YouSee

Her er de mest streamede danske kunstnere i 2023: Nye navne blander sig med gamle kendinge

Del

Øverst på listen over de mest streamede danske kunstnere troner Tobias Rahim. Det fremgår af YouSee Musiks årlige top 10 over de mest streamede danske kunstnere. Streamingtjenestens, der har tæt på en halv mio. brugere viser samtidig tydeligt, at danskerne er rigtig gode til at blande nye kunstnere med gamle kendinge.

YouSee Musik har netop offentliggjort listen over de mest afspillede danske kunstnere i 2023, og resultatet viser, at den danske musikscene er i konstant udvikling med både nye og etablerede navne på listen. Listen er baseret på antallet af streams på YouSee Musik, som er en af Danmarks største streamingtjenester med tæt på en halv mio. brugere. 

På førstepladsen finder man ikke overraskende Tobias Rahim, der de seneste år har taget danskernes playlister med storm. Mere overraskende er det måske, at afdøde Kim Larsen ligger nummer to, men det vidner om den kultstatus nationalskjalden har hos danskerne, og så har han et utal af albums fra en lang karriere.  

Samtidig finder vi længere nede på listen også børnesangsduoen Popsi og Krelle, hvor særligt deres godnatsange ser ud til at have hjulpet mange danske familier med putningen i 2023. Generelt er listen over de mest streamede danske kunstnere et bevis på danskernes diverse musiksmag, hvor nyt og gammelt blandes lyder det fra YouSee’s musikredaktør Pelle Svindborg: 

“Alt i alt er listen over de mest afspillede danske kunstnere i 2023 en spændende blanding af nye og etablerede kunstnere, der viser, at den danske musikscene fortsat er fyldt med talent og potentiale. Og så har vi tydeligvis også en musikalsk kulturarv som stadig fylder på manges playlister.” fortæller han og tilføjer: 

“Som en musiktjeneste med bopæl i Danmark og som hver dag bruges af hundredtusindvis af danskere betyder dansk musik rigtig meget for os. Hos YouSee Musik arbejder vi altid på at fremme den danske musikscene og bringe den tættere på brugerne” 

Top 10 over mest streamede danske kunstnere hos YouSee Musik

Tobias Rahim 

Kim Larsen 

Rasmus Seebach 

The Minds Of 99 

Andreas Odbjerg 

Lukas Graham 

Christopher 

Popsi og Krelle 

Artigeardit 

10 

Gilli 

Rahim har også sat sig på listen over mest spillede danske sange 

Kigger man mod hvilke danske sange, der er blevet streamet mest i 2023, så ligger Tobias Rahim også i toppen, hvor førstepladsen, andenpladsen og fjerdepladsen er besat af den store mand.  

Det er dog lykkedes for bandet Blæst at klemme sig ind på tredjepladsen med nummeret Juice, der storhittede i sommer, hvor bandet også åbnede Orange Scene på Roskilde Festival med deres funkede lyd.  

Samtidig er de tre kvindelige solister Ida Laurberg, Saint Clara og Pil kommet med på listen med hver deres kæmpe hit fra året der er gået.  

Top 10 over mest streamede numre fra danske kunstnere hos YouSee Musik

Flyvende Faduma 

Tobias Rahim 

STOR MAND 

Tobias Rahim 

Juice 

Blæst 

Mucki Bar 

Tobias Rahim 

hjem fra fabrikken 

Andreas Odbjerg 

Terrier 

Ida Laurberg 

Oh My God 

Saint clara 

Dronning Af Månen 

Pil 

Føles Godt 

URO 

10 

House On Fire 

Jonah Blacksmith 

Danske kunstnere slår de internationale: “Dansk musik er i en guldalder” 

Tager man de internationale briller på, så er de danske kunstnere stadigvæk dominerende. Således viser YouSee Musiks Top 20 over alle mest streamede kunstnere, at selvom Ed Sheeran og Tayler Swift får kæmpet sig op i top 5, så har 16 ud 20 kunstnere vores rødbedefarvede pas. 

“Engang imellem genopstår debatten om hvorvidt udenlandsk – og særligt amerikansk musik – fylder for meget og ligefrem udkonkurrerer dansk musik. Det tror jeg ikke, vi skal være bange for. Dansk musik er i en guldalder - både hvad angår kvalitet og popularitet. Og en stor portion af dem lykkes med det på dansk.” afslutter Pelle Svindborg.  

Top 20 over mest streamede kunstnere hos YouSee Musik

Tobias Rahim 

Ed Sheeran 

Kim Larsen 

Rasmus Seebach 

Taylor Swift 

The Minds Of 99 

Andreas Odbjerg 

Lukas Graham 

Christopher 

10 

Popsi og Krelle 

11 

Artigeardit 

12 

Gilli 

13 

The Weeknd 

14 

Gobs 

15 

Nik & Jay 

16 

KESI 

17 

Lamin 

18 

Miley Cyrus 

19 

Blæst 

20 

Medina 

Kontakter

Om YouSee

YouSee udbyder internet, mobiltelefoni og tv/streaming til mere end 3 mio. danskere. Hver dag forbinder de deres kunder via landets bedste 5G mobilnetværk, ligesom de giver flest danskere de højeste internethastigheder og leverer underholdning via markedets største tv/streaming-univers. YouSee er en del af Nuuday-koncernen.

Læs mere om YouSee på yousee.dk.

Følg pressemeddelelser fra YouSee

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra YouSee

Tinka slår Wham og Mariah Carey som ny juleklassiker23.12.2023 18:00:00 CET | Pressemeddelelse

Burhan G’s julehit ”Tinka” er blevet en ny dansk jule-evergreen. For selvom Tinka-julekalenderen ikke er at finde på nogen tv-kanal i år, topper titelsangen listen over danskernes mest streamede julehits. Sangen har faktisk så mange afspilninger, at den slår internationale klassikere som 'Last Christmas' og 'All I Want For Christmas Is You' af pinden. Det viser tal fra YouSee Musik, som er streamingplatform for hundredtusindvis af danskere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye