Verdo Holding A/S

Efter 8 års stilstand: Nu stiger vandprisen

Del

Efter flere år med lavere vandregninger vender taksterne i Randers nu tilbage til normal. Fra 1. januar 2024 skal en gennemsnitlig husstand, som modtager vand fra Verdo Vand, betale 50 kroner mere om måneden for drikkevandet.

Peter Nordahn, chef for Vand og Digital Forsyning, Verdo
Peter Nordahn, chef for Vand og Digital Forsyning, Verdo Fotograf, Jakob Lerche

Hvert år siden 2015 har beløbet på vandregningen for tusindvis af ejendomme i Randers været det samme og set lavere ud end normalt. Årsagen bunder hovedsageligt i en gammel vandtakstsag, hvor Verdo Vand i sin tid blev pålagt, at renter, der var blevet opkrævet uden hjemmel, skulle tilbageføres til kunderne.

Den tilbageførsel er nu afsluttet, og dermed vender prisen tilbage til normal.

Fra 1. januar 2024 reguleres prisen for en kubikmeter vand fra 4,42 kroner til 8,25 kroner ekskl. moms og afgifter. Når man indregner moms, afgifter og abonnement, svarer det til, at vandregningen for en gennemsnitlig husstand med et forbrug på 100 kubikmeter/år vil stige fra 2.043 kroner i år til 2.640 kroner i 2024. Altså 50 kroner mere om måneden, oplyser Peter Nordahn, chef for Vand og Digital Forsyning hos Verdo:

”For nogle lyder 50 kroner om måneden måske ikke af så meget, men det er aldrig sjovt, når priserne stiger. Det er forståeligt, også selvom vi hele tiden har vidst, at prisen ville vende tilbage til normal. Omvendt skal prisen selvfølgelig svare til de reelle omkostninger, der er forbundet med at sikre forsyningen af rent drikkevand, også i fremtiden,” siger Peter Nordahn.

Verdo Vand står i de kommende år over for store investeringer. Dels skal der etableres en ny kildeplads som erstatning for Oust Mølle, der igennem 150 år har forsynet randrusianerne med drikkevand, og dels skal der etableres nye vandværker både øst og nordøst for Randers.

Cirka 13.000 ejendomme i Randers modtager i dag vand fra Verdo.

FAKTA
Drikkevand udgør samlet cirka 15 procent af en husstands samlede udgifter til vand. Grafen vedhæftet viser, hvordan udgifterne forventes at fordele sig i 2024. Vandafledningen er angivet med 2023-pris og kan derfor stadig ændre sig. Vandafledning opkræves af Vandmiljø Randers.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Peter Nordahn, chef for Vand og Digital Forsyning, Verdo
Peter Nordahn, chef for Vand og Digital Forsyning, Verdo
Download
Vandpris 2024, Randers
Vandpris 2024, Randers
Download

Om Verdo Holding

Energikoncernen Verdo har hovedsæde i Randers og forsyner mere end 100.000 kunder med el, vand og/eller varme. I koncernen indgår desuden en række kommercielle forretninger.

Verdo er en formålsdrevet virksomhed, som i 2021 blev omdannet til et andelsselskab. Missionen er at drive og udvikle bæredygtig kritisk infrastruktur til gavn for kunder og fremtidens samfund.

Følg pressemeddelelser fra Verdo Holding A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Verdo Holding A/S

Verdo udvider bestyrelsen: Bjarne Munk Jensen og Helle Damm-Henrichsen træder ind8.5.2024 20:40:58 CEST | Pressemeddelelse

To eksterne medlemmer blev onsdag aften valgt ind i Verdo’s bestyrelse. Det drejer sig om henholdsvis Bjarne Munk Jensen, adm. direktør i Kredsløb, og Helle Damm-Henrichsen, adm. direktør i DIN Forsyning. Som eksterne bestyrelsesmedlemmer skal de nu være med til at styrke det faglige grundlag for de store beslutninger, der venter forude, når fremtidens energi skal gøres til virkelighed.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye