Hjørring Kommune

Hjørring Kommune trækker godkendelse til privatinstitution

Del

Byrådet besluttede på deres møde den 31. januar at tilbagekalde godkendelsen til privatinstitutionen Krabbely i Hirtshals. Børn indskrevet i institutionen tilbydes plads i kommunale dagtilbud fra den 2. februar.

Hjørring Kommune
Foto: Hjørring Kommune

Privatinstitutionen, der har været under skærpet tilsyn siden 20. marts 2023, har på trods af  dialog med forvaltningen om en handleplan ikke formået hæve kvaliteten og udvise en tilstrækkelig positiv udvikling. Det får nu et flertal i kommunalbestyrelsen til at reagere. 

Det skærpede tilsyn blev pålagt institutionen efter en bekymringshenvendelse, og på baggrund af observationer i privatinstitutionen er det kommunens vurdering, at institutionen ikke lever op til formålet med et dagtilbud og de krav, der forudsættes for at være godkendt som en privat institution. 

– Vi ved, at det har store konsekvenser for både børn, forældre og personale, at vi trækker godkendelsen til en institution. Men som kommune er vi forpligtet til at gribe ind, når en privatinstitution ikke har den fornødne pædagogiske kvalitet. Børnene kommer altid i første række og derfor sørger vi nu for, at de får tilbud om at komme godt videre i kommunens dagtilbud i nærområdet, udtaler formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget, Gry Bruun Nielsen.

Privatinstitutionen Krabbely har i dag indskrevet 4 vuggestuebørn og 24 børnehavebørn, som nu alle tilbydes plads i en kommunal daginstitution med hensyntagen til bopæl og at de kan følges med alderssvarende og eventuelle søskende.

Alle berørte forældre til børn i institutionen bliver kontaktet i løbet af torsdag den 1. februar.

Kontakter

Gry Bruun Nielsen (B)
Formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget
Telefon 41 93 77 51

Om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye