Lyngby-Taarbæk Kommune

Lyngby-Taarbæk Kommune har solgt Trekantsgrunden til K.W. Bruun & Co A/S

Del

Lyngby-Taarbæk Kommune har solgt Kongevejen 93, kendt som trekantsgrunden, til K.W. Bruun & Co A/S, som står bag Classic Car House. Salget er betinget af, at der kan vedtages en ny lokalplan for området.

Grunden på godt 10.000 m2 er trekantet og ligger mellem Kongevejen og omfartsvejen lige nord for Classic Car House. Borgmester Sofia Osmani siger: ”Det er et særligt område i Lyngby-Taarbæk, som er omgivet af store veje og samtidigt har nogle meget seværdige attraktioner som Frilandsmuseet, Sorgenfri Slot, Mølleådalen og nu også Classic Car House tæt på. At bruge området, så de eksisterende seværdigheder understøttes, giver god mening, og jeg er glad for, at Classic Car House har ønsker om at udvide sine aktiviteter og binde området bedre sammen.”

John Tefke, formand for Byplanudvalget, fortsætter: ”Grundens særlige egenskaber gør det helt naturligt at udnytte dens fulde potentiale i forlængelse af Classic Car House, samtidig med at vi tager hensyn til de eksisterende forhold. Det giver klare begrænsninger, men også muligheder for den fremtidige anvendelse. I den kommende lokalplan er det essentielt, at ny bebyggelse på arealet bliver af høj kvalitet og dermed et løft af området”

Classic Car House ser muligheder og har arbejdet med planer for, hvordan trekantsgrunden kan udvikles, så den bidrager konstruktivt til området i forbindelse med et salg.

Direktør Casper Santin fra Classic Car House siger: ”Vi glæder os til at kunne være med til at præge dette område, som ligger i naturlig forlængelse af Classic Car House. Vi kan allerede mærke et øget behov for ekstra plads til de af vores aktiviteter, som hovedsageligt vedrører særlige biler. Vi er sikre på, at vi ved at fokusere på kvalitet i byggeriet kan binde hele området sammen til stor glæde for alle i nærmiljøet”.

Kommunalbestyrelsen har på sit møde 20. december 2023 godkendt en betinget aftale om salg af grunden; kommunalbestyrelsen har også godkendt, at der arbejdes videre på at tilpasse plangrundlaget for grunden, så der åbnes mulighed for en udvikling af grunden, der fremover vil kunne bruges til publikumsorienterede erhverv som udstilling, undervisning, hotel, salg af særlige biler og service, samt lager, administration og parkering.

 

FAKTA

  • Et salg er betinget af, at en ny lokalplan for området kan godkendes, og at kommunalbestyrelsen vælger at nedlægge en eksisterende arealreservation til en afkørselsrampe.
  • Arealet andrager 10.183 m2, hvoraf 4.500 m2 p.t. er reserveret til etablering af frakørselsrampe fra Lyngby Omfartsvej.
  • Salget omfatter ikke Frilandsmuseets parkeringsplads.
  • Ankestyrelsen har godkendt, at grunden kan sælges uden udbud.
  • Kongevejen 93, matr.nr. 9b Virum by, Kgs. Lyngby, er omfattet af kommuneplanramme 3.3.41 for Virumgård Nord, som p.t. udlægger området til offentlige formål, trafikanlæg, herunder reservation til nordgående frakørselsrampe fra Lyngby Omfartsvej, og tekniske anlæg.
  • Kommunalbestyrelsen har haft en ændring af kommuneplanrammen i høring, og resultatet af høringen vil indgå i den kommende lokalplansproces. Inden ændring af kommuneplanrammen har der været en offentlig høring om ideer og forslag til anvendelsen af grunden. Høringen løb i fire uger fra den 16. oktober 2023.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Lyngby-Taarbæk Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lyngby-Taarbæk Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye