Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring

Del

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, hvornår man har pligt til at rydde sit fortov? Om man kan blive ansvarlig for et træ der vælter i en storm? Og hvad man skal huske, når man skal på skiferie?

Colourbox - by Pernille Qvist Nørgaard
Colourbox - by Pernille Qvist Nørgaard

Hver eneste dag rådgiver og vejleder Forsikringsoplysningen et hav af danskere, der har forsikringsrelaterede spørgsmål eller brug for hjælp til at forstå forsikringsselskabers kendelser. På baggrund af de mange henvendelser vi får, samler vi hver måned en brevkasse, som landets redaktioner frit kan benytte ved angivelse af logo, kilde og telefonnummer til Forsikringsoplysningen. I er også velkomne til at anvende pressebilledet ved angivelse af fotograf.

 

Brevkasse for januar:

Spørgsmål - Har jeg pligt til at rydde mit fortov for sne hele døgnet? Og hvad hvis nogen falder og kommer til skade om natten, eller mens jeg er på arbejdet?

Hej

Hvordan skal jeg forholde mig, hvis der kommer sne i løbet af natten, eller hvis det begynder at sne, mens jeg er på arbejde? Skal jeg stå op om natten eller køre hjem fra arbejde for at rydde sne?

Og hvad hvis jeg er på ferie og ikke er hjemme?

Dækker forsikringen, hvis nogen falder på mit fortov, fordi det ikke er ryddet?

Hilsen

Den urolige

Svar:

Hej Urolige

Hvis du har snerydningspligten på din vej, så skal du, straks efter snevejret er stoppet, sørge for at rydde fortovet og for nødvendig glatførebekæmpelse. Snerydningspligten gælder mellem kl. 7 og 22 (om søndagen først fra kl. 8), så du skal ikke op om natten for at rydde sne.

Du skal som udgangspunkt heller ikke køre hjem fra arbejde for at rydde sne, men du skal sørge for, at der er ryddet og saltet, inden du tager afsted, og igen når du kommer hjem. Hvis du er hjemme i løbet af dagen, har du pligt til at tjekke løbende.

Hvis du er på ferie, skal du alliere dig med en nabo eller andre, der kan rydde fortovet for dig.

Om forsikringen dækker eller ej, vil være en konkret vurdering i den enkelte sag. Hvis den skadelidte retter krav, fordi vedkommende er faldet på dit fortov, så kontakt dit forsikringsselskab, inden du påtager dig ansvaret.

De bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Spørgsmål - Min nabos træ er væltet ind i mit hus under den seneste storm. Er det min eller hans forsikring der skal dække?

Kære Brevkasse

Min nabos træ væltede her i den sidste storm og ramte desværre mit hus. Jeg synes jo, at det er lidt uretfærdigt, hvis min forsikring skal betale for skaderne, for det er jo ikke min skyld.

Er min nabo ansvarlig for skaderne, når det er hans træ?

Hilsen

Den undrende

Svar:

Hej Undrende

Som udgangspunkt kan man ikke gøres ansvarlig for et træ, der vælter, medmindre man har været vidende om, at træet har været i så dårlig forfatning, at det burde have været fældet, fordi det var til fare for andre. Og selv dér vil det være en konkret vurdering i den enkelte sag.

Du skal anmelde skaden til din egen forsikring, og det vil derfor også være dig, der skal betale en evt. selvrisiko.

De bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Spørgsmål - Vi skal på skiferie i vinterferien. Hvad skal vi være opmærksomme på?

Hej Forsikringsoplysningen

Som så mange andre skal vi på skiferie i vinterferien. Vi skal til Østrig, men kunne måske godt finde på at tage en tur til Italien også.

Er der regler, vi skal være opmærksomme på? Og hvilke forsikringer skal vi tjekke op på inden?

Hilsen

Ski-turisterne

Svar:

Hej Ski-turister

Det er vigtigt at tjekke op på, om der gælder særlige regler i det land, I rejser til. Særligt når det er i forbindelse med skiferie. Østrig har fx krav om, at du medbringer snekæder, og man skal være opmærksom på, at de såkaldte snesokker ikke er godkendt. I Italien er der krav om, at man skal have tegnet en privatansvarsforsikring, når man står på ski, og man kan risikere at få inddraget sit liftkort, hvis man ikke kan fremvise bevis på ansvarsforsikringen.

Derudover skal I huske at have refleksveste med, når I kører ned igennem Europa.

Det er vigtigt, at I har en indboforsikring, da ansvarsforsikringen er en del af denne. I kan få et certifikat hos jeres forsikringsselskab som bevis for ansvarsforsikringen. Derudover er det også en rigtig god idé, at I har en ulykkesforsikring og en rejseforsikring, hvis I skulle være så uheldige at komme til skade eller blive syge.

De bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Pressefoto - Anne Garde Slothuus
Pressefoto - Anne Garde Slothuus
Download
Colourbox - by Pernille Qvist Nørgaard
Colourbox - by Pernille Qvist Nørgaard
Download

Links

Fakta om Forsikringsoplysningen

Forsikringsoplysningen har i 90 år ydet uvildig rådgivning til Danmarks forbrugere, der kan ringe eller skrive for at få råd og vejledning af forsikringseksperter om forsikringsforhold.
Alle kan kontakte Forsikringsoplysningen på telefon 41 91 91 91 tirsdag – torsdag 9.00-11.30 og 12.30-15.00,  eller via på vores hjemmeside https://forsikringsguiden.dk/forsikringsoplysningen/.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Ny analyse: Det er blevet dyrere at opstille havvindmøller6.6.2024 18:29:36 CEST | Pressemeddelelse

Danmark har store ambitioner for havvind, som Partnerskab for Havvind støtter op om. En ny analyse viser imidlertid, at på bare to år er det blevet 13 mia. kr. dyrere at opføre en gigawatt havvind som investeringscase. Derfor er det ifølge partnerskabet afgørende, at rammevilkår for fremtidige investeringer fra virksomheder og investorer bliver forudsigelige og konkurrencedygtige – også for at kunne udvikle Danmark som Produktionsland.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye