Finansforbundet: Brug for fælles indsats for flere fleksjob
Nye tal viser, at den finansielle sektor ligger helt i bund, når det kommer til at ansætte fleksjobbere.
Det kan være svært at få job i den finansielle sektor, hvis man har en nedsat arbejdsevne. I landets penge- og realkreditinstitutter var der i 2. kvartal 2023 ansat 150 fleksjobbere på den nye fleksjobordning, som trådte i kraft pr. 1. januar 2013.
Det svarer til, at 3,7 ud af 1.000 beskæftigede var ansat i fleksjob. Det viser beregninger, som Finansforbundet har lavet på baggrund af tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og Danmarks Statistik.
Og dermed ligger den finansielle sektor helt i bund, når det kommer til at få fleksjobbere i arbejde. Til sammenligning var der 6,6 fleksjobbere for hver 1.000 ansatte i branchen forsikring, pension og øvrig finans, som beskæftiger cirka lige så mange som penge- og realkreditinstitutterne. På arbejdsmarkedet generelt var der 26,4 fleksjobbere per 1.000 beskæftigede.
Mere rummelighed og diversitet
Det er et problem, at den finansielle sektor halter så langt bagefter, mener Finansforbundet.
”Jeg havde en forventning om, at vi var bedre til at skabe fleksjob i finanssektoren. Selvfølgelig skal vi være en sektor, hvor man også kan sætte sine kompetencer og sit talent i spil, selvom man har brug for fleksibilitet i forhold til eksempelvis arbejdstid. Det skal vi have rettet op på sammen med arbejdsgiverne,” siger næstformand Steen Lund Olsen.
Et fleksjob er et tilbud til personer, der på grund af en nedsat arbejdsevne ikke kan arbejde på normale vilkår. Det gælder lige fra folk, der er kørt galt på cykel eller er gået ned med stress, og derfor ikke kan arbejde 37 timer om ugen. Fleksjobbernes faglighed og kompetencer spænder derfor også bredt.
Og arbejdsgiverne i den finansielle sektor har et medansvar for at sikre et rummeligt arbejdsmarked, mener Steen Lund Olsen.
”Vi har brug for en mere divers og rummelig finanssektor, og det lytter vi os egentligt også til, at arbejdergiverne ønsker, så her ligger en oplagt opgave,” siger han og fortsætter:
”Vi har brug for et arbejdsmarked, hvor man har mulighed for at bruge sine kompetencer - også selvom man af den ene eller anden årsag ikke passer ind i de gængse 37 timer om ugen. Det skal vi gøre af hensyn til den enkelte, men det er så sandelig også noget, samfundet har brug for, og virksomhederne har gavn af.”
Ledigheden for fleksjobbere var i andet kvartal 2022 på 13 pct. mod den generelle ledighed på 2,8 pct.
Fakta:
- De danske penge- og realkreditinstitutter havde i 2. kvartal 2023 ansat 150 personer i fleksjob
- Med en beskæftigelse på 40.940 personer giver det en andel på 3,7 fleksjobbere pr. 1.000 ansatte. Det er markant lavere end den øvrige del af den finansielle sektor, hvor antallet af fleksjobbere lå på 324 ud af 49.328 beskæftigede - svarende til 6,6 fleksjobbere ud af 1.000 ansatte.
- På det samlede danske arbejdsmarked var der 79.211 fleksjob i 2. kvartal 2023. Sammenholdt med en samlet beskæftigelse på godt 3 mio. personer giver det 26,4 fleksjob pr. 1.000 ansatte. Det vil sige, at sandsynligheden for at få et fleksjob er over 7 gange større på det danske arbejdsmarked end i et dansk penge- og realkreditinstitut.
Data er baseret på et særtræk fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering og vedrører fleksjobbere under ny ordning - det vil sige fleksjob oprettet efter 1. januar 2013. Data for beskæftigelse er baseret på en særkørsel fra Danmarks Statistik for den kvartalsvise lønmodtagerbeskæftigelse.
Nøgleord
Kontakter
Kristian Lind, kl@finansforbundet.dk, 61204214
Links
Følg pressemeddelelser fra Finansforbundet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Finansforbundet
Steen Lund Olsen genvalgt som FTFa-formand31.10.2024 15:49:21 CET | Pressemeddelelse
Finansforbundets næstformand Steen Lund Olsen er på FTFa’s delegeretmøde blevet genvalgt som for formand for a-kassen.
Nyt formandskab i Copenhagen Fintech13.8.2024 10:56:00 CEST | Pressemeddelelse
Steen Lund Olsen, næstformand i Finansforbundet, er ny formand for Copenhagen Fintech, mens Kent Damsgaard, adm. direktør for F&P, næstformand i foreningens nye formandskab
Ekspertanbefaling om at spare på uddannelsesrettigheder rammer skævt24.6.2024 15:21:10 CEST | Pressemeddelelse
Ekspertgruppe nedsat af regeringen har netop fremlagt anbefalinger til reform af beskæftigelsessystemet. Det giver ingen mening at spare på rettigheder til uddannelse, mener Finansforbundet.
Finansforbundet er første partner i Danish Diversity Week 202522.5.2024 11:16:37 CEST | Pressemeddelelse
Finansforbundet offentliggøres som første partner for Danish Diversity Week 2025, som arrangeres af Goodtalks.
Trods trivselsfremgang: Hver femte finansansat er i risikozonen for at udvikle stress15.5.2024 08:50:42 CEST | Pressemeddelelse
Trods fremgang i trivslen i finanssektoren er hver femte stresset i så høj grad, at det udgør en helbredsrisiko. Det viser ny analyse fra Finansforbundet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum