Turisterne valfarter til det danske efterår

Del

Turismeindustrien leverer et flot resultat uden for højsæsonen og afslutter efteråret med det højeste antal udenlandske gæster nogensinde i november måned.

Dansk turisme bliver ved med at levere og november måned afsluttede et flot efterår med det højeste antal udenlandske overnattende gæster nogensinde i en november måned. I alt besøgte over 1,13 mio. overnattende udenlandske gæster Danmark i november, og det betyder, at der var 1,5 pct. mere end sidste rekord fra 2022.

Resultatet kommer oven på et fremragende efterår, og er gode nyheder ikke bare for dansk turisme, men også for de danske lokalsamfund, hvor en styrket skulder- og lavsæson kan være med til at sikre flere stabile helårsjobs.

”Turismeerhvervet i Danmark står stærkt og har også denne gang leveret nogle flotte efterårstal. Det er godt nyt for dansk turisme, at vi også uden for sommermånederne ser en stigning i antallet af turister, der ser Danmark som en oplagt destination. Vi har netop præsenteret en status over turismeerhvervet, hvor vi kan se, at vi skal få flere turister til at vælge Danmark til – uden for højsæsonen. Det gavner både lokalområderne, er med til at skabe endnu flere arbejdspladser og skaber vækst i hele landet. Og det er et vigtigt skridt på vejen for at gøre Danmark til en førende turismedestination – hele året rundt,” siger erhvervsminister Morten Bødskov.

Næste måned udkommer de sidste overnatningstal for 2023 og alt tyder på, at antallet af overnatninger i Danmark er stigende, uden for højsæsonen.

Indtil videre ligger overnatningstallene fra 2023 på cirka samme niveau med samme periode i 2022.

Turisme er et stort fokus for regeringen, og på finansloven 2024 er der afsat 100 mio. kr. til en styrket turismeindsats, der skal bidrage til at skabe yderligere økonomisk, grøn og socialt bæredygtig vækst i hele landet. Derudover har regeringen afsat 40 mio. kr. til bl.a. at få mere gang i turismen uden for højsæsonen.

Kontakter

Vedhæftede filer

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Presseinvitation: Doorstep vedr. aftale om iværksætterpakke21.6.2024 10:45:24 CEST | Pressemeddelelse

Pressen inviteres til doorstep om aftale for dansk iværksætteri. Regeringen har indgået aftale med Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti om en iværksætterpakke. Regeringen præsenterede sit udspil tidligere i juni og har siden da forhandlet med Folketingets partier. Tid: 21. juni kl. 13:30 Sted: Erhvervsministeriets gård, Slotsholmsgade 10, 1216 København K. Tilmelding er nødvendig og skal ske til presserådgiver Kasper Kaasgaard på kakala@em.dk.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye