HOFOR A/S

Blødere vand får særlig betydning for dem med blødgøringsanlæg

Del

Vandkunderne i det sydlige Albertslund får snart vand med mindre kalk. Det mindsker brugen af kemikalier, sænker CO2-udledningen, og samtidig sparer kunderne penge. Har du blødgøringsanlæg, skal du huske at sikre, at anlægget er indstillet korrekt, så du ikke får for meget salt i vandet.

Bor du i det sydlige Albertslund, syd for S-togbanen, kan du se frem til en lidt lettere hverdag, når HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, begynder at levere vand med mindre kalk fra februar 2024 (se vedlagte kort).

Det blødere vand indeholder mindre kalk og har en hårdhed på 10 til 12 grader (°dH). Det betyder at de, der i dag selv blødgør vandet, skal huske at indstille deres blødgøringsanlæg efter den nye hårdhedsgrad.

Det fortæller områdechef Anne Scherfig fra HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab: 

”Når det blødere vand kommer, er det vigtigt, at kunderne i Albertslund syd for S-togbanen, der har egne blødgøringsanlæg, husker at indstille deres anlæg til den lavere hårdhedsgrad,” konstaterer hun.

Hvis de ikke gør, kan de risikere, at indholdet af salt i vandet overstiger grænseværdierne i drikkevandsbekendtgørelsen.

Derfor opfordrer HOFOR til, at kunder med egne blødgøringsanlæg sikrer sig, at deres anlæg indstilles til at modtage vand med den lavere hårdhed. Dette gælder også kunder i resten af Albertslund, der i en periode får varierende hårdhed (se vedlagte kort).

Områdechefen tilføjer, at man kan kontakte producenten af anlægget, hvis man er i tvivl om, hvordan man indstiller det.

Mindre CO2-aftryk, færre kemikalier
HOFOR har siden 2017 været i gang med at modernisere en række store vandværker og er efter planen færdig i 2030.

Flere af dem forsyner forskellige områder i de otte kommuner, HOFOR leverer vand til, og derfor vil kunderne i alle kommuner gradvist få blødere vand. En del af moderniseringerne er, at vandværkerne fremover fjerner en del af kalken fra vandet og leverer blødere vand, som har en række fordele for forbrugerne.

For eksempel kommer der mindre kalk i brusekabinen og elkedlen, og samtidig holder vaskemaskinen længere. ”Kort fortalt betyder det blødere vand, at der samlet udledes mindre CO2, blandt andet fordi apparaterne holder længere.

Det blødere vand betyder også, at man ikke behøver bruge så meget vaskemiddel og færre kemikalier til afkalkning. Og så sparer man jo samtidig penge og skal bruge mindre tid på at gøre rent,” siger Anne Scherfig.

Blødere vand til resten af Albertslund i efteråret 2024
HOFOR ruller gradvist det blødere vand ud i Albertslund Kommune. Resten af kommunen – alle, der bor nord for S-togbanen – vil få blødere vand på 10 til 12 hårdhedsgrader allerede i efteråret 2024.

FAKTA: Se tidsplan for blødere vand her

Kontakter

Stig Søndersø
stilin@hofor.dk
2795 2077

Billeder

Vedhæftede filer

Om HOFOR

HOFOR står for Hovedstadsområdets Forsyningsselskab. Vi forsyner byer med vand, spildevandsafledning, fjernvarme, bygas og fjernkøling og opfører vindmøller.

Følg pressemeddelelser fra HOFOR A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HOFOR A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye