RUC og DFDS samarbejder om grøn teknologi og bæredygtighed til søs
Roskilde Universitet og logistikvirksomheden DFDS har indgået en partnerskabsaftale, som skal bidrage til nye grønne løsninger i skibsfarten og den øvrige transportsektor.
Hvordan kan færger, fragtbåde og containerskibe mindske deres CO2-udslip og undgå unødig belastning af miljøet? Roskilde Universitet vil fremover skrue op for samarbejdet med en af Danmarks store logistikvirksomheder, DFDS, for at søge svar på nogle af disse spørgsmål.
DFDS samarbejder allerede med Roskilde Universitets forskere i Center for Maritim og Marin Forskning og i ROROGreen-projektet, som er støttet af Innovationsfonden. Her er målet, at digitale løsninger skal optimere håndteringen af trailere og containere i havnene og derved reducere CO2-udslippet. Fremover er planen at udbygge samarbejdet, så der fx også kommer flere studerende i projekt- eller praktikforløb i rederiet.
”Jeg ser rigtig gode muligheder. Det er oplagt at fortsætte samarbejdet inden for det digitale område, men jeg tænker også, at universitetets viden om fx grøn økonomi, kulturmøder, virksomhedsledelse og bæredygtig omstilling kan danne baggrund for værdiskabende samarbejder og projekter,” siger Hanne Leth Andersen, rektor på Roskilde Universitet.
Grøn omstilling i DFDS
DFDS driver en række færgeruter i Nordsøen, Østersøen, Den Engelske Kanal og Middelhavet og har desuden en logistikdivision, der transporterer gods rundt i hele Europa. Virksomheden har i alt cirka 12.000 medarbejdere fordelt på skibe og kontorer i 20 lande.
”Det er vigtigt for DFDS at opsøge samarbejdspartnere og initiativer, der kan være med til at udvikle nye og bedre løsninger. Vi har en lang historie med partnerskaber på klima- og miljøområdet, og vi ønsker løbende at accelerere den grønne omstilling og omdanne vores forretning til at være endnu mere digital og bæredygtig. Vi ser partnerskabet med RUC som et vigtigt element i denne strategi. Ingen kan gøre alt alene,” siger Mads Bentzen Billesø, Head of Innovation & Partnerships.
Den første konkrete aktivitet bliver et møde mellem forskere og DFDS i maj, hvor mulige konkrete samarbejdsprojekter skal diskuteres. Til efteråret vil DFDS desuden invitere studerende til at lave projekter med fokus på digitale problemstillinger.
Læs mere om ROROGreen-projektet
Læs mere om Center for Maritim og Marin Forskning
Kontakter
Pressetelefon (ml. 09.00 og 16.00 i hverdagene)
Tlf:2887 0027Følg pressemeddelelser fra Roskilde Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Roskilde Universitet
RUC-studerende har udviklet låg imod forgiftning i nattelivet21.1.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Marcus Nørmann Christensen har på baggrund af egne oplevelser stiftet en virksomhed og udviklet et låg, der skal være med til at forhindre såkaldt drugging i nattelivet. Lågene er taget i brug på barer og spillesteder i efteråret 2024.
Den offentlige samtale styres i stigende grad af data og dem, som ejer algoritmerne16.1.2025 07:30:00 CET | Pressemeddelelse
Sociale medier bliver kritiseret for at skabe ekkokamre, men alligevel bruger de traditionelle medier algoritmer, der minder om de sociale mediers. Det risikerer at påvirke den demokratiske samtale, lyder en af konklusionerne i et netop afsluttet forskningsprojekt.
Line Groes og Dea Forchhammer træder ind i Roskilde Universitets bestyrelse15.1.2025 07:48:00 CET | Pressemeddelelse
Direktør for Ungdomsøen Dea Forchhammer og selvstændig rådgiver Line Groes er nye bestyrelsesmedlemmer på Roskilde Universitet pr. 1. april 2025. De skal være med til at udvikle universitetets relation til erhvervslivet, styrke dets politiske gennemslagskraft og brande universitetet i omverdenen.
Falder eller stiger kvaliteten, når man privatiserer sociale tilbud og bosteder?13.1.2025 05:05:00 CET | Pressemeddelelse
RUC-forsker modtager 6,7 millioner kroner fra Carlsbergfondet til at undersøge og kortlægge privatiseringen af socialområdet i Danmark. Målet er at finde ud, hvordan privatisering påvirker kvaliteten af tilbuddene.
Professor får 21 millioner til forskning i AI indenfor retssystemer8.1.2025 05:05:00 CET | Pressemeddelelse
RUC-professor Jesper Ryberg har netop modtaget en bevilling på 21 millioner fra Carlsbergfondet. Han skal undersøge de etiske og retssikkerhedsmæssige udfordringer, der opstår i forbindelse med brug af kunstig intelligens i retssystemer.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum