Langelands Museum

Langelandsfortet holder vinterferie-åbent

Del

For første gang i ti år åbner Langelandsfortet op i vinterferien og byder alle velkommen til at gå på opdagelse på området.

Ubåden Springeren beklædt med sne på Langelandsfortet
Ubåden Springeren beklædt med sne på Langelandsfortet Langelandsfortet

Hvis man vil være sikker på en fantastisk oplevelse for hele familien i vinterferien, skal man besøge Langelandsfortet. For første gang i ti år åbnes portene op i uge 7 og 8, og det vil derfor være muligt at gå på opdagelse i udstillingerne og på det kæmpestore område under helt andre forhold end normalt.

”Vi ønsker at gøre mere for områdets besøgende og turister hele året rundt. Derfor holder vi åbent i de to uger, og hvis det er en succes, gentager vi den. Driller vejret, må vi overveje fremtidens vinterferier på fortet. Vi har for over ti år siden prøvet at holde åbent i vinterferien, hvor vejret drillede og sneen væltede ned. Dengang endte vi i nyhederne, fordi vi sneede ude på fortet. Selv om vi er et koldkrigsmuseum, kan det også blive for koldt,” udtaler museets leder Peer Henrik Hansen med et smil på læben.

I løbet af de to uger vil det på udvalgte dage være muligt at følge arbejdet med at genskabe en sand koldkrigsklassiker, den danskbyggede ubåd ”Spækhuggeren”, som bliver samlet i en af udstillingshallerne. Der vil desuden være aktiviteter for de mindste tirsdag og torsdag i begge uger, og de nærmere detaljer kan ses på fortets hjemmeside.

Der er muligt at besøget museet i både uge 7 og uge 8 fra mandag den 12. februar til fredag den 23. februar - alle dage i tidsrummet kl. 10 til kl. 15.

Kontakter

Billeder

Ubåden Springeren beklædt med sne på Langelandsfortet
Ubåden Springeren beklædt med sne på Langelandsfortet
Download
To besøgende børn ved fortets genskabte berlinmur.
To besøgende børn ved fortets genskabte berlinmur.
Download
Fortet er også en oplevelse efter mørkets frembrud!
Fortet er også en oplevelse efter mørkets frembrud!
Download

Links

Langelands Museum

Langelands Museum har som statsanerkendt museum det kulturhistoriske ansvar for Langeland, Strynø og Siø. Museet har af Slots- og Kulturstyrelsen fået tildelt arkæologisk ansvar for Langeland Kommune og Ærø Kommune, samt det marinarkæologiske ansvar for farvandet omkring Fyn, og den jyske østkyst fra grænsen til Vejle fjord. Langelands Museum har til opgave at indsamle, registrere, bevare, forske i og formidle kulturarven og gøre den vedkommende for borgere og samfund. Museet blev etableret i 1900 af købmand og amatør arkæolog Jens Winther.

Langelands Museum omfatter fire museer: Langelands Museum i Rudkøbing, Koldkrigsmuseum Langelandsfort ved Bagenkop, Besøgscenter Langeland i Rudkøbing og Tobaksladen i Tranekær.

På Langelands Museum vises permanente udstillinger samt skiftende særudstillinger om den langelandske historie fra stenalder og til nutid.

Koldkrigsmuseum Langelandsfort ligger midt i den langelandske idyl som ét af den kolde krigs tavse vidner. På Langelands sydligste spids blev Langelandsfortet opført i starten af 1950’erne og udstyret med fire 150 mm kanoner, luftværnsstillinger og underjordiske bunkers. Herfra holdt danskerne øje med Warzsawa-pagtens fly- og flåde aktiviteter i den vestlige del af Østersøen. I dag fortælles her koldkrigshistorie, og det foregår både over og under jorden.

Besøgscenter Langeland rummer en lille udstilling, hvor Langelands historie fortælles, fra den tidligste fortid til i dag, med unikke genstande og med en kobling til den store danske fortælling.

Tobaksladen i Tranekær er den eneste i Danmark, der endnu står på sin oprindelige plads. Den blev bygget omkring slutningen af 2. verdenskrig af husmand Hans Hansen. I laden kan man i tekst og billeder følge tobakkens historie i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Langelands Museum

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Langelands Museum

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye