Kristendemokraterne

KristenDemokraterne foreslår lovkrav om vinterdæk for at øge trafiksikkerheden

Del

Som et led i KristenDemokraternes indsats for at forbedre trafiksikkerheden i Danmark, foreslår transportordfører Niclas Aarestrup et nyt lovkrav om brug af vinterdæk i vintermånederne, når vi har vinterføre.

Transportordfører Niclas Aarestrup står ved rælingen på et skib og ser ud over vandet.
Transportordfører Niclas Aarestrup på en af vores øfærger Kan frit benyttes

Forslaget om indførelse af krav om vinterdæk i vinterføre følger eksempler fra vores nabolande, såsom Norge og Tyskland, hvor lignende regler allerede er implementeret med succes. Vinterdæk er en vigtig faktor for sikker kørsel under også de danske vinterforhold. Danmarks gennemsnitstemperatur i vintermånederne i 2022/2023 lå under 7 grader, ifølge DMI, hvilket er en temperatur, hvor sommerdæk begynder at miste deres effektivitet. Vinterdæk tilbyder signifikant bedre greb under disse forhold.

Erfaringer fra Sverige viser, at et krav om vinterdæk kan reducere antallet af vintertrafikulykker med 11-14%. Denne statistik taler for sig selv og demonstrerer den positive effekt, som et sådant lovforslag kan have på trafiksikkerheden i Danmark. Niclas Aarestrup udtaler: ”En del bilister bruger allerede vinterdæk herhjemme, men det kræver kun en, som ikke gør, for at det går galt, også for dem, som bruger vinterdæk”.

Det er også værd at bemærke, at også tungere køretøjer i mange lande allerede er underlagt lignende bestemmelser. Det foreslåede lovkrav vil derfor hovedsageligt påvirke personbiler og køretøjer i indenlandsk trafik. Det er vigtigt at understrege, at helårsdæk ikke er en optimal løsning, da de, trods forbedringer, hverken yder optimal præstation om sommeren eller vinteren.

Gennem indførelsen af obligatoriske vinterdæk følger vi vores nabolandes eksempel i at tage et praktisk og ansvarligt skridt mod at forbedre sikkerheden på de danske veje. Landsformand Jeppe Hedaa siger, ”Det er sund fornuft at køre med vinterdæk og at gøre det til et lovkrav, i lighed med i vores nabolande, virker blot som rettidig omhu.”

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Transportordfører Niclas Aarestrup på vej til møde, med regionalbus.
Transportordfører Niclas Aarestrup på vej til møde, med regionalbus.
Download
Transportordfører Niclas Aarestrup på en af vores mange øfærger
Transportordfører Niclas Aarestrup på en af vores mange øfærger
Download

Om Kristendemokraterne

Kristendemokraterne i Danmark er et borgerligt parti, som fokuserer på samfundet gennem familien. Vi har et stort hjerte for naturen, miljøet, klimaet, de mest sårbare i samfundet og mener, at Danmark skal være et positivt bidrag til de svageste - også udenfor vores grænser. Vi bliver kaldt social-konservative og røde-borgerlige, men vi er baseret på en stærk og helt egen kristendemokratisk ideologi. Vi er medlemmer af EPP, som er den største gruppe i Europa-parlamentet.

Følg pressemeddelelser fra Kristendemokraterne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kristendemokraterne

KristenDemokraterne kritiserer regeringen for bestillingsarbejde22.5.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

To medlemmer fra Udvalget for en mere værdig død, har trukket sig, fordi de oplever udvalgets arbejde som bestillingsarbejde fra regeringen. Jesper Grud Rasmussen og Emma Helledie har fremført deres kritik i et åbent brev til sundhedsministeren, publiceret i Kristeligt Dagblad. De oplever, at der aldrig var et ønske om at skabe en åben dialog om emnet, men at udvalget skulle lave en plan for implementering af aktiv dødshjælp i Danmark. KristenDemokraterne finder det beskæmmende at være vidne til det magtspil, regeringen fører, hvor man udadtil lægger op til åben debat, men indadtil forventer en eksekvering af en allerede besluttet plan.

KristenDemokraterne forsvarer nuværende abortgrænse3.5.2024 08:23:54 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen og aftalepartierne har annonceret en aftale om ændring af abortlovgivningen, hvori det fremgår, at grænsen for fri abort nu hæves fra de nuværende 12 uger til 18 uger. Denne ændring er støttet af regeringen, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet og har opbakning fra et smalt flertal i Det Etiske Råd. KristenDemokraterne står fast på en grænse ved 12 uger, idet placeringen af denne grænse har en veldokumenteret effekt og har fungeret efter hensigten i 50 år. Samtidig mener vi, at der netop ikke eksisterer tilstrækkelig evidens for positive effekter ved en abortgrænse på 18 uger, hverken med hensyn til kvinden, fostret eller de etiske konsekvenser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye