Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikterne: Vigtigt at styrke SOSU-uddannelser gennem flere AMU-kursussteder udenfor de større byer

Del

Landdistrikternes Fællesråd roser ambitionerne om at styrke SOSU-uddannelserne via AMU-kurser, som regeringen netop har præsenteret som en del af ældreudspillet. Men det er vigtigt, at man også tilbyder AMU-kurserne flere steder udenfor de største byer, hvor behovet for social- og sundhedshjælp er størst, påpeger organisationen.

Formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard
Formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard Mads Krabbe

Regeringen har netop præsenteret første del af sit ældreudspil, som har fokus på at styrke social- og sundhedsuddannelserne ved at tilbyde uddannelsen gratis og via AMU-kurser, samt give flere mulighed for elevløn under uddannelsen. Landdistrikternes Fællesråds formand Steffen Damsgaard roser initiativerne for at fremme SOSU-uddannelserne, men opfordrer regeringen til at rette en særlig indsats mod AMU-kurserne udenfor de største byer.

- For at øge søgningen til SOSU-uddannelsen gennem AMU-kurser, er det vigtigt, at undervisningen tilbydes tæt på dem, der gerne vil tage kurserne. Derfor bør AMU-kurserne ligge fintmasket rundt i hele landet, på flere lokationer end vi kender fra SOSU-skolerne, så vi mindsker afstand som barriere, siger Steffen Damsgaard og uddyber:

- Mange, der arbejder som ufaglærte og ønsker at tage en SOSU-uddannelse, er typisk lidt ældre, har stiftet familie og er knyttet til det område, hvor de bor. Derfor bør uddannelsestilbuddene være meget mere decentrale og tilbydes i langt flere kommuner, sammen med de øvrige lokale uddannelsestilbud, for at blive en succes.

Den ældre og behandlingskrævende del af befolkningen, bor i høj grad udenfor byerne. Derfor er det vigtigt for borgernes sundhed, at der er tilstrækkeligt med SOSU-assistenter og -hjælpere i disse områder.

- I landdistrikterne er der ofte langt til sygehuse og mange steder er der lægemangel. Derfor er sygeplejersker samt SOSU-assistenter og SOSU-hjælpere et afgørende led i den nære sundhed, for de er netop dér, hvor borgerne er, siger Steffen Damsgaard og fortsætter:

- Vi kan forstå, at regeringen også vil fastholde et højere taxameter til uddannelserne og give uddannelserne et kvalitetsløft. Her ser vi gerne, at det bl.a. har fokus på, at de studerende opkvalificeres, så de på sigt kan varetage flere plejefunktioner og dermed forbedre sundheden lokalt, afslutter Steffen Damsgaard.

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikterne: Et vigtigt løft af økonomiaftalen og særtilskudspuljen til økonomisk pressede kommuner31.5.2024 12:19:34 CEST | Pressemeddelelse

Landdistrikternes Fællesråd roser ny økonomiaftale mellem KL og regeringen, hvor både økonomiaftalen og puljen til særligt vanskeligt stillede kommuner har fået et tiltrængt løft. Det fjerner dog ikke behovet for en mere langsigtet løsning, hvis skævvridningen mellem land og by ikke skal blive større i de kommende år, mener organisationen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye