Erhvervshus Sjælland

Innovationspulje på 7 mio. kr. skal være med til at udvikle nye og bæredygtige løsninger til fremtidens megainfrastruktur

Del

Erhvervsfyrtårn Femern har åbnet for en ny Innovationspulje på 7 mio. kr., som skal understøtte udviklingen af innovative løsninger til bygge- og anlægsbranchen og fremtidens globale megainfrastruktur. Puljen kan søges af SMV’er og vidensinstitutioner, som kan få op til 1 mio. kr. i støtte til et innovationsprojekt.

Bygge- og anlægsbranchen er i udvikling, og både den digitale og bæredygtige omstilling kalder på nye løsninger for at følge med. Nu skal den nye Innovationspulje under Erhvervsfyrtårn Femern være med til at udvikle sådanne løsninger med en puljesum på 7 mio. kr. 

“Innovationspuljen Erhvervsfyrtårn Femern 2 er målrettet vidensinstitutioner og SMV’er. Det er en oplagt mulighed for at få hjælp til løfte virksomhedens innovationsindsatser i samarbejde med vidensinstitutioner og andre virksomheder. Samarbejdet med andre aktører sikrer færre blinde vinkler og mere nuancerede løsninger samt indsigt i nye arbejdsområder, målgrupper eller markeder,” siger Pernille Remming, Innovationskonsulent i We Build Denmark, og uddyber: 

“Innovationspuljen hører under Erhvervsfyrtårn Femern, som udvikler innovative løsninger for fremtidens megainfrastruktur med afsæt i Femern Bælt-forbindelsen. Derfor kommer projekterne også til at spille en vigtig rolle i den fortsatte udvikling af bygge- og anlægsbranchen både i Danmark og på globalt plan.” 

Udvikler nye løsninger og skaber samarbejder på tværs 

Selvom den nye innovationspulje tager afsæt i Erhvervsfyrtårn Femern, rækker visionerne og ambitionerne ud over projektet og har til formål at komme hele samfundet til gavn langt ud i fremtiden. 

“Ambitionerne med puljen er at hjælpe innovative projekter godt på vej, som skal være med til at støtte op om fremtidens megainfrastruktur som det, vi ser ved Femern-forbindelsen. Det er en pulje, som er med til at udvikle nye løsninger, der ikke blot kommer erhvervslivet og branchen til gode, men som også skaber nye samarbejder på tværs af virksomheder og vidensinstitutioner til gavn for alle involverede, men også samfundet og Danmarks position inden for bæredygtighed og megainfrastruktur,” siger Søren Mikkelsen. 

Innovationspuljen skal understøtte innovationsprojekter og kan fx være en digital løsning eller innovative materialer. Det kan også være en løsning til monitorering, behandling eller erstatning af materialer som asfalt, jord, sediment eller cement. Nogle eksempler kunne være grønnere fremstilling af cement, genbrugsløsninger til asfalt eller bæredygtige løsninger til anlægsbyggepladsen. Mulighederne er mange og en oplagt mulighed for unikke tværgående samarbejder. 

"Den nye pulje er en perfekt mulighed for robotvirksomheder og forskningsinstitutioner at samarbejde om at udvikle nye automationsløsninger til byggebranchen," siger Søren Elmer Kristensen, CEO i Odense Robotics. 

Puljen kan søges frem til marts 2024. Det kan man læse meget mere om på Erhvervsfyrtårn Femerns hjemmeside 

Erhvervsfyrtårn Femern er medfinansieret af EU og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

null

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Om Erhvervsfyrtårn Femern

Erhvervsfyrtårn Femern arbejder for bæredygtigt byggeri og erhvervsudvikling med afsæt i Femern Bælt-forbindelsen. Det er ét af de otte lokale erhvervsfyrtårne, som skal være med til at styrke dansk vækst og beskæftigelse samt understøtte udviklingen af de danske styrkepositioner. 

Femern Bælt-forbindelsen skal skabe vedvarende vækst, arbejdspladser og eksport på Sjælland og øerne ved at øge attraktiviteten for erhvervsliv og turisme. Samtidig skal viden fra byggeriet fremme, at virksomheder på Sjælland og øerne bliver førende i Europa inden for udviklingen af bæredygtig megainfrastruktur i forbindelse med store infrastrukturprojekter og sikre kvalificeret arbejdskraft til den grønne omstilling. 

Bag Erhvervsfyrtårn Femern står en lang række partnere: 

Forsknings- og uddannelsesinstitutionerne Teknologisk Institut, Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Zealand – Sjællands Erhvervsakademi, Roskilde Universitet (RUC), VUC Storstrøm og erhvervsskolerne i Region Sjælland 
Videns- og erhvervsklyngerne WE BUILD DENMARK og Odense Robotics 
Erhvervsfremmeaktørerne Erhvervshus Sjælland og Femern Belt Development 

Erhvervsfyrtårn Femern er medfinansieret af EU og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. 

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Sjælland

Dynelectro sætter Danmark på verdenskortet for lagring af grøn energi8.11.2024 06:00:00 CET | Nyhed

De seneste seks år har Dynelectro udviklet, testet og produkt-modnet verdens mest kost-effektive Power-to-X -løsning til at gemme grøn energi. Med deres elektrolyse-løsning konverteres op mod 90 procent af den tilførte elektricitet til brint, uden at man går på kompromis anlæggets levetid. Næste år går de i kommerciel skala og bliver dermed en afgørende spiller i Danmarks udvikling af grøn energi.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye