Øresundsbron

Tilmeldingen til Broløbet 2025 åbner 1. februar

Del

En helt unik og storslået oplevelse. Det er, hvad der er i vente for op mod 40.000 løbere, som 15. juni 2025 fejrer Øresundsbrons jubilæum i løbesko fra Danmark til Sverige. Tilmeldingen åbner 1. februar2024 kl. 12.00.

Tilmeldingen til Broløbet åbner 1. februar2024 kl. 12.00.
Tilmeldingen til Broløbet åbner 1. februar2024 kl. 12.00.

Lyden af bløde løbesko mod den hårde asfalt. Rejsen gennem tunnelen på bunden af Øresund og op i lyset på broen over det brusende hav. Følelsen af at være meget lille, omgivet af den gigantiske bro. Sommerfuglene i maven, når man krydser broen alene – sammen med 40.000 andre løbere. 

Broløbet 2025 bliver en unik oplevelse, og hos Øresundsbron ser man frem til at invitere 40.000 løbere med til en del af jubilæums-fejringen: 

– Øresundsbron er det, der binder os sammen, og vi ser virkelig frem til at byde løbere og tilskuere velkommen - både fra Øresundsregionen og vores omverden - til et unikt løb mellem to lande og over en fantastisk bro. En folkefest på begge sider af sundet, hvor vi fejrer vores fællesskab, siger Linus Eriksson, adm. direktør hos Øresundsbron.

Øresundsbron samarbejder med en idrætsforening på hver side af sundet for at sikre en professionel afvikling af det store løb. MAI (Malmö Allmänna Idrottsförening) i Malmø og Sparta Atletik & Løb i København er valgt som operatører. Overskuddet fra Broløbet 2025 går tilbage til idrætten i en ligelig fordeling mellem Sparta Atletik & Løb og MAI.

Tilmelding åbner 1. februar 2024

Med præcis 500 dage til Broløbet, åbner tilmeldingen torsdag den 1. februar kl. 12.00 Parterne bag Broløbet er allerede i fuld gang med at forberede den store begivenhed.  

– Der er enormt stor interesse for Broløbet, og vi får allerede mange henvendelser om, hvornår vi åbner tilmeldingen, siger MAI’s talsmand Mats Svensson og fortsætter.

– Vi arbejder allerede tæt sammen med Øresundsbron og Sparta for, at dette skal blive en fantastisk og unik løbefest på alle måder. Vi forventer et stort tryk på tilmeldingerne 1. februar, så tøv ikke med at tilmelde dig.

Løberne kan se frem til et helt unikt, storslået og festligt halvmaraton mellem to lande, og der er temmelig høje forventninger til åbningen.

– Kommer chancen nogensinde igen? Ingen ved det. Og med de helt specielle rammer, så bliver Broløbet i 2025 en helt unik oplevelse - en oplevelse for livet. Derfor har vi også temmelig høje forventninger til, at startnumrene bliver eftertragtede, og at vi kommer til at sende 40.000 afsted over Øresund den 15. juni næste år, siger Dorte Vibjerg, adm. direktør i Sparta Atletik & Løb. 

Tilmelding åbner 1. februar kl. 12.00 og sker på Broløbet 2025-hjemmesiden:
www.brolobet2025.dk 

Fakta om Broløbet 2025 

  • Broløbet 2025 er en del af Øresundsbrons og Øresundsregionens 25-års jubilæum  
  • Broløbet afholdes i samarbejde mellem Øresundsbron og idrætsforeningerne MAI (Malmö Allmänna Idrottsförening) i Malmø og Sparta Atletik & Løb i København. 
  • Tilmeldingen åbner 1. februar kl. 12.00, hvor 40.000 startnumre går i salg. 
  • Distancen er en halvmaraton, 21,0975 km, og prisen er DKK 700.
  • www.brolobet2025.dk kan man finde mere information om Broløbet 2025 
  • Forud for Øresundsbroens åbning i 2000 og til 10-års jubilæet i 2010 har der været broløb mellem Danmark og Sverige. I 2000 var der 80.000 deltagere, og i 2010 var der 30.000 deltagere. 

Nøgleord

Kontakter

Sparta:
Dorte Vibjerg, adm. direktør: +45 226 220 26, vibjerg@sparta.dk

MAI:
Fredrik Montgomery, presseansvarlig: +46 (0)706 70 55 40, fredrik@mai.se
Mats Svensson, formand: +46 (0)707 35 04 69, mj.svensson@telia.com

Links

Om Øresundsbron

Øresundsbron bygger broer mellem mennesker, muligheder og oplevelser i hele Øresundsregionen. Øresundsbro Konsortiets opgave er at eje og drive Øresundsbron - en bro, en tunnel og den kunstige ø, Peberholm. En 16 kilometer lang fast forbindelse mellem Danmark og Sverige.

Følg pressemeddelelser fra Øresundsbron

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Øresundsbron

Selskabsmeddelelse: Information om statsstøttesagen5.3.2024 10:27:00 CET | Pressemeddelelse

I relation til meddelelsen den 13. februar 2024. EU-kommissionen har den 5. marts offentliggjort statsstøtteafgørelsen om Øresundsbro Konsortiet på deres hjemmeside. SA.52162 - State aid in favour of the Oresund Bridge Consortium (europa.eu) Afgørelsen henviser til en tilkendegivelse fra den danske og svenske stat til at sikre, at Øresundsbro Konsortiet finansierer ny gæld og refinansierer eksisterende gæld på markedsvilkår. Denne praksis har været fulgt siden EU-Rettens dom i 2018. De danske myndigheder er for indeværende i gang med at opgøre beløbet der skal tilbagesøges for de skattemæssige foranstaltninger. Det forventes ikke at have nogen materiel påvirkning af Konsortiets økonomi. Venligst kontakt Øresundsbro Konsortiets ejere for yderligere informationer: Transportministeriets pressekontakt Finansdepartementet, pressekontakt hos ministeren for finansielle markeder

Selskabsmeddelelse: Information om statsstøttesagen13.2.2024 14:54:24 CET | Pressemeddelelse

Som tidligere oplyst, så afsagde EU-retten i 2018 dom om annullering af EU-kommissionens afgørelse om statsstøtte vedrørende Øresundsbro Konsortiet, som oprindeligt konkluderede, at selskabet var underlagt statsstøttereglerne, men også var forenelig med reglerne. EU-rettens dom henviste EU-kommissionen til at foretage yderligere undersøgelser. Øresundsbro Konsortiet har i dag modtaget information om, at EU-kommissionen har truffet en ny afgørelse i statsstøttesagen. I de kommende uger vil Øresundsbro Konsortiet i samråd med sine ejere analysere konsekvenserne af den nye statsstøtteafgørelse og give en opfølgning. Link til EU-kommissionens pressemeddelelse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye