Kongernes Samling

Tronskiftet fejres på Koldinghus 14. januar

Del

Når H.K.H. Kronprins Frederik bliver udråbt som konge på balkonen på Christiansborg Slot søndag den 14. januar, kan man følge med på livetransmission på Koldinghus. Kongernes Samling og Kolding Kommune inviterer i fællesskab til gratis adgang til museet hele dagen, bobler og masser af aktiviteter for museets gæster.

Koldinghus
Koldinghus Knud Erik Madsen

Den historiske begivenhed 14. januar streames live på storskærme på Koldings over 750 år gamle vartegn. Slottet vil være særligt pyntet i dagens anledning med en stor krone på springvandet Fortuna i slotsgården, og museets mange frivillige vil være klædt ud i renæssancedragter. Udstillingerne ”Kongeskibet Dannebrog” og ”Flora Danica – Verdens Vildeste Stel” vil være bemandet med guider, der vil være åbne workshops for familier og mulighed for at tage et familiefoto i Det Kongelige Udklædningsværksted.

Og der serveres bobler til museets gæster under tronskiftet fra 13.00 – 16.00.

”På Kongernes Samling er vi utrolig glade for sammen med Kolding Kommune at kunne invitere alle gratis ind på Koldinghus på denne historiske og skelsættende dag, søndag den 14. januar. Det er en dag, som vil gå over i historien og som mange vil kunne huske. Vi vil gerne give byens borgere og turister mulighed for at opleve denne dag sammen med andre i de helt rigtige historiske omgivelser”, siger museumsdirektør Thomas C. Thulstrup.

Koldings borgmester Knud Erik Langhoff glæder sig over, at kommunens borgere og gæster får mulighed for at fejre den historiske dag på byens kongeslot.

”Koldinghus er byens stolthed og historiske samlingssted, og det er det helt rigtige sted at markere tronskiftet, hvis man både vil følge med i begivenheden, besøge slottets udstillinger om livet i Kongehuset og deltage i dagens aktiviteter", udtaler Knud Erik Langhoff.

Kontakter

Billeder

Koldinghus
Koldinghus
Download

Om Kongernes Samling

Kongernes Samling er organisationen bag Rosenborg Slot, Amalienborgmuseet og Koldinghus. Vi formidler monarkiets historie på vores tre slotte gennem udstillinger, events og vores enestående samling af malerier, møbler, klædedragter, kroner, kronjuveler og andre kulturskatte, som har tilknytning til den danske kongefamilie fra Christian 4.s regeringstid til i dag.

Følg pressemeddelelser fra Kongernes Samling

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kongernes Samling

Oplev en lille pen med kæmpe betydning på Koldinghus3.7.2024 13:40:04 CEST | Pressemeddelelse

Hvis pennen, som Frederik 7. brugte til at underskrive den danske grundlov med, kunne tale, ville det flyde ud med fascinerende historier om 5. juni 1849, hvor den oplevede sit livs store øjeblik. Der satte den og kongen nemlig deres formelle godkendelse på dokumentet om folkets nye grundlæggende rettigheder, Grundloven, og det spæde danske folkestyre var født. Pennen har man nu en chance for at se på Koldinghus, som i anledning af 175-års markeringen af Grundloven udstiller den i perioden 5. juni til 20. oktober 2024. Normalt kan grundlovspennen ses på Rosenborg i København.

Koldingkjole af genbrugsstof skabes på Koldinghus27.6.2024 13:35:24 CEST | Pressemeddelelse

Koldinghus inviterer alle interesserede til at deltage i et projekt, der forener fortidens gode håndarbejde med nutidens fokus på genbrug og fællesskab. Sammen skal der i sommerferien skabes ”Koldingkjolen” – en hvid-i-hvid genbrugskjole, der fremstilles af håndsyede duge og løbere, som nu får nyt liv. Projektet er inspireret af Koldinghus’ aktuelle særudstilling ”Prinsessekjoler - Modeskaber Jørgen Benders kreationer til H.K.H. Prinsesse Benedikte” og Prinsessens sans for godt håndværk og tekstilgenbrug, der kan ses i Prinsessens dragter.

Kongens Håndbibliotek på Amalienborg åbner for offentligheden27.6.2024 09:11:39 CEST | Pressemeddelelse

Fra lørdag 29. juni 2024 får offentligheden for første gang adgang til Hans Majestæt Kongens Håndbibliotek i Christian VIII’s Palæ på Amalienborg. Biblioteket, som blev grundlagt i 1746 af Frederik 5., indeholder de danske monarkers private samlinger af bøger, håndskrifter, kort, billeder, fotos og musik. Siden Dronning Margrethes tronbestigelse i 1972 har biblioteket, som frem til januar i år gik under navnet Dronningens Håndbibliotek, også fungeret som fag- og forskningsbibliotek, men med åbningen kan Amalienborgmuseets gæster nu få et unikt indblik i litteraturens og lærdommens betydning i Kongehuset gennem tiden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye