Roskilde Universitet

RUC og DFDS samarbejder om grøn teknologi og bæredygtighed til søs

Del

Roskilde Universitet og logistikvirksomheden DFDS har indgået en partnerskabsaftale, som skal bidrage til nye grønne løsninger i skibsfarten og den øvrige transportsektor.

Roskilde Universitets rektor Hanne Leth Andersen og DFDS’ Head of Innovation & Partnerships Mads Bentzen Billesø underskriver partnerskabsaftale.
Roskilde Universitets rektor Hanne Leth Andersen og DFDS’ Head of Innovation & Partnerships Mads Bentzen Billesø underskriver partnerskabsaftalen, som vil strække sig over en årrække og omfatte flere faglige områder og forskellige former for samarbejde.


Hvordan kan færger, fragtbåde og containerskibe mindske deres CO2-udslip og undgå unødig belastning af miljøet? Roskilde Universitet vil fremover skrue op for samarbejdet med en af Danmarks store logistikvirksomheder, DFDS, for at søge svar på nogle af disse spørgsmål.

DFDS samarbejder allerede med Roskilde Universitets forskere i Center for Maritim og Marin Forskning og i ROROGreen-projektet, som er støttet af Innovationsfonden. Her er målet, at digitale løsninger skal optimere håndteringen af trailere og containere i havnene og derved reducere CO2-udslippet. Fremover er planen at udbygge samarbejdet, så der fx også kommer flere studerende i projekt- eller praktikforløb i rederiet.

”Jeg ser rigtig gode muligheder. Det er oplagt at fortsætte samarbejdet inden for det digitale område, men jeg tænker også, at universitetets viden om fx grøn økonomi, kulturmøder, virksomhedsledelse og bæredygtig omstilling kan danne baggrund for værdiskabende samarbejder og projekter,” siger Hanne Leth Andersen, rektor på Roskilde Universitet.

Grøn omstilling i DFDS

DFDS driver en række færgeruter i Nordsøen, Østersøen, Den Engelske Kanal og Middelhavet og har desuden en logistikdivision, der transporterer gods rundt i hele Europa. Virksomheden har i alt cirka 12.000 medarbejdere fordelt på skibe og kontorer i 20 lande.

”Det er vigtigt for DFDS at opsøge samarbejdspartnere og initiativer, der kan være med til at udvikle nye og bedre løsninger. Vi har en lang historie med partnerskaber på klima- og miljøområdet, og vi ønsker løbende at accelerere den grønne omstilling og omdanne vores forretning til at være endnu mere digital og bæredygtig. Vi ser partnerskabet med RUC som et vigtigt element i denne strategi. Ingen kan gøre alt alene,” siger Mads Bentzen Billesø, Head of Innovation & Partnerships.

Den første konkrete aktivitet bliver et møde mellem forskere og DFDS i maj, hvor mulige konkrete samarbejdsprojekter skal diskuteres. Til efteråret vil DFDS desuden invitere studerende til at lave projekter med fokus på digitale problemstillinger.

Læs mere om ROROGreen-projektet

Læs mere om Center for Maritim og Marin Forskning 

Kontakter

Pressetelefon (ml. 09.00 og 16.00 i hverdagene)

Tlf:2887 0027

Følg pressemeddelelser fra Roskilde Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Roskilde Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye