene 13 ekstra ugers orlov hver.

Der skal være bedre tid til at få styr på hverdagen og give tvillinger en god start på livet. Derfor fremsætter regeringen et lovforslag om at give forældre til tvillinger i alt 26 ekstra orlovsuger med barselsdagpenge.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen:

- Det er en stor livsomvæltning at blive forældre – ikke mindst til tvillinger. Det er derfor en vigtig prioritet for regeringen og aftalepartierne bag finansloven at hjælpe forældrene til de omkring 1.000 tvillingepar, der fødes hvert år.

- Der er allerede indført ekstra orlov til forældre, der får tre eller flere børn ved én fødsel. Vi er glade for, at det nu også kommer til at gælde for tvillingeforældre.

Lovforslaget udmønter den politiske aftale, som regeringen (Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne) og Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti indgik som en del af finansloven for 2023. Aftalepartierne har med aftalen ønsket at forbedre tvillingeforældres mulighed for at holde mere orlov sammen i børnenes første leveår.

Med lovforslaget fordeles de 26 ugers ekstra orlov med 13 uger til hver forælder, som skal afholdes inden børnene fylder 1 år. Lovforslaget indebærer samtidig, at reglerne vil omfatte alle forældre, der får to eller flere børn ved samme fødsel eller adoption. Det vil sige, at reglerne erstatter de gældende regler om ekstra orlov til forældre, der får tre eller flere børn ved samme fødsel. De nye regler gælder for børn, der er født eller adopteret den 1. maj 2024 eller senere.

Der er afsat 5 mio. kr. i 2023, 48 mio. kr. i 2024 og 95 mio. kr. årligt fra 2025 og frem til forslaget.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet
Pressevagt: 51232830

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til STAR's ledighedstal for marts 202419.4.2024 09:00:10 CEST | Pressemeddelelse

Det er anden gang, Beskæftigelsesministeriet offentliggør egne ledighedstal. Ledighedstallene viser, at der i marts 2024 var 86.500 fuldtidsledige. Det betyder, at udviklingen i ledigheden er uændret. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - STAR’s ledighedstal viser igen i marts, at ledigheden er uændret. Antallet af ledige har de sidste par år ligget på et lavt niveau, hvilket kommer os alle til gavn. Vi har en stærk økonomi, så vi har fortsat udsigt til et robust arbejdsmarked. - Vi har stadig brug for arbejdskraft både i den private og den offentlige sektor. Derfor giver vi ufaglærte mulighed for at tage en faglært uddannelse på 110 procent dagpenge. Desuden har vi et lønløft parat til offentligt ansatte grupper i vores velfærdssektor, og så er det vores mål, at nogle af de 43.000 unge, der i dag er uden job eller uddannelse, kommer med i arbejdsfællesskabet. Fremover offentliggør Beskæftigelsesministeriet sine egne ledighedstal samt egen indikator for ledigheden. Ledi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye