Green Power Denmark

Nu kan du nominere: Green Power Prisen 2024 hylder dem, der går forrest og fremmer elektrificering

Del

Green Power Denmark åbner nu op for nomineringer til Green Power Prisen 2024. Årets tema er ’elektrificering af Europa’ og fokuserer på aktører, der accelererer elektrificeringen til inspiration for resten af Europa. Deadline for nomineringer er den 4. februar.

Danmark og resten af Europa skal elektrificeres med grøn strøm, for at vi når i mål med den grønne omstilling. I alt fra produktion til transport skal forbruget omstilles fra fossile brændstoffer til grøn strøm. Green Power Prisen 2024 hylder enkeltpersoner, organisationer og virksomheder, der fremmer elektrificeringen af Danmark og Europa, og dermed skubber os tættere på en grøn fremtid.Øverst på formularen

- Vi skal sætte strøm til den grønne omstilling og tredoble vores elforbrug i Danmark. Derfor hylder Green Power Prisen i år dem, der viser vejen for, hvordan vi forbruger den grønne strøm, som de dygtige opstillere og udviklere producerer. For vi når ikke i mål med den grønne omstilling ved kun at opstille mere vedvarende energi. Det er afgørende, at vi i Danmark og resten af Europa formår at omstille vores energiforbrug til grøn energi gennem elektrificering, siger Kristian Jensen, adm. direktør i Green Power Denmark.

Danmark er grøn frontløber på den internationale scene takket være modige og initiativrige virksomheder, organisationer og personer, der sætter skub i den grønne omstilling. Dem hylder Green Power Denmark med en årlig tilbagevendende pris. Green Power Prisen er for den ekstraordinære indsats, der skubber Danmark i en grøn og elektrificeret retning.

Vinderen af Green Power Prisen offentliggøres på Green Power Denmarks Topmøde, som i år afholdes den 23. maj. Her vil vinderen modtage en statuette og 30.000 kroner, der skal anvendes til et godgørende grønt formål.

Sådan nominerer du

Det er både muligt at nominere sig selv eller en virksomhed, organisation eller enkeltpersoner. Årets tema er "Elektrificering af Europa”.

Nomineringen indsendes via denne formular: https://greenpowerdenmark.dk/indstilling-til-green-power-prisen-2024

Bedømmelsen vægter modige beslutninger, integration af elektricitet og evnen til at løfte elektrificeringen af Danmark til inspiration for resten af Europa. Bedømmelseskomitéen udvælger tre cases og heraf en vinder. De tre endeligt nominerede til Green Power Prisen offentliggøres den 23. maj.

I bedømmelsen vægter juryen:

  1. Modige beslutninger: Vinderen af Green Power Prisen 2024 skal demonstrere mod og handlekraft. Vi ønsker at belønne dem, som tør træffe afgørende og modige valg, der fremmer den grønne omstilling.
  2. Bidrager til elektrificering af Danmark eller Europa:
    Flere og flere processer skal direkte eller indirekte elektrificeret. Det stiller nye store krav til vores energisystem, som vi skal løse fællesskab. Vi søger initiativer, der effektivt inkorporerer elektrificering i eksisterende systemer, infrastruktur og daglig praksis. Vi ønsker at belønne dem, der bidrager til en problemfri overgang til en grøn elektrificering.
  3. Initiativer der inspirerer: Vi søger initiativer, der ikke kun elektrificerer Danmark, men også fungerer som inspirationskilder for resten af Europa. Dette omfatter initiativer, der sætter nye standarder og skaber en bølge af positiv forandring. Vi ønsker at anerkende dem, der går forrest og er med til at forme en elektrificeret fremtid.

Deadline for indsendelse af nomineringer er den 4. februar 2023. Det er ikke et krav, at man er medlem af Green Power Denmark eller ansat i en medlemsvirksomhed for at indstille eller blive nomineret.

Mød juryen for Green Power Prisen:

De tre endeligt nominerede og vinderen af Green Power Prisen udvælges af en jury bestående af syv medlemmer:

- Jesper Hjulmand, bestyrelsesformand, Green Power Denmark

- Rasmus Horn Langhoff (S), formand for klima-, energi- og forsyningsudvalget

- Katherine Richardson, professor i Biologisk Oceanografi og leder af Sustainability Science Centre, Københavns Universitet

- Mette Louise Kaagaard, administrerende direktør, Microsoft Danmark

- Christine Ravn Lund, forkvinde, DUF

- Kristian Jensen, administrerende direktør, Green Power Denmark

- Lea Bigom Wichmand, medarbejderrepræsentant, Green Power Denmark

Kontakter

Links

Green Power Denmark

Green Power Denmark er Danmarks grønne erhvervsorganisation og vil fungere som talerør for den danske energisektor. Sammen med vores mere end 1500 medlemmer arbejder vi for, at Danmark hurtigst muligt elektrificeres med grøn strøm. Green Power Denmark repræsenterer både energiindustrien, store og små ejere og opstillere af energiteknologi samt de selskaber, der driver det danske elnet og handler med energi.
Green Power Denmark blev grundlagt 23. marts 2022 ved en fusion af Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft.

Følg pressemeddelelser fra Green Power Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Green Power Denmark

Green Power Denmark: Permanent forhøjet forskningsfradrag er godt for Danmark20.6.2024 09:54:40 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen vil forhøje fradraget for forskning og udvikling til 120 procent. Fradraget gør det mere attraktivt for virksomhederne at investere i udvikling af nye grønne teknologier, som vi skal leve af i fremtiden. Men det er ærgerligt, at regeringen ikke bruger mere af det velvoksne råderum til et fradrag på 130 procent, som tidligere var den politiske ambition, mener Green Power Denmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye