FIT for LIVET

Nyt tilbud om vægttab med Wegovy til unge over 15

Del

FIT for LIVET har netop lanceret et særligt medicinsk forløb for overvægtige unge fra 15 år. Målet er at etablere en tidlig indsats, der har fokus på at forbedre sundheden, reducere risikoen for fedmerelaterede følgesygdomme og øge trivslen blandt nogle af de cirka 34.000 unge over 15 år i Danmark, der kæmper med overvægt.

Foto: iStock

Godkendt vægttabsbehandling til børn

Wegovy er allerede godkendt til vægttab for børn og unge helt ned til 12 år og opefter. Kliniske undersøgelser har vist en reduktion af BMI på 16% hos svært overvægtige unge, der fik behandling med Wegovy ved en dosis på 2,4 mg. Medicinen skal sammen med livsstilsændringer og forældrenes opbakning hjælpe overvægtige unge med at tabe sig.

Speciallæge i Almen Medicin og stifter af FIT for LIVET, Jesper Nygart, udtaler: 

“Vores store håb er, at vi kan være med til at ændre mønstre i tide hos de unge, så et langvarigt vægttab også kan bevares efter medicinen.”

Om ungeforløbet hos FIT for LIVET

De unge patienters forløb har en tættere og hyppigere opfølgning og indebærer individuelle grader af forældreinvolvering. I forløbet indgår talje- og højdemålinger, opfølgende spørgeskemaer eller telefonkonsultationer i fastlagte tidsintervaller for at kunne følge effekten af behandlingen. 

Med erfaring fra over 4.000 patientforløb med Wegovy har FIT for LIVET særlig viden og stor førstehåndserfaring med medicinbehandlingen og håndteringen af eventuelle bivirkninger.

Har du et overvægtigt barn?

Du kan læse mere om ungeforløbet og se priserne for behandlingen her: 

https://fitforlivet.dk/boern-unge/

Om børn og overvægt

Ubehandlet overvægt i barndommen øger risikoen for permanent svær overvægt som voksen. Det medfører en øget risiko for hjertekarsygdomme, diabetes og forskellige kræftformer, som kan forkorte levetiden. Ved svær overvægt hos børn har amerikanske forskere identificeret cirka 20 komplikationer. Overvægt kan også påvirke hormonbalancen, især hos drenge, med mulig feminisering af kropsbygningen. 

Mange unge kæmper også med de psykiske følger af overvægt i form af lavt selvværd, mobning, depression og lav livskvalitet. Både de fysiske og psykiske følger kan have konsekvenser langt ind i voksenlivet.

Fakta om Wegovy til børn og unge:

Unge over 15 kan selv give samtykke til behandlingen, men forældremyndighedsindehaveren får samme information som den unge. Hos FIT for LIVET anbefaler vi, at forældrene deltager i forundersøgelsen, som er en videokonsultation.

For yderligere oplysninger

FIT for LIVET: telefon: 61 39 20 05 eller mail: info@fitforlivet.dk

Ved seneste tilsynsbesøg den 6. december 2023 vurderede Styrelsen for Patientsikkerhed, at der på FIT for LIVET er: Ingen problemer af betydning for patientsikkerheden.

Nøgleord

Billeder

Links

Om FIT for LIVET

FIT for LIVET er en af Danmarks største online medicinske vægttabsklinikker. Klinikken er stiftet af speciallæge i almen medicin, Jesper Nygart, som er tidligere ejer af Nygart Privathospital fra 1998-2016. 

Jesper har selv kæmpet med overvægt i hele sit voksenliv, indtil han tabte sig med vægttabsmedicin. I dag ønsker han at dele sin erfaring og hjælpe andre med at opnå et varigt vægttab og en bedre livskvalitet.

Følg pressemeddelelser fra FIT for LIVET

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FIT for LIVET

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye