Tønder Kommune

Tønder Kommune og Sozialdienst Nordschleswig indgår partnerskabsaftale for at styrke støtten til udsatte borgere

Del

Tønder Kommune og Sozialdienst Nordschleswig har indgået en partnerskabsaftale, der formaliserer samarbejdet mellem de to parter. Aftalen, der træder i kraft den 1. januar 2024 og løber to år, har til formål at fastlægge Sozialdiensts arbejde, der primært retter sig mod udsatte og sårbare borgere i Tønder Kommune. Tønder Kommune yder økonomisk støtte til arbejdet.

Med den nye partnerskabsaftale mellem Tønder Kommune og Sozialdienst er det beskrevet, hvilke formål og målsætninger, der danner baggrund for samarbejdet – nemlig at yde støtte til borgere fra det tyske mindretal.

Med partnerskabsaftalen forpligter Sozialdienst sig til at tilbyde familierådgivning og støtte til familier, unge og seniorer tilhørende det tyske mindretal med henblik på at yde hjælp til selvhjælp. Der lægges særlig vægt på at skabe fællesskaber i alle aldre for at modvirke ensomhed samt at understøtte 'det gode naboskab' i lokalområdet med fokus på kulturforståelse og sprog.

Partnerskabet vil også have fokus på tyske tilflyttere, hvor det især vil være vidensdeling i forhold til kulturforståelse og god integration, der vil være fokus på.

Der vil blive holdt regelmæssige partnerskabsmøder, ligesom samarbejdet vil blive evalueret undervejs.

Indtil videre løber partnerskabsaftalen for perioden 1. januar 2024 til 31. december 2025, og Tønder Kommune yder årlig økonomisk støtte med 75.000 kroner.

Med denne partnerskabsaftale ønsker Tønder Kommune og Sozialdienst Nordschleswig at styrke støtten og samarbejdet til gavn for de udsatte og sårbare borgere i Tønder Kommune.

Barbara Krarup Hansen, der er forkvinde for Socialudvalget i Tønder Kommune, siger:

”Jeg er glad for, at vi i Tønder Kommune har indgået dette partnerskab med Sozialdienst. Det giver god mening, at vi kan trække på hinandens viden og kompetencer. I Tønder Kommune er vi ikke uvant med partnerskabsaftaler, og det er glædeligt, at vi har så mange frivillige sociale organisationer, der yder et rigtigt godt stykke arbejde. Jeg ser frem til samarbejdet med Sozialdienst”

Kontakter

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye