Agria Dyreforsikring

9,6 millioner SEK til forskning i hunde, katte og kaniner

Del

Vil du vide mere om hundeejeres følelsesmæssige forhold til deres hvalp eller seniorhund? Er du interesseret i mere information om kaniner, der lider af slidgigt? Eller er du nysgerrig efter, hvorvidt størrelsen på et kuld hvalpe kan være en indikation på racens sundhed? Agrias Forskningsfond har givet ti nye forskningsprojekter støtte for 2024 til projekter, der finder svar på blandt andet disse spørgsmål

Hvert år øremærker Agria Dyreforsikring en del af deres indtægter at kunne bidrage med støtte til projekter, der fremmer sundheden og trivslen hos vores dyr. I år har to danske forskere modtaget støtte til projekter, der fremmer trivslen for hhv. hund og kat.
Hvert år øremærker Agria Dyreforsikring en del af deres indtægter til støtte til projekter, der fremmer sundheden og trivslen hos vores dyr. I år har to danske forskere modtaget støtte til projekter, der fremmer trivslen for hhv. hund og kat. Agria Dyreforsikring

Hvert år øremærker Agria Dyreforsikring en del af deres indtægter til støtte til projekter, der fremmer sundheden og trivslen hos dyr. 

Med fokus på hunde, katte og kaniner drives forskningsprojekterne i Sverige, Norge, Danmark, Finland og i Tyskland. I alt drejer det sig om 10 nye samt 9 igangværende forskningsprojekter, der deler ca. 6.4 mio. danske kroner. I år bliver 2 ud af 10 nye forskningsprojekter udført i Danmark.

- Det er i år første gang, vi bidrager til et forskningsprojekt i Tyskland, og det er meget positivt, at forskningsfonden modtager ansøgninger fra flere lande. Den internationale interesse giver nye perspektiver og en god blanding af interessante og brugbare emner til gavn for dyr og dyreejere, siger Tine Stabell, adm. direktør i Agria Dyreforsikring.

Projekterne fokuserer på både veterinærmedicinske emner og forholdet mellem mennesker og dyr.

Dansk fokus på hund og kat

I Danmark har to nye forskningsprojekter modtaget støtte:

På Roskilde Universitetscenter skal Nete Schwennesen gennemføre en etnografisk undersøgelse af intimiteten imellem menneske og hund, med specifikt fokus på ældre danskere, der nærmer sig slutningen af livet, som bor alene med hund. Projektet skal gøre opmærksom på aldring som en tilstand, der påvirker både hunden og dens ejer og skal undersøge, præcis hvordan det påvirker parforholdet.

På Københavns Universitet skal Peter Sandøe undersøge, hvordan man bedst sikrer introduktion og trivslen hos familiekatte, der bor sammen. Projektet skal afdække faktorer, der fremmer positive sociale interaktioner og forebygger velfærdsudfordringer blandt danske familiekatte.

P%E5%20Roskilde%20Universitetscenter%20skal%20Nete%20Schwennesen%20gennemf%F8re%20en%20etnografisk%20unders%F8gelse%20af%20%E6ldre%20danskere%2C%20der%20bor%20alene%2C%20og%20deres%20hunde.
På Roskilde Universitetscenter skal Nete Schwennesen gennemføre en etnografisk undersøgelse af ældre danskere, der bor alene, og deres hunde. Agria Dyreforsikring

Følgende forskningsprojekter har fået bevilget støtte fra Agria Forskningsfond for 2024:

• Effekter af personlighed på smerte og stress hos hunde og deres ejere
Projektets varighed: 3 år
Eva Sandberg, Sveriges Lantbruksuniversitet, Sverige

• Computertomografi i kombination med jodkort for bedre diagnosticering af skjoldbruskkirtelsygdom
Projektets varighed: 2 år
Marion Schmicke, Tierärztliche Hochschule, Hannover, Tyskland

• Hvordan kan sociale medier understøtte ansvarlig katte- og hundeejerskabspraksis?
Projektets varighed: 3 år
Maria Fuentes, Lunds Universitet, Sverige

• Psykologiske faktorer forbundet med ejer-dyr forholdet og ”hvalpeblues”
Projektets varighed: 1 år
Hannes Lohi, Helsinki Universitet, Finland

• Identifikation af slidgigtsmerter hos kaniner
Projektets varighed: 3 år
Johanna Mäkitaipale, Helsinki Universitet, Finland

• Menneske- og hund-intimitet mod slutningen af livet
Projektets varighed: 2 år
Nete Schwennesen, Roskilde Universitetscenter, Danmark

• Maskinlæringsbaseret identifikation og validering af sygdomsmutationer
Projektets varighed: 1 år
Suvi Mäkeläinen, Uppsala Universitet, Sverige

• Hundes egnethed til forskellige typer funktioner i det moderne samfund
Projektets varighed: 3 år
Therese Rehn, Sveriges Lantbruksuniversitet, Sverige

• Hvordan man bedst sikrer introduktion og trivsel hos familiekatte, der bor sammen
Projektets varighed: 1 år
Peter Sandøe, Københavns Universitet, Danmark

•Korrelation mellem kuldstørrelse og niveau af genetisk diversitet i hunderacer
Projektets varighed: 1 år
Kim Kathrine L. Bellamy, Norsk Kennel Klub, Norge

Du kan læse mere om hvert enkelt forskningsprojekt på Agria Dyreforsikrings hjemmeside

Kontakter

Billeder

Hvert år øremærker Agria Dyreforsikring en del af deres indtægter at kunne bidrage med støtte til projekter, der fremmer sundheden og trivslen hos vores dyr. I år har to danske forskere modtaget støtte til projekter, der fremmer trivslen for hhv. hund og kat.
Hvert år øremærker Agria Dyreforsikring en del af deres indtægter til støtte til projekter, der fremmer sundheden og trivslen hos vores dyr. I år har to danske forskere modtaget støtte til projekter, der fremmer trivslen for hhv. hund og kat.
Download
På Roskilde Universitetscenter skal Nete Schwennesen gennemføre en etnografisk undersøgelse af ældre danskere, der bor alene, og deres hunde.
På Roskilde Universitetscenter skal Nete Schwennesen gennemføre en etnografisk undersøgelse af ældre danskere, der bor alene, og deres hunde.
Download

Links

Om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikring er specialist i dyreforsikringer gennem mere end 130 år og skal, med specialistkundskab og engagement, udvikle og sælge tryghed for dyr og mennesker.

Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til heste, hunde, katte og andre smådyr som for eksempel gnavere, miniature grise, reptiler og racefugle.

De fleste af virksomhedens medarbejdere er selv dyreejere, og sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger er Agria med til at udvikle dyrehold, dyrehelbred og bidrager til veterinærmedicinsk forskning.

Agria Dyreforsikring er en filial af Försäkringsaktiebolaget Agria (publ) (Agria Djurförsäkring). Ud over Danmark har Agria også virksomhed i Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Frankrig, Irland og England.

Følg pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring

Havets hugorm er til fare for mennesker og kæledyr27.6.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Når familierne skal nyde sommerlandet, strømmer de til stranden – men her er det vigtigt specielt for hundeejerne at være opmærksomme på de skjulte farer, der lurer under sandet og i det lave vand. En ny fare er fjæsingen. Den lille, giftige fisk kan forårsage betydelig skade på både mennesker og kæledyr, og ses lige nu i et langt større antal end tidligere. Se her hvordan du bedst kan tage dine forholdsregler og lær, hvordan du skal reagere i tilfælde af, at din hund kommer i nærkontakt med en fjæsing.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye