Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Forældre støttes til at hjælpe børn med spiseforstyrrelser og selvskade

Del

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade styrker organisationens indsats for forældre og søskende til børn og unge med spiseforstyrrelser og selvskade. Projektet realiseres på baggrund af en donation fra Den A.P. Møllerske Støttefond på knap tre millioner kroner.

Foto: Jens Rosenfeldt

Hele familien bliver ramt, når et barn udvikler en spiseforstyrrelse eller skader sig selv. Forældre til børn med spiseforstyrrelser er i risiko for at udvikle depression, angst og stress. Søskende er i øget risiko for selv at mærke tegn på mistrivsel som fx social isolation, søvnproblemer eller koncentrationsbesvær. Nogle søskende udvikler selv en psykisk lidelse.

Derfor udvider Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade organisationens tilbud til pårørende til børn og unge med spiseforstyrrelser eller selvskade. Familierne tilbydes pårørendeseminarer, familiesamtaler og søskendegrupper.

”Vi ved, at hele 85 procent af pårørende til personer med psykisk sygdom ikke oplever at få tilstrækkelig hjælp til, hvordan de kan håndtere deres egen situation og rollen som pårørende. Vi er derfor glade for at kunne udvide vores tilbud til forældre, søskende og andre nære pårørende, så de kan være den bedste støtte til det barn eller den unge, der kæmper med en spiseforstyrrelse eller selvskade,” siger Laila Walther, direktør for Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade.

Indsatsen kommer til at køre over tre år og er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond.

Med faglig støtte kan pårørende bedre hjælpe sig selv, søskende og de ramte

Formålet med projektet er at sikre, at børn og unge med spiseforstyrrelse og selvskade får den bedst mulige hjælp til at komme ud af lidelsen, hvilket kun kan lade sig gøre, hvis deres pårørende er klædt på til at støtte op både under og efter behandlingen.

”De nærmeste pårørende er helt afgørende for, at den, der er ramt af en spiseforstyrrelse eller skader sig selv, kan komme tilbage på sporet af et godt liv med venner, uddannelse og fritidsinteresser. Med projektet ønsker vi at forbedre og styrke børnene og deres forældres relationer til hinanden,” siger Laila Walther.

Deltagerne lærer at passe på sig selv og eventuelle søskende, kan spejle sig i andre og få værktøjer til at støtte barnet ud af spiseforstyrrelsen. Projektet skal på den måde sikre, at de pårørende ikke brænder ud, og at eventuelle søskende ikke udvikler alvorlig mistrivsel.

Nøgleord

Kontakter

Links

Om Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade arbejder for at forebygge spiseforstyrrelser og selvskade og forbedre vilkårene for de ramte og deres pårørende.

Hvert år rådgiver og støtter vi mere end 5.000 mennesker, der har brug for hjælp, og vi har rådgivninger i København, Aarhus, Odense, Aalborg og Næstved.

Følg pressemeddelelser fra Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye