Midttrafik

Midttrafik tilpasser priserne til stigende udgifter

Del

Fra 21. januar bliver det dyrere at rejse med kollektiv trafik. Ikke bare i Midttrafiks område, men i hele landet. Den kollektive trafik er som alle andre brancher ramt af stigende udgifter, og det er nødvendigt at hæve priserne for at opretholde et attraktivt tilbud til de mange kunder, der rejser med den kollektive trafik.

Siden 2022 har forbrugerne skulle betale mere for dagligvarer, brændstof, el m.m. Nu er turen kommet til den kollektive trafik, der fra 21. januar sætter priserne op med gennemsnitligt 10,3 procent. Prisstigningerne er ikke højere end den generelle prisudvikling i samfundet set over en årrække, men kommer senere, fordi trafikselskaberne ikke løbende kan regulere priser i takt med højere udgifter, som andre brancher kan.

Priserne på den kollektive trafik følger det takststigningsloft, som Trafikstyrelsen fastsætter hvert år ud fra udgiftsudviklingen i de forrige år. Da både 2022 og 2023 var præget af høj inflation, har Trafikstyrelsen fastsat takststigningsloftet for 2024 til 10,3 procent.

Hvad det betyder for kunderne, afhænger af deres rejsemønster og hvilken billetform, de bruger.

Rejsekortkunder vil opleve den største stigning. Her stiger en tur på 2 zoner fra 19,50 til 22,50, mens turen stiger med 7 kroner, hvis den er på 5 zoner. Rejsekortpriserne har ligget et godt stykke under prisen på en enkeltbillet, men bliver nu reguleret, så der kun er cirka 5 procents forskel. Enkeltbilletter stiger med 2 kr. uanset, hvor langt man rejser.

Er man fast pendler og har et pendlerkort betaler man 1-3 kr. mere per dag afhængig af antal zoner.

Til gengæld kan man fortsat rejse frit hele dagen i enten Aarhus eller Region Midtjylland til samme pris. Dagsbilletten vil fortsat koste 49 kr. for hele Aarhus Kommune og 99 kr. for hele Region Midtjylland efter 21. januar. Dagsbilletten er også et prisvenligt alternativ på de lange rejser på 10 zoner sammenlignet med enkeltbilletten og 11 zoner sammenlignet med et rejsekort.*

Det samme gælder Midttrafiks særlige pensionistkort på pap. Her kan pensionister i udvalgte kommuner fortsat købe et årskort til 385 kr., mens de andre kommuner kan købe et deltidspensionistkort til 195 kr. måned.

Alle Midttrafiks billetter til voksne og pensionister giver mulighed for at medbringe to børn under 12 år gratis.

Se hvad de nye priser betyder for dig på midttrafik.dk/priser

Kontakter

Links

Om Midttrafik

Midttrafik er et trafikselskab, og står i spidsen for den kollektive trafik i Midtjylland. Det er Midttrafik, der administrerer den kollektive trafik med finansiering fra Region Midtjylland og de 18 kommuner i regionen.

Opgaverne spænder bredt fra blandt andet planlægning og koordinering af bustrafikken, gennemførelse af udbud og kontraktadministration, kvalitetskontrol, fastsættelse af priser og rejseregler, kundeservice til information og markedsføring af den kollektive trafik.

Følg pressemeddelelser fra Midttrafik

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Midttrafik

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye