Ny løve sætter tænderne i knivskarpe nordjyder

Del

Med kvalitetsknive som omdrejningspunkt har to unge nordjyder skabt et univers for køkkenredskaber i samarbejde med Michelin-kokke og køkkenchefer. Med en passion for madlavning som den stærkeste ingrediens har Mike Horup og Mathias Lydersen på få år opbygget Qookware, som har kurs mod en tocifret millionomsætning og en voksende portefølje af egenudviklede køkkenredskaber. De overbevisende resultater fik i aftenens afsnit af Løvens Hule løven Tahir Saddique på banen med en investering på 250.000 kroner for 15 procent af virksomheden.

Aalborgensiske Qookware fik i aftenens afsnit af Løvens Hule løven Tahir Saddique på banen med en investering på 250.000 kroner for 15 procent af virksomheden.
Aalborgensiske Qookware fik i aftenens afsnit af Løvens Hule løven Tahir Saddique på banen med en investering på 250.000 kroner for 15 procent af virksomheden. Jesper Kristian

Man kommer ikke langt på SU, når man skal købe køkkenknive. Derfor måtte Mike Horup og Mathias Lydersen i flere år dyrke deres interesse for god mad med middelmådige knive i hånden. De to unge nordjyder mødtes tilfældigt på en arbejdsplads i 2019, hvor den fælles passion for kogekunst blev startskuddet til det, der i dag er millionvirksomheden Qookware. Frem til 2021 drev de virksomheden sideløbende med deres studier og fokuserede primært på kvalitetsknive, der er til at betale. Siden er sortimentet udvidet betragteligt og omfatter nu - ud over en bred vifte af kvalitetsknive - også andre køkkenredskaber, serveringsredskaber, slibesæt, skærebrætter og som det seneste, airfryers.

Qookware har allerede fået en række investeringer, blandt andet fra Martin Dommerby, som sidder med i bestyrelsen og er en del af ejerkredsen. Virksomheden har desuden kørt en crowdfunding-kampagne for en knivserie, som genererede en million kroner, og planlægger en tilsvarende kampagne for en ny stegepande. Med investeringen fra Tahir Saddique i Løvens Hule får Qookware tilført 250.000 kroner og får samtidig en engageret investor ombord, der skal være med til at opretholde både et nationalt og internationalt momentum i virksomheden.

Omsætningen i Qookware er steget støt, siden de to stiftere gik på fuldtid; fra 3.7 millioner kroner i 2021 til fem millioner i 2023 og et budget på 12 millioner kroner i 2024 – fordelt på salg i mere end 50 lande.

  • Vi er meget beærede over at få en erfaren investor som Tahir Saddique med på holdet. Vi driver en sund og indtægtsgivende virksomhed, men har brug for en medspiller, vi kan sparre med omkring de næste skridt, vi skal tage, som skal bringe virksomheden op på et helt andet niveau. Vi er i bund og grund to glade madentusiaster, der har lært at drive virksomheden, mens vi har bygget den, så det bliver godt at få en kapacitet med på sidelinjen, der samtidig kan supplere vores professionelle bestyrelse, siger de to stiftere af Qookware, Mike Horup og Mathias Lydersen, som begge er fra Aalborg.

Det er lykkedes de to stiftere at etablere et professionelt set up med producenter i Kina, Polen, Pakistan og Indien. De egenudviklede knive, som er grundstenen i sortimentet, er designbeskyttede og udviklet i samarbejde med førende kokke, herunder blandt andet Michelin-kokken Michael Nørtoft og køkkenchef Michael Miv Pedersen, som også ejer en række restauranter, blandt andet Tabu i Aalborg og Glashuset i Lønstrup. Knivbladene produceres i Kina efter japanske principper, mens træskæfterne, der er designet i samarbejde med en industriel designer på Aalborg Universitet, produceres i Polen.

Set fra den nye medejer Tahir Siddiques perspektiv er investeringen i Qookware en ”no-brainer”:

  • Vi har to enormt sympatiske og dygtige nordjyske gutter, der rent faktisk har formået at skabe en forretning i vækst, som jeg er overbevist om, vi sammen kan få til at vokse i fremtiden. Det er en virksomhed, der er i konstant fornyelse, og det tiltaler mig. Deres knive har vundet priser, fordi de vitterlig er gode, men det får ikke drengene til at stoppe dér. De fortsætter med at udvide sortimentet og er hele tiden fokuserede på, at de nye produkter skal opretholde den samme tårnhøje standard som de eksisterende. Jeg kan bidrage med at sparke nogle døre ind og hjælpe dem med at udvide forretningen herhjemme men især også i udlandet, for det, de her drenge kan, er altså virkelig godt, siger Tahir Saddique.

Læs mere om virksomheden på www.qookware.dk

For yderligere information, kontakt venligst:

Mike Horup, medstifter af Qookware, 21 79 22 27/ mh@mm-corp.dk

Mathias Lydersen, medstifter af Qookware, 30 26 07 25/ mly@mm-corp.dk

Tahir Saddique, investor, tahir@imediamatch.dk

Presseservice:

Jacob Lange, Lange PR, 20 76 30 20 / jacob@langepr.dk

Hanne Hyldborg, Cato Kommunikation, 29 69 42 10 / hanne@catokommunikation.dk

Kontakter

Billeder

Ud over en bred vifte af kvalitetsknive omfatter Qookwares sortiment også andre køkkenredskaber, serveringsredskaber, slibesæt, skærebrætter og som det seneste, airfryers.
Ud over en bred vifte af kvalitetsknive omfatter Qookwares sortiment også andre køkkenredskaber, serveringsredskaber, slibesæt, skærebrætter og som det seneste, airfryers.
Download

Følg pressemeddelelser fra Lange PR

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lange PR

Specialister i 3D-print gik efter ny løve - og fik hende10.3.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Det var ikke pengene, men erfaringen, som LAB3D jagtede i dette års sidste afsnit af Løvens Hule. De to unge stiftere gik efter at få Louise Herping Ellegaard med ombord i deres virksomhed, der 3D-printer produkter og netop har lanceret en banebrydende pakkeløsning til landets skoler. Investeringen på 300.000 kroner fra Louise Herping Ellegaard skal blandt andet hjælpe LAB3D med at skalere udlejningen af 3D-printere og -software til skolerne.

Bakteriedræbende sengetøj høster tre x Løve-guld3.3.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Generelt vasker vi danskere vores sengetøj alt for sjældent. Og efter bare syv dages brug uden vask stiger antallet af bakterier i sengetøjet til 17.000 gange den mængde, der er på et toiletsæde. Derfor har aarhusianske DAWN udviklet en serie af sengetøj i økologisk bomuld med den særlige egenskab, at det aktivt dræber 99,9 procent af alle bakterier. Dermed mindskes behovet for de dyre maskinvaske, og det kunne de to løver Jesper Buch og Christian Arnstedt sammen med special guest-løve Tommy Ahlers ikke stå for.

Århusiansk rejsebureau for håndværkere vil bygge ny tradition for sabbatår24.2.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Det er næsten kutyme, at gymnasieelever efter endt studie og national fejring takker ja til et af de utallige tilbud om en dannelsesrejse til alverdens eksotiske egne. På erhvervsskolerne er der til gengæld hverken hue eller nationale overskrifter, når tusindvis af tømrere, smede og murere hvert år står med svendebrevet i hånden. Ligeledes er håndværkernes primære tilbud om et udlandsophold ofte en kold skurvogn i Norge eller Grønland – inkl. 70 timers arbejdsuge. Det vil et rejsebureau for håndværkere gøre op med. Og efter en stor investering på 800.000 kroner i Løvens Hule står ScandiMate nu godt rustet til at indfri ambitionerne om at hjælpe landets håndværkere ud i verden, hvor det vel at mærke er oplevelserne og ikke indersiden af en ellers eksotisk arbejdsplads, der er i centrum.

Intelligent dansk drik rejser kloge penge i Løvens Hule24.2.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Tankstationer og supermarkeder bugner af drikke med såkaldt sundhedsfremmende egenskaber, og derudover propper vi danskere os med alt lige fra slik til kaffe og energibarer for at øge vores produktivitet. Faktum er blot, at ingen af produkterne reelt gør noget godt for kroppen og primært får blodsukkeret og koncentrationsevnen til at opføre sig som en yoyo. Det har århusianske Clutch Nutrition sat sig for at ændre med en nyudviklet plantebaseret drik, som virksomheden betegner som intet mindre end verdens sundeste. Det fik i aftenens udgave af Løvens Hule Christian Arnstedt og Jacob Risgaard til at investere 800.000 kroner i det, der gerne skal blive til verdens førende funktionelle drik.

Eventyrligt univers leger sig til løvekapital17.2.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Børn kopierer som bekendt de voksne, og derfor er der flere og flere små poder, der bruger alt for meget tid foran skærmen eller mobiltelefonen. Derfor vil stifter af Eventyrakademiet Anna Hasselby gøre sit til, at minderne fra barndommen ikke opstår med en masse elektronik i hånden. I stedet har hun skabt mysterier, familiegåder og agentspil, som børn og voksne sammen kan lege med i weekender, ferier og til fødselsdage. Det kunne den legesyge løve Jacob Risgaard ikke stå for, og derfor købte han i seneste udgave af Løvens Hule 15 procent af Kastrup-virksomheden Eventyrakademiet.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye