Syv klinikere får mulighed for at fordybe sig i forskning med støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond
Danmarks Frie Forskningsfond har uddelt bevillinger til syv excellente klinikere, der får mulighed for at fordybe sig i nyskabende idéer og styrke forskningen på det danske sundhedsområde. De syv klinikere vil, ved siden af deres forskning, fastholde deres funktion og ansættelse på hospitaler rundt om i landet.
I alt 8,3 millioner kroner er bevilliget fra Danmarks Frie Forskningsfond til de syv klinikere under virkemidlet Delestillinger. I op til tre år skal bevillingsmodtagerne bedrive forskning sideløbende med deres praktiske lægegerning i deres nuværende kliniske ansættelse. Formålet er at fremme etablerede klinikere og samtidig fostre nye talenter inden for sundheds- og sygdomsområdet.
Delestillinger uddeles af forskningsrådet DFF | Sundhed og Sygdom og tildeles fortrinsvis til læger, tandlæger og dyrlæger, der har opnået en ph.d.-grad eller tilsvarende kvalifikationer via deres forskning. De syv klinikere, der har modtaget bevillingen, er ansat på henholdsvis Odense Universitetshospital, Københavns Universitetshospital og Aarhus Universitetshospital.
Se alle syv delestillinger her
Genetik ved hjertekarsygdomme
En af bevillingsmodtagerne er Alex Hørby Christensen fra Københavns Universitetshospital, der skal forske i genetik ved hjertekarsygdomme. I de seneste årtier har hjertekarsygdomme undergået en enorm udvikling og udgør en hjørnesten inden for personlig medicin. Genændringer har en svingende effekt, og kan være alt fra én dødelig genændring til flere små bidrag, der sammen skaber en kompleks sygdomstilstand. Alex Hørby Christensen forklarer følgende om projektet:
»Med dette projekt ønsker vi at frembringe ny viden om kliniske og genetiske aspekter af arvelige hjerterytmesygdomme, hjertediagrammer, og hjertemuskelsygdomme.«
Forskningen kan frembringe ny viden, der direkte kan bruges til diagnostik og behandling af den stadigt voksende gruppe af patienter med hjertekarsygdomme.
Kønsbekræftende behandling og mentalt helbred
Dorte Glintborg fra Odense Universitetshospital leder et projekt, der skal undersøge effektiviteten af kønsbekræftende hormonbehandling. Antallet af årlige henvisninger af personer, der ønsker kønsbekræftende behandling, er hastigt stigende. Det vigtigste formål med behandlingen er forbedring af det mentale helbred, som er markant forværret hos transkønnede personer. Dog medfører behandlingen ikke altid den ønskede forbedring og kan desuden være forbundet med bivirkninger. Projektet har derfor til formål at undersøge kort- og langsigtede effekter af hormonbehandling på helbred hos transpersoner, med særligt fokus på mentalt helbred og hjertekar-sundhed.
Se alle syv delestillinger her
Kontakter
Berit Bader LemmingSpecialkonsulent
Tlf:+45 72 31 95 08bbl@ufm.dkOm Danmarks Frie Forskningsfond
Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) finansierer forskning af højeste internationale kvalitet og styrker den excellente forskning i Danmark. Fonden investerer i risikovillig forskning, der er baseret på forskernes idéer inden for og på tværs af videnskabelige områder, uafhængigt af politiske og strategiske satsninger.
DFF fremmer internationalisering af forskningen og styrker det unge talent såvel som den erfarne forsker. Herudover yder fonden forskningsfaglig rådgivning til minister, Folketing og det øvrige danske og internationale forskningslandskab. Det sker med baggrund i ekspertise og faglig diversitet gennem fondens 84 bestyrelses- og rådsmedlemmer, der alle er anerkendte og aktive forskere.
Følg pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond
8,8 millioner kroner giver læger mulighed for at fordybe sig i forskning9.1.2025 11:09:47 CET | Pressemeddelelse
Danmarks Frie Forskningsfond har netop uddelt 8,8 millioner kroner under virkemidlet ’Delestillinger’. Seks klinikere får nu muligheden for at forske ved siden af deres arbejde i en klinisk stilling på et af landets hospitaler.
28 talentfulde forskere skal løfte den frie forskning12.12.2024 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Danmarks Frie Forskningsfond har netop uddelt lidt mere end 85 millioner kroner til nogle af de allerdygtigste forskere på de tidlige karrieretrin. Midlerne er givet under Inge Lehmann-programmet, som er et talentprogram, hvis formål er at understøtte en mere ligelig kønsbalance i forskningsmiljøerne.
Otte ph.d.-studerende skal forske uden for universiteterne5.12.2024 08:40:00 CET | Pressemeddelelse
Otte kommende ph.d.-studerende har til sammen modtaget 22,8 millioner kroner fra Danmarks Frie Forskningsfond. Stipendiatmodtagerne skal lave deres ph.d. på en anden offentlig forskningsinstitution end de danske universiteter.
Støtte til humanistiske tidsskrifter og styrket samarbejde mellem danske forskningsmiljøer4.12.2024 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Danmarks Frie Forskningsfond har samlet uddelt lidt mere end seks millioner kroner under virkemidlerne ’Tidsskrifter’ og ’Eksplorativt Netværk’. Midlerne skal støtte udbredelsen af humanistisk forskning og styrke samarbejdet mellem danske forskningsmiljøer.
Skolarstipendier til studerende og midler til forskningsophold i udlandet27.11.2024 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Otte studerende fra de sundhedsvidenskabelige uddannelser har modtaget samlet 1,5 millioner kroner til videnskabeligt arbejde. Tre forskere har desuden modtaget midler til at fremme internationaliseringen af samfundsvidenskabelig forskning og skal på forskningsophold i udlandet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum