LB Forsikring

Nu kommer den hårde frost – gode råd til at undgå skader

Del

Snestorm og kraftig regn har de seneste par døgn præget danskernes start på det nye år. Nu kommer der hård frost, og der er god grund til at tage sine forholdsregler, hvis man vil undgå skader.

LB Forsikring, der er landets største medlemsejede forsikringsselskab, har haft travlt de seneste dage med at sikre medlemmer, der har oplevet både vandskader og skader som følge af det kraftige snevejr.

Fra weekenden varsles der hård frost og kombinationen af vand, sne og frost kan give store skader på særligt ejendomme.

”Vi ved af erfaring, at denne kombination af flere vejrbegivenheder, kan give skader, så vi vil gerne opfordre alle til at sikre sig mod frostskader og holde øje med fygesne,” siger Anne Mette Kirkegaard, Vicedirektør i Skade og Jura, LB Forsikring.

Når der er frost, skal man løbende være opmærksom på vandrør. Samtidig skal man være opmærksom på fygesne, der opstår, når det sner og blæser på samme tid. Sneen hvirvles op og kan komme ind gennem små sprækker og revner, og når sneen smelter, kan det give skader på ejendomme.

”De fleste frostskader og skader på grund af fygesne ser man først, når det igen begynder at tø. Men forebyggelsen af skader sker allerede, mens frosten står på. Derfor er det en god ide at følge nogle simple og effektive råd,” lyder det fra Anne Mette Kirkegaard, der har disse gode råd:

Fire gode råd til at minimere risikoen for frostsprængte rør i dit hus:

  • Hold god varme i alle rum
  • Hvis du tager væk i flere dage, så luk for hovedhanen
  • Hvis du har udendørshane, så sørg for at der ikke er vand i den
  • Fjern hanekoblinger (slangestudser) fra udendørs vandhaner, også frostsikre haner – de virker ikke når hanekoblingen sidder på

Fire gode råd i tilfælde af fygesne

  • Se huset efter for revner og sprækker
  • Tjek dit loft efter for fygesne og om isoleringen på loftet er blevet våd
  • Fjern sne, der er kommet ind
  • Fjern så vidt muligt sne på tage, fx din garage, carport eller dit drivhus.

Når det tør - pas på vandskader

Tøvejr kommer efter sne. En masse vand kan skabe vandskader, så det er en god idé at forberede sig inden:

  • Fjern sne op ad husmuren, mens det stadig fryser
  • Fjern eventuelle istapper

Om LB Forsikring

LB Forsikring er Danmarks største medlemsejet forsikringsselskab, og består af forsikringsgrupperne Lærerstandens Brandforsikring, Runa Forsikring, Bauta Forsikring og LB Forsikring til PFA.

LB Forsikring har lige over 420.000 medlemmer fordelt i hele landet.

Følg pressemeddelelser fra LB Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra LB Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye