Social-, Bolig og Ældreministeriet

Regeringen inviterer til stormøde om ældres velfærd

Del

Regeringen ønsker en grundlæggende forandring af ældreplejen. Vores ældre skal have langt mere selvbestemmelse og mere omsorg. Ledere og medarbejdere skal bruge langt mindre tid på regler og kontrol. For at gøre ambitionerne til virkelighed inviterer regeringen blandt andet ældre medborgere samt medarbejdere og ledere fra alle landets plejehjem og repræsentanter for hjemmeplejen til stormøde. Foreløbigt har omkring 1800 deltagere tilmeldt sig.

Fra regeringen deltager blandt andre statsminister Mette Frederiksen, vicestatsminister og forsvarsminister Troels Lund Poulsen, udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen og ældreminister Mette Kierkgaard.

Ældreminister Mette Kierkgaard siger:

"Det gør mig uendeligt glad, at vi inden længe kan løfte sløret for vores udspil til en ambitiøs ældrereform. På samme måde ser jeg utrolig meget frem til et stormøde, hvor vi sammen skal drøfte, hvordan vi kan realisere den grundlæggende forandring af ældreplejen, som vi ønsker." 

Mette Kierkgaard forsætter:

"Fremover skal pleje og omsorg ske med udgangspunkt i den enkelte borgers ønsker og behov. Omsorg, relationer og selvbestemmelse skal være i fokus. Den ældre skal bestemme selv - i dialog med medarbejdere, som mødes med tillid til deres faglighed og kompetencer. Det er en stor opgave, hvor vi har brug for alle gode kræfter. Derfor glæder jeg mig meget til, at vi skal mødes til stormøde om få uger."

Praktisk information:

Stormødet afholdes den 30. januar 2024 kl. 10-15.45 i Messe C, Fredericia.

Praktiske oplysninger om akkreditering for presse vil blive sendt ud på et senere tidspunkt.

Følg pressemeddelelser fra Social-, Bolig og Ældreministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Social-, Bolig og Ældreministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye