Lyngby-Taarbæk KommuneLyngby-Taarbæk Kommune

Lyset trækker børn på kunstudstilling

Del

Sophienholm Kunsthal har i 2023 tredoblet antallet af besøgende børn og unge. Og det er hverken IPads eller særlige børnefaciliteter, men selve kunsten på udstillingen NYT LYS der trækker børnene til.   

Med udstillingen NYT LYS, der under mottoet, `Vi bruger mørket som lærred´ viser lysværker af seks kunstnere, har Sophienholm formået at gøre december, - der er årets lavsæson, til tæt på højsæson.

Da NYT LYS løb af stablen i 2021, besøgte omkring 15.000 gæster parken - og i år har Sophienholm fortsat held med at trække folk og børnefamilier ud og opleve lyset i mørket.

Nu viser det sig tilmed, at den barnlige nysgerrighed, der driver børnene rundt i parkens skumring, også strækker sig til kunsten indenfor. Det er nemlig første gang, at udstillingen i parken er åben samtidig med udstillingen inde.  

Barbara Læssøe Stephensen, chef for Sophienholm Kunsthal, udtaler: ”Det er helt fantastisk at få bekræftet, at børn faktisk er nysgerrige på kunst – modsat manges fordomme. Og for mig er det tydeligt, at nysgerrigheden stimuleres af den sanselige oplevelse, det er at møde kunsten i naturen, hvor man må råbe, bevæge sig og tænke frit. På den måde bliver udendørsudstillingen den bedste overgang til udstillingen indenfor. Flere gange har vi oplevet, at børnene ligefrem plager forældrene om at fortsætte turen indenfor.”

Kunst for alle aldre
Ganske vist indeholder NYT LYS udstillingen bl.a. et værk med titlen ”Childhood Sublime” og indenfor viser udstillingen ”Det materielle liv” et værk med bunker af Kinder æg-figurer. Begge skabt af kunstneren Julian Juhlin. Men der er ikke tale om en børneudstilling. Der er værker om både depression og naturvidenskab, om national identitet og overforbrug. Men værkerne kan opleves og forstås på flere måder, hvilket parken også inviterer til.

Formanden for Kultur- og Fritidsudvalget Casper Strunge (K) udtaler: ”I vores kommune er der aldrig langt til naturen, der nærmest står og banker på udenfor vinduet. Og når man så kan kombinere naturoplevelsen med kunst, kan man ikke ønske sig mere. Det glæder mig, at mange igen i år besøger NYT LYS udstillingen, - især, at mange også oplever udstillingen indenfor på Sophienholm. Jeg mener, det er medvirkende faktor, at vi har gratis adgang for børn og unge under 18 år – det er så vigtigt, at kunsten er tilgængelig for alle. Det er den i Lyngby-Taarbæk.”

Udstillingen NYT LYS kan ses frem til 22. januar 2024 og ”Det materielle liv” frem til 24. januar 2024.
Børn og unge: Gratis. Voksne: 75 kr. Pensionister og studerende: 55 kr. 
NYT LYS kan opleves tirsdag-søndag fra skumringstid til kl. 20.

NYT LYS er støttet af Nordea fonden, Foghs Fond, Augustinus Fonden og Statens Kunstfond

Udstillingen ”Det materielle liv” er støttet af Statens Kunstfond


For interviews m.m. kontakt: chef for Sophienholm, Barbara Læssøe Stephensen: barst@ltk.dk el. 2042 4673.
Billedmateriale, se venligst:  www.sophienholm.dk/presse el. kontakt
Sophienholm, Nybrovej 401, 2800 Kgs. Lyngby
Åbningstider: tirs-tors kl. 11-20, mandag dog lukket. Weekend kl. 11-17
https://instagram.com/sophienholm    https://facebook.com/sophienholm

Billeder

Julian Juhlin: Childhood Sublime.
Julian Juhlin: Childhood Sublime.
Download
Julian Juhlin: Det materielle liv, Installationsview Sophienholm 2023.
Julian Juhlin: Det materielle liv, Installationsview Sophienholm 2023.
Download
Louis Scherfig, Den lille familie, 2023 (legehuset)
Louis Scherfig, Den lille familie, 2023 (legehuset)
Download
Børn i Sophienholm Park under NYT LYS. Lysinstallation af Simon Hjermind Jensen, 2023
Børn i Sophienholm Park under NYT LYS. Lysinstallation af Simon Hjermind Jensen, 2023
Download
Download

Følg pressemeddelelser fra Lyngby-Taarbæk Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lyngby-Taarbæk Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye