Vejdirektoratet

Vintertjenesten er i fuld sving

Del

Vejdirektoratets Vintertjeneste arbejder døgnet rundt på statens veje - nu og under snefaldet. Vejdirektoratet opfordrer til at køre forsigtigt og følge politiets anvisninger.

Foto af motorveje i vinterlandskab
Orientér dig om vejr- og trafiksituationen, inden du kører ud. Vejdirektoratet

DMI varsler sne og snefygning i store dele af Jylland. Det er vigtigt, at du som bilist orienterer dig om politiets anvisninger, inden du eventuelt kører ud.

- Vi er ude at salte og er klar med alle vores sneplove. Men ved fygning er der en risiko for, at vejene fyger til. Orienter dig om politiets anbefalinger. Skal du ud at køre, så kør forsigtigt. Bliver vejene spærret på grund af uheld, er det svært at holde vejene farbare, fordi vi ikke kan komme forbi med vores sneplove og saltspredere, siger Carina Meldgaard Frandsen, der er leder af Vejdirektoratets Vintertjeneste.

Halvdelen af trafikken, 48 procent, foregår på statsvejene, men statsvejnettet udgør kun 5 procent af det samlede offentlige vejnet.

På grund af risiko for kraftig snefygning fraråder Østjyllands Politi al unødig udkørsel i Østjyllands politikreds fra tirsdag aften kl. 23.00 til onsdag formiddag kl. 10.00. 

Risiko for kraftig snefygning – Østjyllands Politi fraråder unødig udkørsel | Nyheder | Østjyllands Politi

Gode råd:

1. Orientér dig om vejr- og trafiksituationen, inden du kører ud.

2. Følg altid politiets anvisninger.

3. Kør forsigtigt.

4. Skal du ud at køre, så tag et tæppe, en skovl og evt. mad og drikke med i bilen.

5. Bidrag til at holde vejene fri til Vintertjenesten.

Kontakter

Vejdirektoratets Trafikcenters pressetelefon

Tlf:20 61 26 64

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye