Færger med rekord på Bornholm i 2023

Del

2023 satte rekord for færgerne til og fra Bornholm. Der har aldrig før været flere passagerer og biler med på de tre ruter til øen, som snart passerer de to millioner årlige rejsende. 

Express 5 har sejlet omkring halvdelen af 2023. Det kan blive i 2024, at grænsen på to millioner rejsende til Bornholm brydes.
Express 5 har sejlet omkring halvdelen af 2023. Det kan blive i 2024, at grænsen på to millioner rejsende til Bornholm brydes.

For Bornholmslinjen blev 2023 endnu et rekordår. Aldrig før har der været flere passagerer og biler med til og fra Bornholm.

Det viser de netop opgjorte tal for færgetrafikken i hele 2023.

1.993.966 passagerer var med frem og tilbage på de tre ruter. Det er næsten 46.000 flere end i det hidtidige rekordår 2022.

583.943 biler var med i 2023 – lidt mere end 10.000 flere biler end i bilernes hidtidige rekordår også i 2022.

45.345 lastvogne tog turen i 2023 – det er lige godt 2000 færre lastbiler i forhold til sidste år, så 2023 har været et år, hvor verdensøkonomien også har smittet af på fragtmængderne til Bornholm.

”Vi nærmer os ganske snart den magiske grænse på to millioner færgerejsende på Bornholm. Når det bliver muligt helt at udnytte potentialet med verdens største hurtigfærge, Express 5, så er jeg overbevist om, at vi passerer de to millioner rejsende”, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

2024 bliver året, hvor færgekapaciteten til Bornholm for alvor kan udnyttes. Opmarcharealerne i Rønne vil blive udvidet, som de allerede er blevet det i Ystad.

”Med Express 5 som hovedfærge hele næste år vil der være kapacitet til at udvikle trafikken yderligere. Det bliver spændende at se, om det bliver i 2024, vi når de to millioner rejsende”, siger Jesper Skovgaard.

Kontakter

Om Molslinjen

Molslinjen er Danmarks største indenrigs færgeselskab. Med en flåde på 15 skibe driver selskabet i alt ni ruter fordelt på Alslinjen, Bornholmslinjen, Fanølinjen, Langelandslinjen, Molslinjen og Samsølinjen. I 2023 overtog Molslinjen det Helsingborgbaserede rederi, ForSea med ruten mellem Helsingør og Helsingborg. Tilsammen har færgerne mere end 15 millioner gæster årligt. Ruterne Aarhus – Odden, Ebeltoft – Odden og Rønne – Ystad betjenes af nogle af verdens største katamaran-færger, og det gør Molslinjen til et af verdens største hurtigfærge-rederier. I samarbejde med Herning Turist driver Molslinjen busruten Kombardo Expressen. Den kører direkte til København fra Aarhus, Randers, Aalborg, Viborg, Herning, Silkeborg og Rønne samt en række andre jyske byer.

Molslinjen beskæftiger i dag mere end 1800 medarbejdere. Mere info: www.molslinjen.dk

CSR: Molslinjen Commitment / Molslinjen Code of Conduct for Business Relationships.

Følg pressemeddelelser fra Molslinjen A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Molslinjen A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye