Business Wire

CA-FORESCOUT-TECHNOLOGIE

Del
Sandworm har ikke alene skylden: Forescout Research afdækker nye beviser for cyberangreb på energisektoren i Danmark

Forescout, en global leder inden for cybersikkerhed løftede i dag sløret for "Clearing the Fog of War", en rapport, der præsenterer nye beviser for to tidligere dokumenterede angreb, der ramte den danske energisektor i maj 2023.

Der er multimedier i denne pressemeddelelse. Se hele meddelelsen her: https://www.businesswire.com/news/home/20240110894177/da/

For at se dette indhold fra mms.businesswire.com, så skal du give din accept på toppen af denne side.

Clearing the Fog of War (Source: Forescout)

Forescout Research – Vedere Labs gennemførte en uafhængig analyse af disse angreb og afslørede en større kampagne, der ikke fuldt ud kunne tilskrives Advanced Persistent Threat-gruppen Sandworm, sammen med andre fund, som det danske cybersikkerhedscenter SektorCERT ikke offentliggjorde i sin rapport fra november 2023.

I sine observationer af Adversary Engagement Environment (AEE) identificerede Vedere Labs to vigtige resultater:

  • Sandworm er ikke den fælles trusselsaktør: Forescout-forskerne påviste en anden teknik til at ramme den kritiske infrastruktur i den efterfølgende bølge end den, der blev brugt i første angrebsbølge. Dette tyder på, at Sandworm ikke kan udpeges som den APT-gruppe, der er forbundet med begge angrebsbølger.
  • Masseudnyttelse blev videreført af en copycat: Den anden bølge af angreb udnyttede upatchede firewalls ved hjælp af en ny "populær" CVE-2023-27881 og yderligere IP-adresser, der ikke blev rapporteret i SektorCERT-rapporten. Meget tyder på, at den anden bølge var en del af en separat masseudnyttelseskampagne.

"At skelne mellem en statsstøttet kampagne, der har til formål at forstyrre kritisk infrastruktur, og en kriminel bølge af masseudnyttelseskampagner, samtidig med at man tager højde for potentielle overlap mellem de to, er nemmere set i bakspejlet end i øjeblikkets hede," bemærker Elisa Costante, VP of Research hos Forescout Research – Vedere Labs. "Denne rapport understreger betydningen af at kontekstualisere observerede hændelser med omfattende trussels- og sårbarhedsefterretninger med henblik på at forbedre OT-netværksovervågning og udvikle bedre hændelsesresponsplaner."

Læs bloggen: Clearing the Fog of War – En kritisk analyse af de seneste cyberangreb på energisektoren i Danmark og Ukraine

Efter den anden hændelse blev yderligere angreb i de efterfølgende måneder rettet mod udsatte enheder i kritiske infrastrukturer verden over. Forescout-forskere registrerede adskillige IP-adresser, der forsøgte at udnytte Zyxel-sårbarheden CVE-2023-28771, så sent som i oktober 2023, på tværs af forskellige enheder, herunder yderligere Zyxel-firewalls. I øjeblikket bruger seks forskellige elselskaber i europæiske lande Zyxel-firewalls, og de kan således fortsat være følsomme over for potentiel udnyttelse af ondsindede aktører.

Denne nyere dokumentation understreger nødvendigheden af, at energivirksomheder og organisationer, der fører tilsyn med kritisk infrastruktur, er opmærksomme på aktuelle trusselsefterretninger, herunder oplysninger om ondsindede IP'er og kendte udnyttede sårbarheder. Regeringer tager i stigende grad proaktive forholdsregler ved at afsætte midler til initiativer, der har til formål at styrke sikkerheden for kritisk infrastruktur inden for energisektoren. Navnlig har det amerikanske energiministerium annonceret et nyt finansieringsinitiativ og øremærket 70 millioner dollars til dette formål så sent som i sidste uge.

Forescout Research gennemførte denne analyse ved hjælp af deres AEE, som omfatter både virkelige og simulerede forbundne enheder. Dette miljø fungerer som et dybdegående værktøj til at lokalisere hændelser og skelne mellem trusselsaktørers mønstre på et højt detaljeret niveau. Målet er at forbedre reaktionerne på komplicerede angreb på kritisk infrastruktur ved hjælp af den dybere indsigt og forståelse, der opnås fra dette specialiserede testmiljø.

Flere oplysninger kan findes i den fulde rapport, "Clearing the Fog of War".

Om Forescout

Forescout Technologies, Inc. er en global leder inden for cybersikkerhed, der løbende identificerer, beskytter og hjælper med at sikre overholdelse af alle administrerede og ikke-administrerede forbundne cyberaktiver – IT, IoT, IoMT og OT. Gennem mere end 20 år har Fortune 100-organisationer og offentlige myndigheder betroet Forescout at stille leverandøruafhængig, automatiseret cybersikkerhed til rådighed i stor skala. Forescout®-platformen leverer omfattende løsninger inden for netværkssikkerhed, risiko- og eksponeringsstyring samt udvidet detektion og respons. Med gnidningsfri kontekstdeling og workflow-orkestrering via økosystempartnere giver det kunderne mulighed for mere effektivt at håndtere cyberrisici og afværge trusler.

Originalsprogsudgaven af denne bekendtgørelse er den officielle, autoriserede version. Oversættelserne er kun tænkt som en hjælp og bør sammenholdes med kildesprogsteksten, der som den eneste er juridisk bindende.

For at se dette indhold fra cts.businesswire.com, så skal du give din accept på toppen af denne side.

Se kildeudgaven på businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20240110894177/da/

Information om Business Wire

Business Wire
Business Wire
101 California Street, 20th Floor
CA 94111 San Francisco

http://businesswire.com
DK
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye