Furesø Kommune

Indbrudsfri jul og forsat færre indbrud i Furesø

Del

Tal fra Nordsjællands Politi viser, at der var 165 indbrud i Furesø i 2023. Det var 19 færre end året før. Det er halvt så mange som for fem år siden, hvor Furesø som landets første kommune gik med i Bo Trygt-samarbejdet for at knække indbrudskurven. Der var ingen indbrud i Furesø i julen 2023.

Der var ingen indbrud i Furesø i julen 2023.
Der var ingen indbrud i Furesø i julen 2023. Furesø Kommune

Furesø går endnu engang opløftet ind i det nye år, da 2023 sluttede af med endnu en nedgang i antallet af indbrud i kommunen. Tal fra Nordsjællands Politi viser, at der i løbet af 2023 kun var 165 indbrud, hvilket er 19 indbrud færre end året før. Furesø Kommune gik som første kommune med i Bo Trygt-samarbejde i 2018 med målet om at halvere antallet af indbrud. Det er lykkedes.

Det er samtidig bemærkelsesværdigt, at juleperioden mellem den 19. og 31. december var fuldstændig fri for indbrud og ubudne julegæster i Furesø.

Indsatser i 2023 har virket

Tendensen understreger effektiviteten af de tiltag, Furesø har gennemført i forbindelse med Bo Trygt-samarbejdet for at bekæmpe indbrud. I 2023 har den mobile politistation besøgt parcelhus- og boligområder for at tale med borgere og lokalsamfundet om indbrudssikring. Desuden har der været afholdt tryghedsvandringer og borgermøder på steder med særlig mange indbrud. Samtidig har kommunens medarbejdere holdt et vågent øje, når de er kommet rundt i kommunen.   

”Det er opmuntrende at konstatere, at vores indsatser og tætte samarbejde med boligforeninger, grundejere og politi for at forebygge indbrud, har så stor en effekt. Nøglen til succes er de gode og aktive naboskaber, som er med til at gøre Furesø endnu mindre attraktiv for indbrudstyvene,” siger Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen (A).

Furesø ser nu frem til at fortsætte den positive udvikling. Med kun 165 indbrud for 2023 og en stadig nedadgående tendens, er det forsat målet at arbejde indbrudstallene endnu længere ned.

”Ethvert indbrud er et indbrud for meget. Derfor skal vi arbejde videre med vores mål om endnu færre indbrud i Furesø Kommune. Vi fortsætter ufortrødent det lange seje træk med hjælp fra borgere, grundejerforeninger, boligorganisationer, kommunens medarbejdere, politiet og Bo Trygt. Samtidig skal vi hver især være opmærksomme i vores lokalmiljø. Vi skal dyrke snakken hen over hækken og vejen i endnu højere grad, for vi ved, at årvågne naboer er det bedste værn mod tyve,” siger Ole Bondo Christensen.

Flere Nabovenner i 2024
Aktiv nabohjælp er et af de mest veldokumenterede værktøjer, når det gælder om at forebygge indbrud. Nabohjælp bringer os tættere sammen og kan nedbringe risikoen for kriminalitet og indbrud i lokalområdet med 25%. Furesø Kommune vil i løbet af 2024 arbejde for at få endnu flere Nabovenner i kommunen. En naboven hjælper lokalområdet ekstra med at forebygge indbrud og skabe tryghed. Man kan tilmelde sig som naboven i Nabohjælp-app’en.

Kontakter

Claus TorpBy- og kulturdirektør

Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv, Center for Kommunale ejendomme og Anlæg, Center for By og Miljø.

Tlf:7216 5858clt1@furesoe.dk

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye