Lyngby-Taarbæk Kommune

990.000 kr. til 43 lokale initiativer og foreninger

Del

Årets §18 midler til frivilligt socialt arbejde er fordelt

Hvert år uddeler Kultur- og Fritidsudvalget de såkaldte §18 midler til lokalforankrede foreninger og initiativer. Midlerne uddeles som et led i at støtte og styrke frivillige sociale aktiviteter i Lyngby-Taarbæk Kommune.

Årets §18 midler – i alt 990.000 kr. – er nu uddelt til 43 lokale initiativer og foreninger.

Støtten gives til frivilligt socialt arbejde målrettet sårbare og udsatte borgere i kommunen. For eksempel er der i år givet støtte til selvhjælps- og netværksgrupper for tidligere misbrugere, sociale aktiviteter på kommunens plejecentre samt aktiviteter målrettet sårbare unge.

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Casper Strunge siger:

”Sociale fællesskaber og netværk er med til at give et meningsfyldt indhold i hverdagen, både for dem, der modtager hjælpen og for dem, der yder indsatsen som frivillig. Det vil vi gerne være med til at støtte med §18 midlerne. Desuden har vi i Kommunalbestyrelsen i forbindelse med Budget 2024-27 indarbejdet en hensigtserklæring om at afdække muligheder for øget samarbejde med frivillige og civilsamfund til gavn for både borgere og medarbejdere. Vi skal nu til at undersøge, hvordan vi øger dette vitale samarbejde."

Næstformand for Kultur- og Fritidsudvalget, Christian Winther supplerer:

”Jeg glæder mig over, at vi igen i 2024 kan støtte det uundværlige arbejde som vores lokale foreninger og frivillige ildsjæle udfører i løbet af året. Den indsats, de yder indenfor frivilligt socialt arbejde, er med til af mindske ensomhed, øge trivsel og ikke mindst skabe muligheden for at flere borgere kan blive en del af Lyngby-Taarbæks mange fællesskaber.”

Faktaboks

§18 midlerne støtter frivillige sociale indsatser, der gør en positiv forskel for borgere i Lyngby-Taarbæk Kommune, der er i en socialt udsat eller sårbar livssituation. Indsatsen skal være med til at mindske og forbygge sociale og sundhedsmæssige udfordringer. Tilskud sker i henhold til Servicelovens § 18.

Alle lokalt forankrede foreninger, organisationer, grupper og netværk, der yder en frivillig social indsats i Lyngby-Taarbæk Kommune kan ansøge om tilskud fra puljen. 

Det gives ikke støtte til enkeltpersoner eller lands- og regionaldækkende foreninger, medmindre de er aktive og/eller har en lokal afdeling i Lyngby-Taarbæk Kommune.

Puljen fordeles en gang årligt og ansøgningsfristen er 1. oktober.

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Lyngby-Taarbæk Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lyngby-Taarbæk Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye