Landdistrikternes FællesrådLanddistrikternes FællesrådLanddistrikternes Fællesråd

Presseinvitation: Få 7 konkrete anbefalinger til, hvordan den grønne boligrotation i landdistrikterne kickstartes

Del

Onsdag den 10. januar præsenterer Forenet Kredit og Landdistrikternes Fællesråd konkrete anbefalinger til, hvordan vi skaber flere attraktive seniorboliger i landdistrikterne og sætter skub i energirenoveringen, når børnefamilierne rykker ind i de ældre huse.

Der er langt mellem seniorvenlige boliger i landdistrikterne, og det får flere ældre til at blive boende i store huse, som med tiden bliver for vedligeholdelseskrævende. Konsekvensen er, at husene risikerer at forfalde og blive usælgelige, og det sætter en stopper for boligrotationen i landsbyerne, når udbuddet af attraktive, familievenlige huse bliver for lille.

Samtidig står landdistrikterne overfor en presserende udfordring med en stor boligmasse, der har dårlig eller ingen energimærkning overhovedet. En udfordring, der snart vil blive sat på spidsen af nye krav fra EU om, at boliger fremover skal være grønnere og forbruge langt mindre energi end i dag.

Landdistrikternes Fællesråd og Forenet Kredit har derfor med projektsamarbejdet ”Grøn Boligrotation i Landdistrikterne” undersøgt, hvordan vi kan vende udviklingen og skabe flere seniorvenlige boliger i landdistrikterne, og sideløbende sætte skub i energirenoveringen, når de ældre huse får nye ejere. 

Resultatet er blandt andet syv konkrete anbefalinger til, hvordan centrale aktører – investorer, pengeinstitutter, kommuner og ikke mindst landsbyerne selv – sammen kan kickstarte grøn boligrotation i landdistrikterne. Projektet har undervejs inddraget tre pilotlandsbyer, Givskud i Vejle Kommune, Asaa i Brønderslev Kommune og Ejby i Lejre Kommune, med henblik på at kvalificere behov og muligheder for at øge den grønne boligrotation.

Anbefalingerne lanceres den 10. januar 2024, og du er inviteret med! Samme dag udkommer fem publikationer med resultaterne om ”Grøn boligrotation i landdistrikterne”, som offentliggøres på Landdistrikternes Fællesråds hjemmeside.

Tid og sted

Onsdag d. 10. januar 2024 kl. 15.00-16.15

Nykredits auditoriet, Kalvebod Brygge 1-3, 1780 København

Program

Hvorfor har vi brug for grøn boligrotation i landdistrikterne?
Dialog v. Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd
og Michael Demsitz, bestyrelsesformand for Forenet Kredit

Borgerdrevet boligudvikling og partnerskaber. 7 anbefalinger til at fremme grøn boligrotation i landdistrikterne.
v. Mette Boel, projektleder for Landdistrikternes Fællesråd

Kommunerne – en aktiv medspiller?
v. Grethe Nørtoft Saabye, viceborgmester i Lejre Kommune  

Debat og spørgsmål

Tak for i dag!

Tilmelding

Send en mail med din deltagelse til presse- og kommunikationsansvarlig Helle Vendelbo v. Landdistrikternes Fællesråd: hve@landdistrikterne.dk

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikterne: Et vigtigt løft af økonomiaftalen og særtilskudspuljen til økonomisk pressede kommuner31.5.2024 12:19:34 CEST | Pressemeddelelse

Landdistrikternes Fællesråd roser ny økonomiaftale mellem KL og regeringen, hvor både økonomiaftalen og puljen til særligt vanskeligt stillede kommuner har fået et tiltrængt løft. Det fjerner dog ikke behovet for en mere langsigtet løsning, hvis skævvridningen mellem land og by ikke skal blive større i de kommende år, mener organisationen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye