HOFOR A/S

Blødere vand får særlig betydning for dem med blødgøringsanlæg

Del

Vandkunderne i Rødovre syd for Roskildevej (i området øst for Tårnvej) får snart vand med mindre kalk. Det mindsker brugen af kemikalier, sænker CO2-udledningen, og samtidig sparer kunderne penge. Har du blødgøringsanlæg, skal du huske at sikre, at anlægget er indstillet korrekt, så du ikke får for meget salt i vandet

Bor du i Rødovre syd for Roskildevej (i området øst for Tårnvej), kan du se frem til at få blødere vand i hanen fra februar fra det moderniserede vandværk Værket ved Thorsbro (se vedlagte kort). Det blødere vand indeholder mindre kalk og har en hårdhed på 10 til 12 grader (°dH).

En række andre områder i Rødovre vil i de kommende år opleve en varierende hårdhed fra 12 til 23 grader. Det gælder blandt andet området der er afgrænset af Jyllingevej mod nord, Tårnvej mod øst og Rødovre Parkvej mod syd.

Det samme gælder området der er afgrænset af Roskildevej mod syd, Tårnvej mod vest og Rødovre Parkvej mod nord.

Det betyder at de, der i dag selv blødgør vandet, skal huske at indstille deres blødgøringsanlæg efter den nye hårdhedsgrad.

Det fortæller områdechef Anne Scherfig fra HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab: 

”Når det blødere vand kommer, er det vigtigt, at kunderne, der har egne blødgøringsanlæg, husker at indstille deres anlæg til den lavere hårdhedsgrad,” konstaterer hun.

Hvis de ikke gør, kan de risikere, at indholdet af salt i vandet overstiger grænseværdierne i drikkevandsbekendtgørelsen.

Derfor opfordrer HOFOR til, at kunder med egne blødgøringsanlæg sikrer sig, at deres anlæg indstilles til at modtage vand med den lavere hårdhed.

Dette gælder også kunder der bor i de områder der i en periode får varierende hårdhed (se vedlagte kort).

Områdechefen tilføjer, at man kan kontakte producenten af anlægget, hvis man er i tvivl om, hvordan man indstiller det.

Mindre CO2-aftryk, færre kemikalier 
HOFOR har siden 2017 været i gang med at modernisere en række store vandværker og er efter planen færdig i 2030. Flere af dem forsyner forskellige områder i de otte kommuner, HOFOR leverer vand til, og derfor vil kunderne i alle kommuner gradvist få blødere vand.

En del af moderniseringerne er, at vandværkerne fremover fjerner en del af kalken fra vandet og leverer blødere vand, som har en række fordele for forbrugerne. For eksempel er der mindre kalk i brusekabinen og elkedlen, og samtidig holder vaskemaskinen længere.

”Kort fortalt betyder det blødere vand, at der samlet udledes mindre CO2, blandt andet fordi apparaterne holder længere. Det blødere vand betyder også, at man ikke behøver bruge så meget vaskemiddel og færre kemikalier til afkalkning. Det mindsker brugen af kemikalier. Og så sparer man jo samtidig penge og skal bruge mindre tid på at gøre rent,” siger Anne Scherfig.

Blødere vand til resten af Rødovre
Kunderne i resten af Rødovre får også blødere vand, men de må vente lidt længere. De får efter planen blødere vand med en hårdhedsgrad på 10 til 12 hårdhedsgrader ad to omgange, i 2027, når Værket ved Regnemark efter planen åbner og i 2030, når Værket ved Islev åbnes. Indtil da ligger deres hårdhedsgrad på op til 26.

FAKTA: Se tidsplan for blødere vand her

Kontakter

Stig Søndersø
stilin@hofor.dk
2795 2077

Billeder

Vedhæftede filer

Om HOFOR

HOFOR står for Hovedstadsområdets Forsyningsselskab. Vi forsyner byer med vand, spildevandsafledning, fjernvarme, bygas og fjernkøling og opfører vindmøller.

Følg pressemeddelelser fra HOFOR A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HOFOR A/S

Tunnel skal fjerne regnvand fra gader i Valby og på Frederiksberg27.5.2024 08:16:17 CEST | Pressemeddelelse

En ny skybrudstunnel skal hjælpe med at holde Valby og Frederiksberg Vest fri for oversvømmelser ved skybrud og massiv regn Tunnelen vil desuden markant reducere kloakoverløb til Kalveboderne, der er Natura2000-område. HOFOR og Frederiksberg Forsyning har nu valgt partnerskabet MT Højgaard Danmark og Eiffage Infra-Spezialtiefbau som hovedentreprenør på den 2,4 km lange Valby Skybrudstunnel.

Tunnel skal fjerne regnvand fra gader i Valby og på Frederiksberg27.5.2024 08:05:28 CEST | Pressemeddelelse

En ny skybrudstunnel skal hjælpe med at holde Valby og Frederiksberg Vest fri for oversvømmelser ved skybrud og massiv regn Tunnelen vil desuden markant reducere kloakoverløb til Kalveboderne, der er Natura2000-område. HOFOR og Frederiksberg Forsyning har nu valgt partnerskabet MT Højgaard Danmark og Eiffage Infra-Spezialtiefbau som hovedentreprenør på den 2,4 km lange Valby Skybrudstunnel

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye