Blødere vand får særlig betydning for dem med blødgøringsanlæg
Vandkunderne i Rødovre syd for Roskildevej (i området øst for Tårnvej) får snart vand med mindre kalk. Det mindsker brugen af kemikalier, sænker CO2-udledningen, og samtidig sparer kunderne penge. Har du blødgøringsanlæg, skal du huske at sikre, at anlægget er indstillet korrekt, så du ikke får for meget salt i vandet

Bor du i Rødovre syd for Roskildevej (i området øst for Tårnvej), kan du se frem til at få blødere vand i hanen fra februar fra det moderniserede vandværk Værket ved Thorsbro (se vedlagte kort). Det blødere vand indeholder mindre kalk og har en hårdhed på 10 til 12 grader (°dH).
En række andre områder i Rødovre vil i de kommende år opleve en varierende hårdhed fra 12 til 23 grader. Det gælder blandt andet området der er afgrænset af Jyllingevej mod nord, Tårnvej mod øst og Rødovre Parkvej mod syd.
Det samme gælder området der er afgrænset af Roskildevej mod syd, Tårnvej mod vest og Rødovre Parkvej mod nord.
Det betyder at de, der i dag selv blødgør vandet, skal huske at indstille deres blødgøringsanlæg efter den nye hårdhedsgrad.
Det fortæller områdechef Anne Scherfig fra HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab:
”Når det blødere vand kommer, er det vigtigt, at kunderne, der har egne blødgøringsanlæg, husker at indstille deres anlæg til den lavere hårdhedsgrad,” konstaterer hun.
Hvis de ikke gør, kan de risikere, at indholdet af salt i vandet overstiger grænseværdierne i drikkevandsbekendtgørelsen.
Derfor opfordrer HOFOR til, at kunder med egne blødgøringsanlæg sikrer sig, at deres anlæg indstilles til at modtage vand med den lavere hårdhed.
Dette gælder også kunder der bor i de områder der i en periode får varierende hårdhed (se vedlagte kort).
Områdechefen tilføjer, at man kan kontakte producenten af anlægget, hvis man er i tvivl om, hvordan man indstiller det.
Mindre CO2-aftryk, færre kemikalier
HOFOR har siden 2017 været i gang med at modernisere en række store vandværker og er efter planen færdig i 2030. Flere af dem forsyner forskellige områder i de otte kommuner, HOFOR leverer vand til, og derfor vil kunderne i alle kommuner gradvist få blødere vand.
En del af moderniseringerne er, at vandværkerne fremover fjerner en del af kalken fra vandet og leverer blødere vand, som har en række fordele for forbrugerne. For eksempel er der mindre kalk i brusekabinen og elkedlen, og samtidig holder vaskemaskinen længere.
”Kort fortalt betyder det blødere vand, at der samlet udledes mindre CO2, blandt andet fordi apparaterne holder længere. Det blødere vand betyder også, at man ikke behøver bruge så meget vaskemiddel og færre kemikalier til afkalkning. Det mindsker brugen af kemikalier. Og så sparer man jo samtidig penge og skal bruge mindre tid på at gøre rent,” siger Anne Scherfig.
Blødere vand til resten af Rødovre
Kunderne i resten af Rødovre får også blødere vand, men de må vente lidt længere. De får efter planen blødere vand med en hårdhedsgrad på 10 til 12 hårdhedsgrader ad to omgange, i 2027, når Værket ved Regnemark efter planen åbner og i 2030, når Værket ved Islev åbnes. Indtil da ligger deres hårdhedsgrad på op til 26.
Kontakter
Stig Søndersø
stilin@hofor.dk
2795 2077
Billeder
Vedhæftede filer
Om HOFOR
HOFOR står for Hovedstadsområdets Forsyningsselskab. Vi forsyner byer med vand, spildevandsafledning, fjernvarme, bygas og fjernkøling og opfører vindmøller.
Følg pressemeddelelser fra HOFOR A/S
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra HOFOR A/S
HOFOR havde et højt investeringsniveau i 20247.4.2025 12:55:59 CEST | Pressemeddelelse
Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, HOFOR, har netop publiceret årets resultat i virksomhedens årsrapport for 2024. HOFOR investerede for 3,1 mia. kr. og afsluttede en række vigtige anlægsprojekter i det forgange år.
Nyt anlæg sikrer varme stuer, når Svanemølleværket slukker2.4.2025 13:42:12 CEST | Pressemeddelelse
Når et nyt teknisk museum rykker ind i Svanemølleværket, mister hovedstaden et vigtigt varmeværk. Derfor planlægger HOFOR en ny og moderne energicentral på nabogrunden. Den skal sikre varmen for alle, reducere CO2-udledningen og spille arkitektonisk sammen med de historiske rammer.
’Varme-Kinderæg’ ved Svanemølleværket sætter retning for fremtidens varmeforsyning2.4.2025 13:24:20 CEST | Pressemeddelelse
HOFOR arbejder på at forstærke og forny fjernvarmen i hovedstaden med store varmepumper, elkedler og varmelagre. Alle tre elementer bliver samlet i en moderne, nybygget energicentral som nærmeste nabo til et kommende teknisk museum på Svanemølleværket.
HOFOR fortsætter fjernvarmearbejde på Indre Østerbro1.4.2025 12:47:17 CEST | Pressemeddelelse
HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, er i gang med at udskifte fjernvarmerør på Indre Østerbro. Arbejdet fortsætter fra start april 2025, hvor gravearbejdet kommer forbi dele af Holsteinsgade og Willemoesgade.
HOFOR varsler støjende arbejde fra Folemarksvej i ugen op til påske27.3.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
HOFOR er nu nået til den larmende del af deres anlægsarbejde ved spildevandsbassinet på Folemarksvej. Der skal sættes spunsvægge, som er store jernplader, der bankes ned i jorden for at stive udgravningen af.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum