Dyrenes Beskyttelse

Endnu et travlt år for dyrene på Bornholm

Del

2023 blev et travlt år for Dyrenes Beskyttelses internaters arbejde med at hjælpe svigtede dyr på fode og få dem ud i nye, kærlige hjem. Bornholms internat fandt nye hjem til rekordmange dyr.

En rød kat nyder livet på Bornholms Internat
En kat nyder livet på Bornholms Internat Dyrenes Beskyttelse Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelses internater har haft et travlt år. En opgørelse fra de ni internater viser, at der er fundet nye hjem til 8.498 dyr i 2023. Det travle år har også kunnet mærkes på Bornholms internat, hvor personalet fandt hjem til 273 dyr i 2023. Det er flere dyr end året før.

Det har været et rigtigt travlt år, hvor vi i perioder har været presset på kapacitet. Men vi er stolte over at have bragt så mange dyr videre til deres forhåbentlig sidste hjem. Det havde ikke kunnet lade sig gøre uden dedikerede medarbejdere og utrolig mange frivillige kræfter ude på internatet," siger Lone Bendixen, internatleder på Bornholms internat.

Dyreinternatet formidlede flest katte, men også mange gnavere og en del hunde fik nye hjem. I 2023 fik 236 katte, 12 hunde, 2 kaniner og 23 mindre dyr som marsvin, fugle og hamstere nye gode hjem fra internatet i Østerlars.

Lone Bendixen husker især 2023, fordi de begyndte at tage imod hunde, der havde brug for hjælp. Tidligere har dyreinternatet i Østerlars kun taget imod katte og mindre familiedyr, men nu er der også plads til hunde. Derudover har det været en lang sæson med killinger.

- Der gik lang tid, før killingerne for alvor begyndte at komme sidste år, men da de så endelig kom, blev de ved med at komme. Vi har haft killinger langt ind i oktober, så det har været et travlt år, siger Lone Bendixen.

Plejefamilierne gør en stor forskel

For at kunne rumme særligt de mange katte, får Bornholms internat hjælp fra deres netværk af plejefamilier. Plejefamilier tager sig især af kattemødre med killinger og moderløse killinger. Når killingerne er 12 uger gamle, kan de klare sig uden deres mor og kommer ud i nye hjem.

- Uden vores plejefamilier kunne vi ikke hjælpe så mange dyr. Vi skylder dem en kæmpe tak. De sørger for, at vores dyr får en god start på deres nye liv, og det er en helt uvurderlig indsats, siger Lone Bendixen.

Kontakter

Medievagten i Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)

Tlf:40841512presse@dyrenesbeskyttelse.dk

Billeder

Udviklingen i adoptioner på Bornholms internat
Udviklingen i adoptioner på Bornholms internat
Download

Om Dyrenes Beskyttelse

Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.

Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye