Edition-S

Syng Carl Nielsens sange med lydskrift

Del

En ny udgivelse fra Edition·S og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium gør danske sange tilgængelige for sangere verden over med international lydskrift og engelsk oversættelse. Udgivelsen fejres med en reception på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium torsdag den 18. januar.

Danish Diction in Art Song
Danish Diction in Art Song

Når danskere taler om dansk vokalmusik, omtaler vi ofte den danske sangskat som en afsondret perle, der ikke kan fremføres af udlændinge, fordi det danske sprog er så vanskeligt at lære. Men i den klassiske musik er repertoiret i dag stort og varieret, og det forventes, at det opføres på originalsproget. En sanger skal kunne optræde på flere sprog, og hvorfor skulle dansk ikke være et af dem?

Danish Diction in Art Song er en antologi med 55 danske klassiske sange. Udgivelsen kombinerer partiturer med IPA-transskriptioner (International Phonetic Alphabet) og engelske oversættelser - både ord-til-ord og lyrisk. Udgivelserne indeholder desuden introducerende biografier om komponisterne.

Udgivelsen er den første samlede udgave af danske sange med IPA-transskriptioner skrevet direkte ind i partituret. Sammen med udgivelsen lanceres en digital medieplatform, www.danishdictioninartsong.dk, som giver brugerne de nødvendige værktøjer til at udforske det mangfoldige danske sangrepertoire gennem musikoptagelser og instruktioner i dansk udtale. 

Danish Diction in Art Song er den første udgivelse i Edition·S’ nye udgivelsesserie Research Edition, som udgives i samarbejde med Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Antologien er redigeret af Eva Hess Thaysen lektor i sang og leder af FOKU (forskning og kunstnerisk udvikling) ved DKDM, Ruben Schachtenhaufen, fonetiker og akademisk medarbejder ved Københavns Universitet, og Christen Stubbe Teglbjærg, docent ved DKDM. Udgivelsen er støttet af Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Kulturministeriet og A.P. Møller Fonden.

Antologien kan købes i en eksklusiv et-binds hardcover-udgave samt en soft cover-udgave i tre bind:

Vol. 1: Udvalgte sange af C.E.F. Weyse, I.P.E. Hartmann, Emma Hartmann, Niels W. Gade og Peter Heise

Vol. 2: Sangcykler af Peter Heise: Gudruns Sorg, Farlige Drømme og Dyvekes sange

Vol. 3: Udvalgte sange af P.E. Lange-Müller, Hilda Sehested, Carl Nielsen og Tekla Griebel Wandall

Udgivelsen af Danish Diction in Art Song fejres med en udgivelsesreception torsdag den 18. januar klokken 16.00 i Ny Sal på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Ved receptionen vil der blive opført sange fra udgivelsen.

Kontakter

Billeder

Links

Om Edition-S

Edition·S udgiver musik til den klassiske og eksperimenterende musikscene. Vi repræsenterer vores komponister gennem udgivelsen af partiturer og stemmer, elektroniske medier og grafiske formater samt håndtering af rettigheder og promotion. Musikken som udgives af Edition·S bliver opført over hele verden.

Følg pressemeddelelser fra Edition-S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Edition-S

Musikhistoriske skatte udgives med 100 års forsinkelse: Tekla Griebel Wandalls samlede sange8.12.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Tekla Griebel var en af de mest talentfulde komponister i Danmark omkring år 1900. Som 29-årig fik hun sin første opera uropført på Breslau Stadttheater, og fire år senere fik hun den – som den første kvinde – opført på Det Kgl. Teater i København. Alligevel gled hun ud af det offentlige danske musikliv og helt ud af musikhistorien. Det bliver der nu lavet om på.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye