Sommerhusferie i 2024 er ’hot, hot, hot’…

Del

Rekord for bookede ferieuger – gyldne muligheder for at leje sit sommerhus ud

Sommerhusferie er populært i 2024.
Sommerhusferie er populært i 2024. Foto: Palle Skov

Ferie i et lejet feriehus er mere ’hot’ end nogensinde. Også selv om sommerferier i Danmark sjældent er de varmeste.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Ved udgangen af november 2023 var der 249.000 bookede husuger for 2024 - en stigning på 41.000 uger sammenlignet med samme tidspunkt året før.

 • ”Det er det højeste antal bookede husuger for det kommende år, der har været ultimo november,” oplyser Danmarks Statistik.


I ejendomsmæglerkæden Home fortæller boligmarkedsanalytiker Henrik Hauthorn Jensen, at det gør det muligt at få et godt tilskud til udgifterne, hvis man har, eller gerne vil have, et sommerhus.

 • ”Der er gyldne muligheder for at leje sit sommerhus ud i øjeblikket – mange udlejningsbureauer mangler huse i kataloget,” siger han.

 • ”Med nogle ugers udlejning i de perioder, hvor man alligevel ikke selv bruger sommerhuset, kan man sikre sig et pænt tilskud til udgifterne ved at eje et sommerhus,” vurderer Homes analytiker.


Og det gælder sådan set uanset, hvor det ligger eller hvilken størrelse, det har. Der er kunder til det hele, lyder det fra Sol og Strand.

 • ”Ferie i et lejet sommerhus i Danmark har bidt sig fast hos danskerne - fra at være en nødløsning for mange under Corona-pandemien,” lyder det fra kommerciel chef Nicolai J. Nissen.


Der er kunder til alle typer sommerhuse, fortæller han videre. Derfor ligger lejeindtægterne også i spændet fra 2.000 og op til 50.000 kr. pr. uge.

Det mest populære lejeniveau blandt sommerhusgæsterne ligger på 5.000-9.000 kr. i ugentlig leje opgjort på landsplan i højsæsonen, der ifølge Sol og Strand ligger i perioden fra uge 29-36.

Ud over Corona er det ifølge Home og udlejningsbureauet også klimaforandringer, der har fået danskernes - og også turister fra andre landes – lyst til sommerhusferie i Danmark til at blomstre.

 • ”Temperaturerne i Sydeuropa er steget de seneste år, og 35-40 grader er simpelthen for varmt for mange, så især flere tyskere men også hollændere ønsker sig en mindre ’hot’ sommerferie i Danmark,” siger Henrik Hauthorn Jensen fra Home.


Statistikken viser, at det især er månederne rundt omkring højsæsonen - juni og september - samt påskemåneden marts, der har de største stigninger sammenlignet med sidste år.

FAKTA: Skattefradraget ved sommerhusudlejning er sat op for 2024

Du kan i 2024 få et skattefrit fradrag på 46.100 kr., mod 44.500 kr. i 2023, hvis du udlejer dit sommerhus gennem et bureau eller fx Airbnb. Det vil med andre ord sige, at de første 46.100 kr. er skattefrie. Af indtjeningen over 46.100 kr., er der et skattefrit fradrag på 40 %.Kilde: Skat/home

Kontakter

Billeder

Sommerhusferie er populært i 2024.
Sommerhusferie er populært i 2024.
Download

Om home

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

Det er homes mission at være ejendomsmægler for alle, der flytter.
I home hjælper vi dig godt på plads i boliglivet.

 • home er en af landets mest kendte ejendomsmæglerkæder
 • home blev stiftet den 1. august 1989
 • home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
 • home har ca. 850 ansatte
 • home er en franchise-kæde
 • home har ca. 120 franchisetagere
 • home har 185 home-butikker fordelt over hele landet**
 • homes ejendomsmæglere formidler også lejeboliger
 • home har særligt uddannede køberrådgivere
 • home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.


Kom godt hjem!

*  Kilde: Analyseinstituttet YouGov, brandtracking.
** medio 2022.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye