Fynske Bank

Mathias forsøger altid at få hængemulen vendt til et smil

Del

15-årige Mathias Peterson fra Højby i Odense er en af finalisterne til den ærefulde titel som årets kammerat, når ’Fynske Bank Kammeratskabsprisen’ skal uddeles til Fynske Bank Sportslørdag den 20. januar. Udover at være skarp på bolden har håndbold-talentet altid evnen til at få nedadvendte mundvige vendt på hovedet.

Mathias Peterson fra Højby i Odense er en af finalisterne til den ærefulde titel som årets kammerat, når ’Fynske Bank Kammeratskabsprisen’ skal uddeles.
Mathias Peterson fra Højby i Odense er en af finalisterne til den ærefulde titel som årets kammerat, når ’Fynske Bank Kammeratskabsprisen’ skal uddeles. Fynske Bank

Når Mathias Peterson snører skoene for at være hjælpetræner for Højby Håndboldklubs U9-hold har han ikke kun fokus på taktik, skud og placeringer. I stedet er den unge sportsmand altid opmærksom på, om de yngre klubkammerater er i godt humør.

- Hvis der er en, der hænger med mulen og har haft en dårlig dag, så er det vigtigt at komme hen og snakke lidt med den person. Når jeg til sidst kan jeg se, at der kommer lidt smil på læben og lidt ’gang i den’ igen, er det megafedt. Det giver mig tro på mig selv og et boost, når det lykkes at gøre en forskel, siger Mathias Peterson.

Det er én af grundene til, at han er en af syv nominerede til titlen som årets kammerat, som uddeles i forbindelse med Fynske Bank Sportslørdag den 20. januar i Odense Idrætspark.

- Jeg blev først lidt chokeret og så rigtig glad bagefter, da jeg fandt ud af, at jeg var nomineret. Jeg havde overhovedet ikke set det komme, men jeg håber, at jeg er nomineret, fordi nogen synes, jeg gør en forskel. Det betyder i hvert fald en hel del for mig, og jeg glæder mig til at se de andre til finalen, siger han.

Mathias Peterson er selv vokset op med håndbold. Hans far har spillet hele sit liv og var den første til at tage ham med i hallen. Siden er passionen for sporten dyrket og spiret sammen med gode venner og holdkammerater.

Møder altid op

Mathias Peterson er indstillet af en af de forældre, som har børn i klubben. I indstillingen bliver der også peget på, at han altid tropper op til hvert eneste sociale arrangement, klubben har i kalenderen. Også selvom der står praktiske opgaver på dagsordenen.

For eksempel har han trukket en stor del af læsset i forsøget på at få solgt julekalendere og julestjerner, så der kan komme penge i klubkassen.

- Jeg elsker bare at spille håndbold, og hvis man kan være med til at sikre, at vi kan få nogle gode oplevelser sammen, så vil jeg selvfølgelig gerne tage min del af arbejdet. I klubben har jeg også mange gode venner, så det er altid en fornøjelse at være der lige meget hvad, vi skal lave, siger han.

Udover sin dedikation for sammenholdet og fællesskabet, har Mathias Peterson også gjort sig bemærket for sine sportslige præstationer. Udover at spille på Højby Håndbolds U15-hold i 2. divisionen, er han udtaget til talenttræning med andre stjernefrø fra hele Region Syddanmark.

Hvis han vinder Kammeratskabsprisen 2023 er han da også sikker på, hvad de 25.000 kr. til klubkassen skal bruges på. Klubben skal nemlig på en udlandstur til Italien til maj, hvor der både står socialt samvær og håndboldkampe på skemaet.

Kontakter

Billeder

Kort om Fynske Bank

Fynske Bank har 10 filialer på Fyn, i Trekantområdet og i Aarhus. Hovedkontoret ligger i Svendborg med sæde for bestyrelse og direktion. Banken beskæftiger i dag cirka 190 medarbejdere. Mere information på www.fynskebank.dk

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye