Sammenhæng i sundhed er visionen. 6,2 mio. kr. skal være med til at hjælpe på vej
I Danmark leverer vi sundhedsydelser af høj kvalitet. Men vi har nogle udfordringer, når det handler om at skabe den nødvendige sammenhæng for borgerne i den sundhed vi så leverer. Det skal en forskningsbevilling på 6.2 mio. kr. fra Region Midtjylland være med til at sætte i fokus.
Det er forskningschef og lektor Camilla Palmhøj Nielsen, DEFACTUM og Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet og adjunkt Iben Duvald, Institut for Virksomhedsledelse, Aarhus Universitet og Hospitalsenheden Midt, som står i spidsen for forskningsprogrammet.
-Indledningsvis ser vi på økonomiske og samarbejdsmæssige incitamentstrukturer i forhold til at udvikle det nære sundhedsvæsen og de forskellige sektorers oplevelse af, hvad der ofte giver et benspænd i samarbejdet. Derudover fokuserer vi på, at afdække eksisterende initiativer i forhold akut somatik og psykiatri. Hvad arbejdes der allerede med derude, hvad sker der i overgangene mellem sektorerne, og hvad kan vi lære af det? Og så kommer vi ikke udenom at diskutere og definere, hvad det er vi taler om, når vi taler om det nære sundhedsvæsen, lyder det fra Camilla Palmhøj Nielsen.
Når Region Midtjylland vælger at tildele midler til forskningen, så handler det bl.a. om, at sundhedsvæsenet står over for en markant transformation, hvor flere patienter og borgere i fremtiden vil få tilbudt behandling tæt på eller i egen bopæl. Og de tilbud stiller krav om et tæt samarbejde på tværs af de involverede sektorer.
- Vi venter vi jo på Sundhedsstrukturkommissionens udmelding, og vi ved fra tidligere drøftelser om sundhedsvæsenet, at de nære sundhedstilbud vil komme til at fylde endnu mere i fremtiden. Derfor vil vi også i udviklingen af vores forskning, læne os op af de udmeldinger der kommer og gå i dialog om, hvordan rammen for vores sundhedsydelser fortsat lever op til den høje faglige kvalitet, afslutter Camilla Palmhøj Nielsen.
Forskningsprogrammet "Det nære sundhedsvæsen" er et strategisk forskningsprogram under Region Midtjylland. Forskningsprogrammet løber over en tre-årig periode.
Kontakter
Camilla Palmhøj NielsenForskningschefDEFACTUM
Tlf:21621238Camilla.Palmhoj@rm.dkBilleder
Om DEFACTUM
DEFACTUM er et forsknings- og konsulenthus. Vi arbejder for at forbedre den offentlige velfærdssektors ydelser og samspil ved at udvikle ny, anvendelsesorienteret viden og individuelt tilpassede indsatser - til gavn for borgerne. Vi afprøver løbende nye metoder og skræddersyr projekter.
Følg pressemeddelelser fra DEFACTUM
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DEFACTUM
Region Midtjylland sætter endnu engang lup på midtjydernes sundhed, sygelighed og trivsel4.2.2025 10:50:46 CET | Pressemeddelelse
Hvordan står det til med midtjydernes sundhed, sygelighed og trivsel på tærsklen til sundhedsreformen? Hvor mange bruger vægttabsmedicin, og hvor mange overvejer at bruge det? Hvilke nikotinprodukter er det, de unge bruger? Hvor mange fravælger at gå til tandlæge, fordi de ikke har råd? Det er blot nogle af temaerne, når Region Midtjylland den 4. februar udsender spørgeskemaet: ”Hvordan har du det?”.
Forsker i forskningsråd for Psykiatrien3.5.2024 10:21:06 CEST | Pressemeddelelse
Med ambitionen om bl.a. at stille skarpt på psykiatrien som organisation er Morten Deleuran Terkildsen trådt ind i det nystiftede forskningsråd for Psykiatrien.
Nye midler til forskning i lighed i sundhed5.1.2024 10:33:09 CET | Pressemeddelelse
Social ulighed i sundhed opstår ikke i sundhedsvæsenet, men i samfundet generelt. Sundhedsvæsenet kan dog være med til at mindske den skævvridning. Men det kræver en indsats. Det skal 6,2 mio. kr. fra Region Midtjyllands forskningspulje være med til at realisere.
Nyt byggeri i Region Midtjylland giver borgere med hjerneskade bedre muligheder for træning29.9.2023 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Nye fysiske rammer skaber bedre forudsætninger for rehabilitering af borgere med kompleks erhvervet hjerneskade. Det viser en ny evaluering fra forsknings- og konsulenthuset DEFACTUM. Neurorehabilitering Midt åbnede i Hammel for to år siden, og byggeriet er finansieret af Den A.P. Møllerske Støttefond og Regionsrådet i Region Midtjylland.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum